Rozpiski nowego Imperium
Moderator: #helion#
Re: Rozpiski nowego Imperium
Bizim, ja o tym wiem od dawna, ja tylko pytam czemu wychwa tak twierdzi, głównie po to, aby przed wypisywaniem na forum zajrzał do RB. 

GrimgorIronhide pisze:Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupnościZiemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony![]()
No kurde raz piszecie że nie a teraz że tak. Jak działa to b.dobrze;]
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
moje preferencje są w formacji 6x6 lub 6x7. Łatwiej manewrować, dłużej steadfast. Oto zalety dla mnie.
Ja normalnie albo 5 z przodu albo horda. Trzeba reformy robić w odpowiednich momentach ;] Bierze deteczmenty po 5 łuczników i nie będziesz musiał za dużo halabardami manewrować ;]
+1wychwa pisze:Ja normalnie albo 5 z przodu albo horda. Trzeba reformy robić w odpowiednich momentach ;] Bierze deteczmenty po 5 łuczników i nie będziesz musiał za dużo halabardami manewrować ;]
Innych formacji nie uznaje. Halabardy mają albo zabijać (czyli horda) albo stać do ostatniego (czyli 5 w szeregu). Rozwiązania pośrednie ani nie są super mordercze, ani bardzo wytrzymałe (bo więcej wrogów po nas może bić).
Caius Ceplus pisze: Zaatakowane imperium kontratakuje.
Jeśli mają stać do ostatniego to chyba lepiej swordsmani, dlatego ja halabardy stawiam tylko w hordzie.Bizim pisze:+1wychwa pisze:Ja normalnie albo 5 z przodu albo horda. Trzeba reformy robić w odpowiednich momentach ;] Bierze deteczmenty po 5 łuczników i nie będziesz musiał za dużo halabardami manewrować ;]
Innych formacji nie uznaje. Halabardy mają albo zabijać (czyli horda) albo stać do ostatniego (czyli 5 w szeregu). Rozwiązania pośrednie ani nie są super mordercze, ani bardzo wytrzymałe (bo więcej wrogów po nas może bić).
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę (), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
![]()
Może i lepiej swordsmanów ale tylko wtedy jak nie masz zamiaru boostowac swojej piechoty czarami z lighta
BO jak wrzucisz ws 10 in 10 to lepiej mieć siłę 4 ;]

A jak wrzucisz brzytwę z shadow to lepiej mieć WS4, ale tu chyba chodzi trochę o coś innego. Moim zdaniem halabardnicy i swordsmani mają zupełnie inne zadania i dlatego myślę, że powinni być wystawiani w innych formacjach - halabardy w hordzie, swordsmani po 5 w ranku.wychwa pisze:Może i lepiej swordsmanów ale tylko wtedy jak nie masz zamiaru boostowac swojej piechoty czarami z lightaBO jak wrzucisz ws 10 in 10 to lepiej mieć siłę 4 ;]
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę (), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
![]()
A zadanie powstaje w danej sytuacji. Masz szansę pocisnąć to horda a jak trzeba przetrwać to kostka. Zawsze 1 czar uda się wrzucić ;]
Dokładnie o to mi chodziło.wychwa pisze:A zadanie powstaje w danej sytuacji. Masz szansę pocisnąć to horda a jak trzeba przetrwać to kostka. Zawsze 1 czar uda się wrzucić ;]

Jasne, że jako bloker miecznicy są lepsi. Lecz wolę uniwersalniejsze halabardy niż sytuacyjnych mieczników wrzucać do rozpy.
Gdy muszę przetrzymać wrogi klocek z ryzykiem przegrania to po prostu mogę zwinąć halabardy do formacji 5x8 i utrzymać się na pozycji.
A potem wpakować im jakiś fajny ws'ik i gra gitara ;]
Co wy na to ,aby wsadzadzić kapłana na koniu do demigryfów:
1.Modlitwy u nich genialna sprawa
2.Hate!
3.Kapłan jest dość tani
4.Nie będzie im obniżał ruchu
5.Nie będzie trzeba za nimi ganiać Altarem
2.Hate!
3.Kapłan jest dość tani
Ostatnio zmieniony 8 wrz 2012, o 22:22 przez Kordelas, łącznie zmieniany 1 raz.
Nieważne gdzie patrzy inkwizytor... i tak widzi wszystko!
B. dobry pomysł jak dla mnie ;] już tak grałem i daje to radę . U mnie problem jest taki że w mojej rozpie muszę wybrać właśnie między kapłanem do demisiów a armatą (i mieć 2 armaty i helkę)
- Brushlicker
- Falubaz
Kordelas pisze:Może juz było ,ale warto ruszyć forum:
Co wy na to ,aby wsadzadzić kapłana na koniu do demigryfów:
2.Hate!
3.Kapłan jest dość tani
Tia pomysł warty rozważenia. Ale taki kapłan najlepiej aby nie miał magicznych rzeczy (czyli 85 pkt) tak aby jak się trafi na kogoś z armatami nie było go żal stracić od pierwszego strzału.