Pare noobowskich pytań.

Ogre Kingdoms

Moderator: Afro

Zablokowany
Majestic
Falubaz

Re: Pare noobowskich pytań.

Post autor: Majestic »

Zmieniłeś się Afro, władza uderza ci do głowy z siłą szarżującego Stonehorna :P.
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu. :mrgreen:

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kubencjusz »

Bycie modem zmienia ludzi. Teraz on wielki władca gardzić będzie takimi jak my- zwykłymi userami . :lol2:

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

ktoś musi trzymać w ryzach tą norę ;D
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
esgaroth
Falubaz
Kontakt:

Post autor: esgaroth »

czy bonus +1 do casta i dispela po udanym rzuceniu czaru z great mag kumuluje się? np po rzuceniu czterech czarów mam +4?

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

nie. zużywa się przy następnym czarze :P

Awatar użytkownika
Odoamar
Wodzirej

Post autor: Odoamar »

Chaintrap jest bronią zasięgową czyli z grzbietu mamuta jeździec wali z standardowej broni a chaintrap tylko w fazie strzelania?

Harpun jest traktowany jako kusza czy balista?
Obrazek

Maciek P.
Falubaz

Post autor: Maciek P. »

Tak, chaintrapem tylko w fazie strzelania.
Harpun to kusza, czyli nie przebija ranków i nie znosi save.

Awatar użytkownika
sly
Chuck Norris

Post autor: sly »

czy wszystkie ataki firebellego są ogniowe czy tylko zionięcie?
Oya, Oya, Oya !!!

Awatar użytkownika
Marys
Masakrator

Post autor: Marys »

Wszystkie poza stompem.
Jankiel pisze: Allstars w ch... Cały jeden reprezentant, który nie umie zmierzyć 12" od bsb, specjalista od rzucania kostkami i kręcenia o tym filmów, człowiek, który próbował się wcisnąć do repy grając każdą armią po kolei (ale wszystkimi obsysał), kolejny, który cały rok nie grał i ostatni, który zamiast ćwiczyć skilla, to podbudowuje ego politykowaniem na LL. Nie da się wygrać.

Awatar użytkownika
Odoamar
Wodzirej

Sytuacja wygląda tak, wystawiam 3 Ludojady z poison i sniper. Dodatkowo w mojej armii chce wystawić Golgfaga i jak działają te ich wspólne zasady?
Czy podczas wystawiania na stół Golfgag musi wejść do ich oddziału?
Czy jak w trakcie rozgrywki Golfgag dołączy do ich oddziału to oni zmieniają specjalne zdolności na Stubborn and Vanguard czy dostają je dodatkowo?

Czy dobrze rozumuje, że poisona do snipera się bierze po to by na 6 mimo zasłony zasięgu i zasady sniper zawsze trafiać? Czy to jest jakoś bardziej skomplikowane?

Czytam opisy tych ogrowych broni i czy ktoś używa Thundermace oraz Siegebreakera, a jeśli tak to po co na kim i jak:P?
Obrazek

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Ad1
Golfgag może mianować jeden oddział maneaterów nieważne jaki na golgags maneaters. Wtedy musi on korzystać z zasad stubborn i vanguard i Golfgag nie może opuszczać tej jednostki. Jeśli chcesz aby mieli zasady sniper & poison to nie mianujesz ich. Wtedy Golfgag może opuszczać i dołączać do tego oddziału na normalnych zasadach.

Ad2
Zasada sniper pozwala ci targetować konkretne modele w jednostce. Poison sprawia, że jeśli będziesz trafiać na 6+ i rzucisz takową szóstkę to automatycznie zraniłeś.

Ad3
Są z grubsza do dupy i niepraktyczne. Jeśli nie grasz for fun na sześć tysięcy pkt lub więcej to nawet tych opisów nie czytaj :)

Awatar użytkownika
Odoamar
Wodzirej

No to po jaką cholere niegrywalne itemy?:D

Czyli jakie są z tego tego profity, że on ich mianuje, oni bez mianowania mogą wybrać te zasady i wtedy nasz bohater jest ruchomy. Czy też on może mianować ich w trakcie gry czy tylko na początku?
Obrazek

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

W fazie tworzenia rozpisi. A profity są jak grasz w sojuszu :) Doczytaj zasady a nie będę Ci tu wszystko tłumaczyć :P

Awatar użytkownika
Akadera
Falubaz

Post autor: Akadera »

Mam takie glupie pytanie. Maneaterzy sa tylko mo? Bo jakos nie moge znalezc. Czy jest jakas fajna opcja zeby ich z czegos innego zlozyc?
kudłaty pisze:Wiadomo alkohol jest dla ludzi, ale śliwowica jest dla frontu wschodniego

mlepkows
Wodzirej

Post autor: mlepkows »

Akadera pisze:Mam takie glupie pytanie. Maneaterzy sa tylko mo? Bo jakos nie moge znalezc. Czy jest jakas fajna opcja zeby ich z czegos innego zlozyc?
Tylko MO. W dzisiejszych czasach to już nie taki problem ale lekka upierdliwość jest.

Ja sobie złożyłem 4 ze zwykłych ogrów i części od chyba wszystkich armii (głównie imperium). Nie ma raczej problemu, żeby skonwertować ogra tak, co by się wyróżniał od innych w tej samej armii. Szczególnie, jak dasz mu pistolety :) .

Maciek

Awatar użytkownika
r@fix
Masakrator

Post autor: r@fix »

Tak się zastanawiam w czym przenosicie swoje ogry ? szczególnie zastanawiam się co będzie dobre do bezpiecznego transportu Thundertuska.
Obrazek

Awatar użytkownika
eliah91
Masakrator

Post autor: eliah91 »

Duża metalowa walizka i magnesy
Obrazek

Awatar użytkownika
r@fix
Masakrator

Post autor: r@fix »

myślałem raczej o czymś miękkim i gąbczastym, bawiłem się już w magnetyczne sztuczki wszystko fajnie ale czasami coś się odczepi a wtedy o zgrozo ! :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Mlepkows - skompletowałem w pół roku (bez ciśnienia) wszystkich metalowych maneaterów (i na dodatek bez ebaya, i kosmicznych cen) :)

Rafixator - do dwóch takich gąbek: http://vanaheim.pl/torby-safe-and-sound ... -68mm.html (mam torbę ze Starego Swiatu i do niej dokupiłem gąbki) mieszczę armię na 2600 a nawet więcej :)
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
Odoamar
Wodzirej

Na kim najefektywniej wystawić Greedy Fist i w jakim konfiguracji innych itemów?
Obrazek

Zablokowany