Pytania wszelakie ... ;)
Moderator: JarekK
- sorinmarkov
- Chuck Norris
Re: Pytania wszelakie ... ;)
Ludziska, szukam odpowiedzi, byle szybko Chcę sobie kupić magiczny sztandar na bohaterka, czy muszę najpierw za te 25 punktów cholernika awansować na Chorążego czy po prostu kupuję mu szmatkę i ma?
Kupię:
Thunder Canon
Giant
4x Sabertusk
Thunder Canon
Giant
4x Sabertusk
- sorinmarkov
- Chuck Norris
Wiem, wiem, Noob. Ale zawsze warto wiedzieć żeby poinformować kolegę Thx anyway
Kupię:
Thunder Canon
Giant
4x Sabertusk
Thunder Canon
Giant
4x Sabertusk
- sorinmarkov
- Chuck Norris
Jeśli Chodzi o mnie to tak, zagrałem raz cieniem z nurglem i raz śmiercią z nurglem, dla mnie wygodniejsze było to drugie połączenie Chorągiew z -1 do zp dla jednostek, które ją widzą, zagłada i mrok, strzał z helenki i klocek łamie się na -5 do zp
Kupię:
Thunder Canon
Giant
4x Sabertusk
Thunder Canon
Giant
4x Sabertusk
aha...:/sorinmarkov pisze:Jeśli Chodzi o mnie to tak, zagrałem raz cieniem z nurglem i raz śmiercią z nurglem, dla mnie wygodniejsze było to drugie połączenie Chorągiew z -1 do zp dla jednostek, które ją widzą, zagłada i mrok, strzał z helenki i klocek łamie się na -5 do zp
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
- sorinmarkov
- Chuck Norris
Dmtrij pisze:aha...:/sorinmarkov pisze:Jeśli Chodzi o mnie to tak, zagrałem raz cieniem z nurglem i raz śmiercią z nurglem, dla mnie wygodniejsze było to drugie połączenie Chorągiew z -1 do zp dla jednostek, które ją widzą, zagłada i mrok, strzał z helenki i klocek łamie się na -5 do zp
Że co, że źle???
Ja wgl gram nie standardowo. Kawaleria owszem, ale ostatnio miałem 2x36 grasantów(6x6) khorna z gw, 2x12 wojowników(6x2) khorna z ahw. Sprawdziło się znakomicie do tego dwa klocki kawalerii, jedna khornowa, druga nurglowa po 6 stuk każdej. Duży mag śmierci i mały nurgla. Nie było tragedii. Ale jak to się mówi, dopiero się doszkalam
Kupię:
Thunder Canon
Giant
4x Sabertusk
Thunder Canon
Giant
4x Sabertusk
- Aron_Banalny
- Masakrator
jak nazywa się lord z 5 ed. podobny do sword mastera
- sorinmarkov
- Chuck Norris
No właśnie chodzi mi o to, żeby oderwać się od patentów, schematów i słusznych rozpisek
Kupię:
Thunder Canon
Giant
4x Sabertusk
Thunder Canon
Giant
4x Sabertusk
jak często dajecie warriorom/chosenom tarcze+halabarde? czy wolicie inny zestaw dać może ?
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed
- sorinmarkov
- Chuck Norris
Ja daję praktycznie zawsze tarcze i halabardę, chociaż ostatnio sprawdziła mi się 12-tka z dodatkową bronią A choseni obowiązkowo tarcza. Też muszę spróbować z grejtami, może być śmisznie
Kupię:
Thunder Canon
Giant
4x Sabertusk
Thunder Canon
Giant
4x Sabertusk
Ja daje warriorom i chosenom tylko halabardy, reszta to strata pkt. Jaki jest sens tarcz skoro choseni maja warda na +3? A takich 25 warriorów bez tarcz jest ciężko zdjąć wiec nie wiem co miałby im dać ward na +6. A GW na chosenach to zbrodnia. Jak można komuś kto ma 5 I dawać GW? Z halabardami maja 5 S co wystarcza w zupełności a nie tracą tego ze praktycznie zawsze wala pierwsi.
dawać choćby to że mają save na strzelanie 3+ z tarczą?? a nie zawsze uda się na chosenach wrzucić tą 12 i wtedy płyną niestety...
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"