Pytania początkujących i niepewnych 2
Moderator: Yudokuno
Re: Pytania początkujących i niepewnych 2
No troszke sie pozmienialo
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".
Znajomy wspomniał mi że jesienią wychodzą DE. Ma ktoś z was informacje nqa ten temat? Mam nadzieję że to ściema, szkoda by mi było tych wszystkich magic itemów.
I druga sprawa, testował ktoś z was Shadow na dużej magiczne i Dark na małej z ToF? Na papierze można kręcić straszne comba, biorąc pod uwagę niski CV naszych czarów.
I druga sprawa, testował ktoś z was Shadow na dużej magiczne i Dark na małej z ToF? Na papierze można kręcić straszne comba, biorąc pod uwagę niski CV naszych czarów.
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu.
Modlę się, modlę...
Co by nie było offtopu:
Ja już od jakiegoś czasu gram na dużej z fajerem i małej z dark magic i muszę powiedzieć, że taki zestaw ma całkiem spory potencjał. Word of Pain może z powodzeniem zastąpić miasmę, a duża ilość magicznych pocisków świetnie się sprawdza do ogarniania śmiecia, a nawet większych klocków piechoty. A śmiesznie niskie CV czarów z Dark magic pozwala rzucać czary z 2-3 kości, a rzucanie chillwindu i doombolta nawet z jednej.
Co by nie było offtopu:
Ja już od jakiegoś czasu gram na dużej z fajerem i małej z dark magic i muszę powiedzieć, że taki zestaw ma całkiem spory potencjał. Word of Pain może z powodzeniem zastąpić miasmę, a duża ilość magicznych pocisków świetnie się sprawdza do ogarniania śmiecia, a nawet większych klocków piechoty. A śmiesznie niskie CV czarów z Dark magic pozwala rzucać czary z 2-3 kości, a rzucanie chillwindu i doombolta nawet z jednej.
"Nie może być kompromisu między wolnością a nadzorem ze strony rządu. Zgoda choćby na niewielki nadzór jest rezygnacją z zasady niezbywalnych praw jednostki i podstawieniem na jej miejsce zasady nieograniczonej, arbitralnej władzy rządu." - Ayn Rand
Jedno i drugie musisz mieć! Oddział 40 włóczni jest bardzo fajny i tanie a kuszników nigdy za wiele - jeśli chodzi o korsarzy max 40sztAdurell pisze:Mam obecnie 10 spearmenów i 15 kuszników, + dodatkową, niesklejoną wypraskę. Czy lepiej z tej nowej wypraski zrobić więcej kuszników czy włóczników?
W ilu Korsarzy, mniej więcej, warto inwestować?
Z góry dzięki
Wie ktoś może czy wyszły karty z DElfią magią? Takie karciochy są wygodniejsze niż zapuszczanie żurawia do booka co chwila.
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu.
Witam.
Pytanie: Jaka pogoda na dzis w Naggaroth ? Snieg czy raczej szczere pole pelne kamieni? Czy na polnocy bedzie tak samo zimno jak na poludniu kolo Lustrii?
Po ludzku: Robiac podstawki klimatyczne dla DE, to jaki klimat przewaza w Naggaroth.
Dziekuje za odpowiedzi.
Pozdrawiam.
Pytanie: Jaka pogoda na dzis w Naggaroth ? Snieg czy raczej szczere pole pelne kamieni? Czy na polnocy bedzie tak samo zimno jak na poludniu kolo Lustrii?
Po ludzku: Robiac podstawki klimatyczne dla DE, to jaki klimat przewaza w Naggaroth.
Dziekuje za odpowiedzi.
Pozdrawiam.
Tundra
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
- ibniblis23
- "Nie jestem powergamerem"
- Kontakt:
GarG pisze:Tundra
mowisz?
To tam musi byc cholernie pieknie
“Never underestimate the power of sheer, bloody-minded spite”
Jasne zwlaszcza ze pomyliły Ci się troche pory roku Zwłaszcza że Lato tam jest baaaardzo krótkieibniblis23 pisze:GarG pisze:Tundra
mowisz?
To tam musi byc cholernie pieknie
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Z fluffu wynika, że Naggaroth to mroźna, jałowa kraina. GarG ma rację - "Ziemie Mrocznych Elfów są równie surowe i bezwzględne, jak ich
mieszkańcy. Złowieszcze wieże miast górują nad wietrzną tundrą, spowijając zakazanym cieniem ostre szczyty i cieniste lasy."
Jeszcze jeden fragment armybooka PL, który obrazuje klimat panujący w Naggaroth:
"Ziemie otaczające miasta są jałowe i posępne. Na północy krajobraz jest płaski, poprzecinany jedynie sterczącymi skałami, pomiędzy którymi hula wiatr. Czarne wstążki zbrukanych magią i krwią rzek przecinają lodowe pola, wyrzynając w nich kręte kaniony i głębokie wąwozy. Na południu cienkie pokłady ziemi są nieco bardziej urodzajne i rosną tam rzadkie lasy sosnowe. Tutaj Mroczne Elfy założyły swoje wielkie plantacje, które produkują pożywienie dla ich miast."
Mam nadzieję, że pomogłem
mieszkańcy. Złowieszcze wieże miast górują nad wietrzną tundrą, spowijając zakazanym cieniem ostre szczyty i cieniste lasy."
Jeszcze jeden fragment armybooka PL, który obrazuje klimat panujący w Naggaroth:
"Ziemie otaczające miasta są jałowe i posępne. Na północy krajobraz jest płaski, poprzecinany jedynie sterczącymi skałami, pomiędzy którymi hula wiatr. Czarne wstążki zbrukanych magią i krwią rzek przecinają lodowe pola, wyrzynając w nich kręte kaniony i głębokie wąwozy. Na południu cienkie pokłady ziemi są nieco bardziej urodzajne i rosną tam rzadkie lasy sosnowe. Tutaj Mroczne Elfy założyły swoje wielkie plantacje, które produkują pożywienie dla ich miast."
Mam nadzieję, że pomogłem
"Nie może być kompromisu między wolnością a nadzorem ze strony rządu. Zgoda choćby na niewielki nadzór jest rezygnacją z zasady niezbywalnych praw jednostki i podstawieniem na jej miejsce zasady nieograniczonej, arbitralnej władzy rządu." - Ayn Rand
- ibniblis23
- "Nie jestem powergamerem"
- Kontakt:
dlaczego mi sie niby mialy pory roku pomylic, przeciez wszedzie nastepuje cykl. Postawmy sprawe jasno, jest las, sa drzewa, to to predzej tajga niz tundra, no ale jesli nawet tundra i jesli mamy rosliny to musi nastepowac roczny cykl por roku. Jesli to jest tundra w znaczeniu naszego jezyka tego slowa to wyglada tak jak na zdjeciach w lecie i na jesieni... no chyba, ze tam panuje wieczna zima. Ale jesli jest wieczna zima to nie ma roslin w ogole, a to troche nie pasuje do tych lasow ;D
“Never underestimate the power of sheer, bloody-minded spite”