Piłka nożna

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Re: Piłka nożna

Post autor: smiejagreg »

:( . Zamiast 6:1 dla Barcelony porażka. W końcu kolejny raz dał o sobie znać brak jakiegokolwiek środkowego napastnika. Stoperzy Chelsea, majac wolną rękę, skutecznie łatali dziury w defensywie. Chociaż i tak Barca powinna ten mecz wysoko wygrać. A tak 60% szans na awans daję Chelsea. Mój typ na finał: Real - Chelsea :( :( :( .

Awatar użytkownika
Marks
Falubaz

Post autor: Marks »

Popis nieskuteczności, tyle w temacie.
Puszka Pandory, o immersji w grach
http://polygamia.pl/Polygamia/1,94534,1 ... .html?bo=1
Nosił Wilk razy kilka, czyli inaczej o grach TellTale Games
http://polygamia.pl/Polygamia/1,94534,1 ... .html?bo=1

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

w finale Bayern vs Chelsea [-o<

nie to żebym był fanem tych drużyn, ale chyba każdemu przeciętnemu kibicowi piłki nożnej korzystającemu z internetu zbiera się na wymioty widząc wszędzie 'visca el barca' i 'hala madrid' rzucane we wszechobecnych dyskusjach kto jest lepszy, kurefscy czy farsa, krystynka czy leoś, no i komu sędzia kłody pod nogi rzucił tym razem....

swoją drogą do czego to doszło, żeby w Polsce kibicować szkopom i klubowi ruska... :roll:

apokalipsa! dobranoc ;)

Awatar użytkownika
Kielon
Masakrator

Post autor: Kielon »

Kolejny piękny dzień! :mrgreen:
Finał Bayern - Chelsea. ;)
Obrazek

DZIK
Oszukista

Post autor: DZIK »

Kołata - znakomicie napisane. Całkowicie podzielam Twoje zdanie.
Oby [-o<

Ingen175
Kradziej

Post autor: Ingen175 »

Hala Madrid jest niemodne. Jak można kibicować ped*łowi Ronaldo, brutalowi Pepe i tej szma*ie Ramosowi.
Real nie wygrał LM od 2002 roku, w finale też od jakiegoś czasu nie gościli.
Najwyższa pora by Real sięgnął po to trofeum. Na przekór bukmacherom, Barcelonie i wszystkim tym którzy nie chcą widzieć potencjału Realu.

Awatar użytkownika
Breslauer
Chuck Norris

Post autor: Breslauer »

Drogba i spółka... :twisted:

Brawo! =D>

Awatar użytkownika
Vallarr
Falubaz

Post autor: Vallarr »

Nie wiem czym sie tu tak zachwycac, chyba tylko skutecznoscia 1 strzalu w swiatlo bramki i Cechem. Mimo ustawienia autobusu, ba, tir to przypominalo jak drogba dolaczyl do obrony - Barca wypracowala sobie 4 doskonale sytuacje i dwa razy tyle srednich. Chelsea na tle Barcy nie istniala. Owszem, wynik jest jaki jest, owszem, na CN trzeba gonic, ale ja jestem nastawiony bardzo optymistycznie. Moze i za bardzo, ale kto ogladajac ten mecz liczy na to, ze na CN tak grajaca Chelsea dostanie sie do finalu? Bez jaj.
Remontada es posible. Ja jestem spokojny.

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Post autor: c4h10 »

Vallarr pisze:Nie wiem czym sie tu tak zachwycac, chyba tylko skutecznoscia 1 strzalu w swiatlo bramki i Cechem. Mimo ustawienia autobusu, ba, tir to przypominalo jak drogba dolaczyl do obrony - Barca wypracowala sobie 4 doskonale sytuacje i dwa razy tyle srednich. Chelsea na tle Barcy nie istniala. Owszem, wynik jest jaki jest, owszem, na CN trzeba gonic, ale ja jestem nastawiony bardzo optymistycznie. Moze i za bardzo, ale kto ogladajac ten mecz liczy na to, ze na CN tak grajaca Chelsea dostanie sie do finalu? Bez jaj.
Remontada es posible. Ja jestem spokojny.
Co się stało z piękną Barceloną i jej kibicami. Kiedyś liczyła się tylko radość z gry.
Teraz gdzie się nie popatrzę to płacz i lament. Że autobus postawiono, że murawa nie nawodniona, że sędzia karnego z kapelusza wyciągnął, że zupa była za słona etc.

Nie masz czym się martwić. Uefarcelona spokojnie dotrze do finału, w rewanżu będą mieli dodatkowego zawodnika + 2 przy liniach bocznych. Jak co roku w ćwierćfinale/półfinale :D

Ingen175
Kradziej

Bo nie liczy się piękno gry. Zdobyli wszystko co się dało, i teraz jest mega parcie na szkło by tylko wygrywać. A jak nie wychodzi to jest zwalanie na wszystko.

Otóż Vallar, ten autobus to taktyka. Pokonali Barcelonę taktyką, nie mają tak dobrych graczy, nie mają takiej formy ale pokonali Barcelonę.

Awatar użytkownika
Vallarr
Falubaz

@Butan
Zes dowalil, zeby zacytowac mojego posta i skomentowac "placz i lament" :lol2: Z calego Twojego posta jedynie autobus sie zgadza, ale ktokolwiek mecz ogladal, to autobus widzial, to nie lament, to fakt.

Z tymi sedziami to sie nudne robi. Owszem, mecz z chelsea to byly jaja, ale to wina barcy czy bledow sedziego? Obejrzyj sobie w wolnej chwili pierwszy mecz z chelsea, tam byly nie mniejsze jaja na niekorzysc barcy. Albo dwumecz z Interem Mou - w obu meczach sedziowie dali potwornie ciala na niekorzysc barcy. Albo pierwszy mecz z Valencia w lidze, albo pierwszy z ostatniego dwumeczu z Milanem... etc, etc. Teza o sedziach sprzyjajacych barcelonie jest nie do obrony, lansowana moze byc przez pryszczatych fanow, ale po Tobie to sie nie spodziewalem :o

Za kare za oczywiste klamstwa polecam obejrzec "jak Mou CL wygrywal" - mecze Porto z MU i Inter vs Barca. Wtedy pogadamy o sedziach :]

@Ingen
Alez oczywiscie. Nie neguje tego, zreszta tikitaka zabija gre podobnie jak autobus, tylko inaczej.
Nie ogarniam pierwszego akapitu - oczywiscie, ze sie liczy piekno gry i dla fana barcy mecz byl ladny - poza wynikiem. Absolutna kontrola, kilka dobrych okazji, niemal calkowite wylaczenie Blues - w calym meczu obrona popelnila 2 bledy, brawa dla Drogby i Ramireza, ze jeden z nich wykorzystali, brawa dla Cecha za fenomenalna dyspozycje, ale patrzac na ten mecz - jestem spokojny o rewanz :] Przez to piekno gry i 100% styl barcy.

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Vallarr pisze:@Butan
Zes dowalil, zeby zacytowac mojego posta i skomentowac "placz i lament" :lol2: Z calego Twojego posta jedynie autobus sie zgadza, ale ktokolwiek mecz ogladal, to autobus widzial, to nie lament, to fakt.

Z tymi sedziami to sie nudne robi. Owszem, mecz z chelsea to byly jaja, ale to wina barcy czy bledow sedziego? Obejrzyj sobie w wolnej chwili pierwszy mecz z chelsea, tam byly nie mniejsze jaja na niekorzysc barcy. Albo dwumecz z Interem Mou - w obu meczach sedziowie dali potwornie ciala na niekorzysc barcy. Albo pierwszy mecz z Valencia w lidze, albo pierwszy z ostatniego dwumeczu z Milanem... etc, etc. Teza o sedziach sprzyjajacych barcelonie jest nie do obrony, lansowana moze byc przez pryszczatych fanow, ale po Tobie to sie nie spodziewalem :o

Za kare za oczywiste klamstwa polecam obejrzec "jak Mou CL wygrywal" - mecze Porto z MU i Inter vs Barca. Wtedy pogadamy o sedziach :]
Nie interesuje mnie Mou. Czy jak nie podoba mi się Ueafarcelona to oznacza, że jestem za Mou i Realem ? To tak jak za krytyke PO od razu dostaję się łatkę PiSiora ? :)

Ingen175
Kradziej

Smutna wiadomość : http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-n ... omosc.html
W grze pozostał już tylko jeden weteran Galacticos.

Awatar użytkownika
Vallarr
Falubaz

@Butan
A czy ja sugeruje, ze jestes fanem Realu? Zwyczajnie "uefalona" czy "4-3-3-3" to prawda z kategorii "gowno prawda", znacznie wiecej zespolow zasluguje na te obelgi. Nadal tez nie wiem gdzie widzisz "placz i lament". Ze niby jak kibic Barcy po przegranym meczu to musi byc, wiec quote bez czytania i dowalamy? ;D

@Ingen
FFS, mam nadzieje, ze to plota... nawet teraz milo bylo popatrzec na jego gre.

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Vallarr pisze:@Butan
A czy ja sugeruje, ze jestes fanem Realu? Zwyczajnie "uefalona" czy "4-3-3-3" to prawda z kategorii "gowno prawda", znacznie wiecej zespolow zasluguje na te obelgi. Nadal tez nie wiem gdzie widzisz "placz i lament". Ze niby jak kibic Barcy po przegranym meczu to musi byc, wiec quote bez czytania i dowalamy? ;D
Od tego są płoty i młoty, aby móc sobie popisać niekoniecznie czytając :D Bez obrazy ale mało mnie interesują merytoryczne argumenty rozmówców o piłce nożnej bo i tak każdy ma swoje przekonania i sympatie :D

Awatar użytkownika
Kotlet
Wodzirej

Post autor: Kotlet »

Z calego meczu Chelsea- Barca najbardziej mi sie podobała reakcja Guardioli pod sam koniec meczu, jak Leonel trafił w słupek. Messi wkurwiony kieruje wzrok w kierunku ławki, a Pep wyluzowany, nawet rąk z kieszeni nie wyjął, robi gest samymi oczami mówiący: easy gościu, na rzuty nic nie poradzisz. Pogodzony z losem, ale rownoczesnie wiedzący, że lepiej nie mógł pograć. Najlepsza armia, zajebista rozpa - tylko rzuty sprawiły, że nie wygraliśmy. Urzekł mnie tą miną. :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Vallarr
Falubaz

@Butan
Aaaa, bylo tak od razu! :mrgreen:
Jezdes gupi i masz kompleksy bo barca sczelila manitke jakiemus klubowi co tam mu kibicujesz, dlatego tak muwisz :twisted:

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Chcialbym zeby Barca rozjechala Cracovie w LM :-)

Awatar użytkownika
Chory
Oszukista

Post autor: Chory »

Co się stało z piękną Barceloną i jej kibicami...
Czytam ten temat długi juz czas i w końcu musze wylać pare pomyji (nie jest to skierowane do nikogo personalnie i równie dobrze mógłbym to napisać na każdym innym portalu w komentarzach).

Niepoprawnie używasz słowa kibic. Właściwym tutaj słowem jest sympatyk. I takie słowo tyczy się 95% udzielających się w tym temacie ludzi niestety. Mnie najbardziej razi i kuje w oczy jak co drugi sympatyk pisze, "MY" wygraliśmy/przegraliśmy.

Nie mylcie sympatyzowania z jakimiś zagranicznymi drużynami z prawdziwym kibicowaniem. Na ilu wyjazdach była w tym sezonie albo innych większość z wypowiadających się tu ludzi (albo meczach u siebie - ogladanie z piwem w reku i chipsami nie liczy sie jako mecz u siebie)? Jak mocno dopingowali "swoje" drużyny? Ja podziwiam ludzi, którzy w weekend zamiast odpocząć/pójść na impreze itd. jadą za swoją mecz n kilometrów ( im wiecej kilometrów tym zazwyczaj większa szansa że dostaną po głowach), zdzierają gardła by dodać skrzydeł piłkarzom i oglądają widowisko na naszym marnym polskim poziomie. Oni się utożsamiają ze swoimi klubami (bo zazwyczaj pochodzą z miast w ktorych te kluby grają w przeciwieństwie do większość z was). Oni są kibicami wy nie. Oni wspierają klub w każdym momencie - nie ważne w której lidze gra, jak gra albo czy mogą nie wrócić do domu. Wy co najwyżej wyłączycie meczyki.pl/canal+/n sport. (pomijając już inną kwestie że mecz w telewizji a mecz na żywo to dwie różne sprawy z punktu widzenia obserwatora takiego meczu)

A najgorsze jest to jak się czyta wasze wypociny gdzie obrażacie nawzajem kluby, którym sympatyzujecie. O visca i hala juz pisał Kołata bo tego jest pełno niestety na każdym portalu. Ja jako normalny kibic tego nie kumam bo obie drużyny są w tej chwili poza zasięgiem całego piłkarskiego świata i dawno nie było takiej sytuacji żeby 2 kluby tak bardzo zdominowały rozgrywki. Nie wiem czy ktoś z was kiedys grał w jakiś amatorskich/półamatorskich/zawodowych ligach (ja gram często) ale wtedy człowiek dopiero dostrzega to, że to co grają Ci piłkarze to naprawde jest coś niesamowitego. Ja jak każdy krytykuje piłkarzy za gre (bo ich zarobki w porównaniu do wykonywanej pracy to jakaś kpina) ale po wejściu na boisko w meczu o punkty widze, że to nie jest taka łatwizna jak się wydaje z perspektywy fotela przed telewizorem.

I jak zaczniecie mnie oblewać pomyjami to argument, że Polska liga jest do dupy dlatego "Kibicuje" MU itd odpuście. Ja interesuje się piłką 18 lat i wiem na jakim mizernym poziomie stoi nasza liga. Natomiast nie wyobrażam sobie ( ja jestem z Gdyni i wiadomo komu kibicuje - ps. nie bije dzieci;) ). identyfikować się z drużyną z miasta w którym nigdy nie byłem, drużyną na której meczu nigdy nie byłem i być może nie będe.

Amen

ODPOWIEDZ