Pytania początkujących i niepewnych 2

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

Zablokowany
Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Re: Pytania początkujących i niepewnych 2

Post autor: Rince »

No troszke sie pozmienialo :)
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Królik
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Królik »

Więcej grywalnych kombinacji nagle się pojawia. Ale i tak zostaję przy smoku :wink:

Awatar użytkownika
Glegut
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Glegut »

pendtant + shadow+ hydra = Fuck yeeeah 8) nareszcie :)

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

umówmy się ,że jak przycięli Shadowa do 4 kostek to wstawienie go do wyboru 1 z 5 był całkowicie pojebane ....inna sprawa ,że wśród ustalających te zasady normalnych to nie ma... :roll:
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Soulferin
Falubaz

Post autor: Soulferin »

Nawet nie ma sensu narzekać PiotrzeB, oni wiedzą lepiej, musimy sie z tym pogodzic...Cieszmy sie po prostu ze znowu jest shadow/death...
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"

Majestic
Falubaz

Post autor: Majestic »

Znajomy wspomniał mi że jesienią wychodzą DE. Ma ktoś z was informacje nqa ten temat? Mam nadzieję że to ściema, szkoda by mi było tych wszystkich magic itemów.

I druga sprawa, testował ktoś z was Shadow na dużej magiczne i Dark na małej z ToF? Na papierze można kręcić straszne comba, biorąc pod uwagę niski CV naszych czarów.
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu. :mrgreen:

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

wy się módlcie żeby nie wyszedł nowy podręcznik:)
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
DarkAngel
Oszukista

Post autor: DarkAngel »

Modlę się, modlę...

Co by nie było offtopu:
Ja już od jakiegoś czasu gram na dużej z fajerem i małej z dark magic i muszę powiedzieć, że taki zestaw ma całkiem spory potencjał. Word of Pain może z powodzeniem zastąpić miasmę, a duża ilość magicznych pocisków świetnie się sprawdza do ogarniania śmiecia, a nawet większych klocków piechoty. A śmiesznie niskie CV czarów z Dark magic pozwala rzucać czary z 2-3 kości, a rzucanie chillwindu i doombolta nawet z jednej.
"Nie może być kompromisu między wolnością a nadzorem ze strony rządu. Zgoda choćby na niewielki nadzór jest rezygnacją z zasady niezbywalnych praw jednostki i podstawieniem na jej miejsce zasady nieograniczonej, arbitralnej władzy rządu." - Ayn Rand

Adurell
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Adurell »

Mam obecnie 10 spearmenów i 15 kuszników, + dodatkową, niesklejoną wypraskę. Czy lepiej z tej nowej wypraski zrobić więcej kuszników czy włóczników?

W ilu Korsarzy, mniej więcej, warto inwestować?

Z góry dzięki :D

#Krasnal#
Mudżahedin

Post autor: #Krasnal# »

Według mnie kuszę ponieważ są bardziej uniwersalne a korsarzy najlepiej 30 :)

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Adurell pisze:Mam obecnie 10 spearmenów i 15 kuszników, + dodatkową, niesklejoną wypraskę. Czy lepiej z tej nowej wypraski zrobić więcej kuszników czy włóczników?

W ilu Korsarzy, mniej więcej, warto inwestować?

Z góry dzięki :D
Jedno i drugie musisz mieć! Oddział 40 włóczni jest bardzo fajny i tanie a kuszników nigdy za wiele - jeśli chodzi o korsarzy max 40szt
Obrazek

Majestic
Falubaz

Post autor: Majestic »

Wie ktoś może czy wyszły karty z DElfią magią? Takie karciochy są wygodniejsze niż zapuszczanie żurawia do booka co chwila.
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu. :mrgreen:

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

Jeszcze nie, pewnie z nowym bookiem dopiero wejdą.

Gnomen
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Gnomen »

Witam.

Pytanie: Jaka pogoda na dzis w Naggaroth ? Snieg czy raczej szczere pole pelne kamieni? Czy na polnocy bedzie tak samo zimno jak na poludniu kolo Lustrii?

Po ludzku: Robiac podstawki klimatyczne dla DE, to jaki klimat przewaza w Naggaroth.

Dziekuje za odpowiedzi.
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Tundra
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
ibniblis23
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Post autor: ibniblis23 »

GarG pisze:Tundra
Obrazek

Obrazek

mowisz?

To tam musi byc cholernie pieknie :P
“Never underestimate the power of sheer, bloody-minded spite”

Awatar użytkownika
Duderson
Kretozord

Post autor: Duderson »

Naggaroth, czyli "land of chill". Zimowe podstawki - przynajmniej jeśli chodzi o klimat w większej części Naggaroth.
Lidder pisze:
-There's something large & nurgle-y coming first
To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

ibniblis23 pisze:
GarG pisze:Tundra
Obrazek

Obrazek

mowisz?

To tam musi byc cholernie pieknie :P
Jasne zwlaszcza ze pomyliły Ci się troche pory roku ;) Zwłaszcza że Lato tam jest baaaardzo krótkie ;)
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
DarkAngel
Oszukista

Post autor: DarkAngel »

Z fluffu wynika, że Naggaroth to mroźna, jałowa kraina. GarG ma rację - "Ziemie Mrocznych Elfów są równie surowe i bezwzględne, jak ich
mieszkańcy. Złowieszcze wieże miast górują nad wietrzną tundrą, spowijając zakazanym cieniem ostre szczyty i cieniste lasy."

Jeszcze jeden fragment armybooka PL, który obrazuje klimat panujący w Naggaroth:

"Ziemie otaczające miasta są jałowe i posępne. Na północy krajobraz jest płaski, poprzecinany jedynie sterczącymi skałami, pomiędzy którymi hula wiatr. Czarne wstążki zbrukanych magią i krwią rzek przecinają lodowe pola, wyrzynając w nich kręte kaniony i głębokie wąwozy. Na południu cienkie pokłady ziemi są nieco bardziej urodzajne i rosną tam rzadkie lasy sosnowe. Tutaj Mroczne Elfy założyły swoje wielkie plantacje, które produkują pożywienie dla ich miast."

Mam nadzieję, że pomogłem :)
"Nie może być kompromisu między wolnością a nadzorem ze strony rządu. Zgoda choćby na niewielki nadzór jest rezygnacją z zasady niezbywalnych praw jednostki i podstawieniem na jej miejsce zasady nieograniczonej, arbitralnej władzy rządu." - Ayn Rand

Awatar użytkownika
ibniblis23
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Post autor: ibniblis23 »

dlaczego mi sie niby mialy pory roku pomylic, przeciez wszedzie nastepuje cykl. Postawmy sprawe jasno, jest las, sa drzewa, to to predzej tajga niz tundra, no ale jesli nawet tundra i jesli mamy rosliny to musi nastepowac roczny cykl por roku. Jesli to jest tundra w znaczeniu naszego jezyka tego slowa to wyglada tak jak na zdjeciach w lecie i na jesieni... no chyba, ze tam panuje wieczna zima. Ale jesli jest wieczna zima to nie ma roslin w ogole, a to troche nie pasuje do tych lasow ;D
“Never underestimate the power of sheer, bloody-minded spite”

Zablokowany