kilka pytań o Chaos Dwarfy
Moderator: esgaroth
Re: kilka pytań o Chaos Dwarfy
A jakie ma to znaczenie czy się obracasz czy nie ? Przecież nie gonisz więc po zabiciu/pogonieniu śmiecia obracasz się po wygranej walce jak chcesz... Odginać i to z powodzeniem to można destroyera...
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl
Sądziłem że po wygranej walce nie mogę nic zrobić ... tzn tak właśnie rozumiałem zasady i tak grałem...
Po drugie chodziło mi o to że ID nie jest skierowany już na wprost i nawet jak przetrwa turę wroga to przeciwnik już ucieknie z "korytarza boilerowego ID"
Mniejsza z tym chodzi mi o klarowność zasad - nie chcę dyskutować podczas używania ID.
Po drugie chodziło mi o to że ID nie jest skierowany już na wprost i nawet jak przetrwa turę wroga to przeciwnik już ucieknie z "korytarza boilerowego ID"
Mniejsza z tym chodzi mi o klarowność zasad - nie chcę dyskutować podczas używania ID.
a macie tego maila? Jeżeli tak, to jakim prawem ls tak zadecydowało? Jeżeli na zachodzie Europy gra się według dobrych zasad...
Potem pojawił się Tauruk, no ten to rzeczywiście ma to co trzeba, gaz w nogach, postawę, może przywalić i odparować cios, umie zasuwać jak dziki! Gdyby nie ta jego francowata pięta!
Masz tutaj dyskusję na ten temat:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=3&t=34564
Generalnym argumentem było to, że osoba pisząca mogła być hmmm np. pijana, ja wiem że to śmiech na sali ale cóż żyjemy w kraju dość specyficznym gdzie szuka się i wytyka najmniejsze kruczki a nie gra zgodnie ze zdrowym rozsądkiem.
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=3&t=34564
Generalnym argumentem było to, że osoba pisząca mogła być hmmm np. pijana, ja wiem że to śmiech na sali ale cóż żyjemy w kraju dość specyficznym gdzie szuka się i wytyka najmniejsze kruczki a nie gra zgodnie ze zdrowym rozsądkiem.
Co do poziomu wypowiedzi LS - nie będę komentował bo dostane waranka za niekulturalny język , niemniej jednak wg zasad języka angielskiego to skoro podmiot z części wcześniejszej [from second game turn onwards] nie został ponowie dookreślony [at the beggining of each turn], ergo pozostał ten sam więc słowo "turn" w drugiej cześci tego zdania odpowiada słowu "game turn" z części pierwszej --> czyli 5x
Ale przecież oni wiedzą lepiej....
Ale przecież oni wiedzą lepiej....
też mogę tam pocisnąć, jak się nas zbierze 10-15 to może im to przemówi do rozsądku
Potem pojawił się Tauruk, no ten to rzeczywiście ma to co trzeba, gaz w nogach, postawę, może przywalić i odparować cios, umie zasuwać jak dziki! Gdyby nie ta jego francowata pięta!
Ja nie gram na turniejach i nie mam zamiaru tego robić. Gramy wraz ze znajomymi we własnym gronie ale aż mi gula staje jak czytam pewne bezmyślne bezmyślności, które czasem LS wypisuje.....
Można to zrozumieć w ten sposób. Cały świat gra tak to my jako polacy zrobimy inaczej bo....koleś piszący maila mógł być pod wpływem alkoholu...
Można to zrozumieć w ten sposób. Cały świat gra tak to my jako polacy zrobimy inaczej bo....koleś piszący maila mógł być pod wpływem alkoholu...
+1Morsfinek pisze:Ja nie gram na turniejach i nie mam zamiaru tego robić. Gramy wraz ze znajomymi we własnym gronie ale aż mi gula staje jak czytam pewne bezmyślne bezmyślności, które czasem LS wypisuje.....
Moje granie turniejowe skonczyło się 12 lat temu, między innymi przez atmosferę i ludzi którzy zaczęli się wtedy pojawiać...
Niemniej jednak nie ma co dyskutować na takim poziomie - pokonają nas doświadczeniem
Także koledzy zmniejszamy ciśnienie pary i olewamy ich strugą lepkiego ognia w imię Hashuta
+1 morsfinek
Niestety Euro to Euro, a elita władzy nadal trzyma wszystko silną ręką. Ja z tym dalej nie zamierzam walczyć, bo to po pierwsze nie mój sos. I bawienie się we ograniczanie armii, aby wróg nie był zbyt mocny jest przynajmniej dziwne. Gracze ogrów nie są w stanie nic zrobić, a co dopiero my;).
Zamiast tego proponuje napisać w tej chwili jak i w przyszłości do organizatorów turniejów na zasady open jak ma się sprawa z K'daai naprawdę i jakie jest stanowisko GW. Myślę, że spokojnie w tym względzie damy radę. Z Euro nie, bo... Ja to Wiem, Wy to wiecie.
Grolshek stoczył tam kampanię, ale widzę że i tak w pewnym momencie stwierdził, że nie ma co walczyć z wiatrakami.
Jak będę organizował turnieje, a zamierzam parę strzelić w wakacje na open to zrobię specjalną adnotację do K'daaai (dla tych, co nie wierzą) i będzie się spalał 5 razy. Tak powinno być i tak będzie.
Niestety Euro to Euro, a elita władzy nadal trzyma wszystko silną ręką. Ja z tym dalej nie zamierzam walczyć, bo to po pierwsze nie mój sos. I bawienie się we ograniczanie armii, aby wróg nie był zbyt mocny jest przynajmniej dziwne. Gracze ogrów nie są w stanie nic zrobić, a co dopiero my;).
Zamiast tego proponuje napisać w tej chwili jak i w przyszłości do organizatorów turniejów na zasady open jak ma się sprawa z K'daai naprawdę i jakie jest stanowisko GW. Myślę, że spokojnie w tym względzie damy radę. Z Euro nie, bo... Ja to Wiem, Wy to wiecie.
Grolshek stoczył tam kampanię, ale widzę że i tak w pewnym momencie stwierdził, że nie ma co walczyć z wiatrakami.
Jak będę organizował turnieje, a zamierzam parę strzelić w wakacje na open to zrobię specjalną adnotację do K'daaai (dla tych, co nie wierzą) i będzie się spalał 5 razy. Tak powinno być i tak będzie.
Przeczytałem post z forum o spalaniu się Destroyera i cieszę się w głębi duszy że nie gram na turniejach u mnie nawet testując 5 tur spala się przed końcem gry a ta debata nie ma sensu, skończy się na tym ze ChD w POLSCE będzie miała jedną słuszną rozpiskę (zresztą co szanowana LS zrobiła z każdą armią WFB).
Szkoda że ludzie się tak boją tej armii.
Szkoda że ludzie się tak boją tej armii.
Panowie, nie ma co się spierać i psioczyć na chłopaków z LS. Wykładania zasad jest jednoznaczna. Co innego się kłucić "dlaczego jeszcze naszej armii nie ma na turniejach", a co innego polemizować z interpretacją zasad, które są hmm no prawie jasne. To że graliśmy inaczej i sobie testowaliśmy raz na turę nie zwalnia nas z obowiązku, że jak się jednak to robi 2x na turę, to bije się w pierś człowiek i mówi sorry za wała. Bo to jest teoretycznie wał - nieznajomość zasad naszej armii. Kuple z klubu rozpoczęli gadkę od: o to od 4 miechów mały wałek serwujesz?:P
fuck yea.
fuck yea.
Nijlor ma rację to nie wałek - dziwne że tylu graczy zrozumiało tak samo tą zasadę.
W tak ap ropo wkurza mnie FW gdyż napisanie kilku zdań w nowej odsłonie FAQ to taki dla nich problem. Płaci się horrendalne sumy za ich modele a przecież nie nie maja 30 booków do weryfikowania.
W tak ap ropo wkurza mnie FW gdyż napisanie kilku zdań w nowej odsłonie FAQ to taki dla nich problem. Płaci się horrendalne sumy za ich modele a przecież nie nie maja 30 booków do weryfikowania.