Pare noobowskich pytań.

Ogre Kingdoms

Moderator: Afro

Zablokowany
Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Re: Pare noobowskich pytań.

Post autor: kubencjusz »

Co do comand squad to ja staram się unikać dawania mournom czempionów. A czemu tak? Bo tylko jeden oddział mournów może nieść dragonhide banner, który im daje niebotycznego rzekłbym boosta. Ale, żeby nie stracić drugiego klocka to daje się 3 mourny jako support. Poza tym więcej jak 5 mournów ma strasznie nieforemną formację( ja uważam, że 4 to już jest powoli przesyt, ale kto co lubi :) )

Awatar użytkownika
Czcibor
Oszukista

Post autor: Czcibor »

5 bierze Dragonhide'a i niszczy a 3 jako pomoc za śmieszne punkty.

edit. kubencjusz pierwszy
Fanatic pisze: ledwo savage ogarniam cała rodzina je maluje
już nie chcą do mnie przychodzić bo wiedzą, że pędzel i farbki na nich czekają
Obrazek

Awatar użytkownika
Bizim
Falubaz

Post autor: Bizim »

Aha, dzięki.
Rozumiem, że ze względu na banner opłaca się mieć jeden duży oddział, tak aby mieć jeszcze większą moc przebicia.
A ten mały skoro nie ma fajnego bannera to po prostu w wersji minimum.

Bo rozmyślam jak używać tych demigryfów i dlatego pytam się ludzi bardziej doświadczonych w grze monsterową kawalerią. :)
Dzx.
Caius Ceplus pisze: Zaatakowane imperium kontratakuje.

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Nawróć się na ogry, a nie jeździj pierzastymi steamtankami :D

Majestic
Falubaz

Post autor: Majestic »

kubencjusz pisze:Co do comand squad to ja staram się unikać dawania mournom czempionów. A czemu tak? Bo tylko jeden oddział mournów może nieść dragonhide banner, który im daje niebotycznego rzekłbym boosta. Ale, żeby nie stracić drugiego klocka to daje się 3 mourny jako support. Poza tym więcej jak 5 mournów ma strasznie nieforemną formację( ja uważam, że 4 to już jest powoli przesyt, ale kto co lubi :) )
Akurat czempion jest całkiem niezły, gdyby ktoś nam ściął stan osobowy do pojedyńczego Mournfanga, to tym ostatnim zazwyczaj będzie czempion właśnie, a nie banner. Dzięki temu jest szansa skitrania się w challenge a ew. ucieczka nie jest automatyczną śmiercią. Wiem że już kilka razy udało mi się uratować tak punkty za oddział mournów.
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu. :mrgreen:

Awatar użytkownika
Bizim
Falubaz

Post autor: Bizim »

Majestic pisze: Akurat czempion jest całkiem niezły, gdyby ktoś nam ściął stan osobowy do pojedyńczego Mournfanga, to tym ostatnim zazwyczaj będzie czempion właśnie, a nie banner. Dzięki temu jest szansa skitrania się w challenge a ew. ucieczka nie jest automatyczną śmiercią. Wiem że już kilka razy udało mi się uratować tak punkty za oddział mournów.

Dzięki wielkie za tą kminę bo już się zastanawiałem jak to będzie z tym bannerem na małym oddziale demigryfów, bo po ucieczce z cc by z automatu ginął oddział jakby sam został.

Nawróć się na ogry, a nie jeździj pierzastymi steamtankami
Jeśli ogry znów powrócą do służby w imperium to na pewno były by u mnie mile widziane. ;) Ale na razie to grozi mi inwazja od strony ogrów znajomego. :lol2:
Caius Ceplus pisze: Zaatakowane imperium kontratakuje.

Awatar użytkownika
Król Goblinów
Wodzirej

Post autor: Król Goblinów »

chopy, 3ke się bierze po to żeby jak 2ch spadnie nie było połówki za oddział , a na champa szkoda punktów trochę.

Awatar użytkownika
Mysza_on
Mudżahedin

Post autor: Mysza_on »

Mam małe pytanko jak wy dajecie sobie rade z chaosem ?? oni mają inicjatywę ponad 3 . zawsze coś koło 2 ataków za model ..... jak maja to przeżyć ogry po szarży ??

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Regeneracja, +1 T, Korona dowodzenia ;)
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Ja tam preferuje soulblight + stonehorn& mourny. Nie ma wtedy bata. Chyba, że to kawa i ma niebotyczne rzuty na save i word ;)

Awatar użytkownika
r@fix
Masakrator

Post autor: r@fix »

Co ja widze, nie mozna juz miec runemaw + Hellheart :-/
Ostatnio zmieniony 18 kwie 2012, o 10:27 przez r@fix, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

niestety nie, teraz tak naprawdę to mamy jedno z trzech: death+g.fist, runemaw, hellheart.
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
Bulwok
Kretozord

Post autor: Bulwok »

ostatnio grałem z kumplem i wynikła trudna okoliczność.
Jeżeli Bruiser stoi w drugim szeregu, ktoś rzuci challenge, on nie przyjmie. To może bić ?
Obrazek

Awatar użytkownika
syslak
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: syslak »

nie bo nie przyjal chellenga, tak jak to ma miejsce normalnie
General Baga pisze:oftoooooooooooooooooooooopppppppppppppppppppppppp (wybaczcie ale obiecałem chłopakom) :mrgreen: :roll:
TRUE LEGION KRAKÓW

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

ostatnio grałem z kumplem i wynikła trudna okoliczność.
Jeżeli Bruiser stoi w drugim szeregu, ktoś rzuci challenge, on nie przyjmie. To może bić ?

zależy:
- kogo przeciwnik wybrał jako model który ma się cofnąć
- czy nie ma modeli zwykłych oddziałowców( np irongutsów, bulli) które stoją poza combatem, bo jeśli są to wstarczy zamienić możesz zamienić miejscami te modele by nie stracić aż tyle ataków :)

as1
Chuck Norris

Post autor: as1 »

Mi się wydaje że jak odrzuciszz challenga to musisz tak dostawić bohatera aby nie mógł atakować. Więc o jakimkolwiek przypadku nie mówimy i tak nie będziesz mógł wypłacić swoich ataków.tak mi się zdaje

Awatar użytkownika
Azz
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Azz »

Chciałbym się upewnić :D czy:
Icy blast z dragonhide banneru wykonuje sie z inicjatywa dzierżącego sztandar czy jakoś inaczej ?

Pzdr

Majestic
Falubaz

Post autor: Majestic »

Jo, po inicjatywie walisz.
Ostatnio zmieniony 2 maja 2012, o 18:18 przez Majestic, łącznie zmieniany 1 raz.
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu. :mrgreen:

Awatar użytkownika
Czcibor
Oszukista

Po inicjatywie sztandarowego.

edit. Majestic pierwszy :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
Czcibor
Oszukista

Jak ma się sztandar AP do Maneater'ów z pistoletami, mają AP w strzelaniu?
Obrazek

Zablokowany