Re: Warsztat Magdy UP :21.11.2012 Imperium c.d.

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Re: Warsztat Magdy UP : 19.08.2011 Dwarf Slayers i inne

Post autor: Arbiter Elegancji »

Magda pisze:ale tym razem chciałam pochwalić się figurkami, które wg mnie są najfajniejsze do malowania
Slayerzy ogólnie są najfajniejszymi figsami w młotku 8)
Co do malowania to jak zwykle kawal dobrej roboty (choć krawędzie podstawek to mogłabyś poprawić).
A skacowany wzrok Daemon slayera wymiata :mrgreen:
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

Udane prace, powyciągałbym jednak jeszcze nieco bardziej brody i włosy slayerów.
Grombrondalowi może by się przydały nieco mocniejsze cienie na owłosieniu z kolei i rogi na hełmie jakoś mnie nie przekonują.
Poza tymi detalami figurki bardzo mi się podobają, tym bardziej, że to krasnoludy :mrgreen:
Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Slayerzy regimentowi baardzo porządni, ale White Dwarf i Dragon slayer - to już prawdziwa klasa. szczególnie NMM na toporkach - świetne

Awatar użytkownika
Tiger Brown
Kradziej

Post autor: Tiger Brown »

Piękna robota. Bardzo mi się krasie podobają. =D>
"Pomaluję wasze figsy" - w przypadku niektórych to brzmiałoby jak groźba.

Awatar użytkownika
Dr. Lobo
Mudżahedin

Post autor: Dr. Lobo »

fantastyczne prace - szczególnie topór na ostatnich fotach =D> =D>
Łajdaki nie usłyszą kiedy przyjdę. Nie kiedy powyrywam im uszy!

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

Doskonałe punki :D , skóra, włosy, portki klasa, dziary wyśmienite =D> . Kawał solidnej roboty, jeden z lepszych regimentów brodaczy jaki widziałem. Z uwag to tylko jedna, czerwone gemy na toporze (?).

Awatar użytkownika
Magda
Wałkarz

Post autor: Magda »

grabz pisze: Z uwag to tylko jedna, czerwone gemy na toporze (?).
Niektóre są czerwone ale nie wiedzieć czemu zrobiły się niewidoczne :roll:
Obrazek

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Karlito »

Świetne krasie, super że znowu malujesz bo już się bałem że Ci się znudziło :wink: Bardzo mi się podoba Twój styl malowania, fajnie że wracasz z nowymi pracami =D>
Ostatnio zmieniony 22 sie 2011, o 10:06 przez Karlito, łącznie zmieniany 1 raz.
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

Post autor: ^Karpiu^ »

Kurcze to mnie ladnie zainspirowalas do ruszenia sie ze swoim kontyngentem Kraskow.
Slayersi wygladaja swietnie a whitedwarf to mostrzostwo jak dla mnie ladne przejscia i widac dobrze przemyslany schemat kolorow.

Zgadzam sie tez ze stwierdzeniem ze slayersi to nalepsze modele do malowania wszak skladaja sie w 80 % z brody i irokeza :)

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: quidamcorvus »

=D> Świetni Pogromcy! Podobają mi się ostrza w metalikach, w odróżnieniu od tych w nmm (ale to dlatego, że nie lubię nmm ;) )
A, tatuaże też bardzo fajne =D>
Popraw krawędzie podstawek, bo są uciapane farbą.
Czekam niecierpliwie na kolejne prace :)

BAAGRRAA
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: BAAGRRAA »

Rewelacyjnie pomalowani Slayerzy. Świetnie wyglądają te cieniuteńkie niebieskie tatuaże na ramionach, barkach i głowie.
Radze tak jak poprzednik poprawić podstawki.
Zapraszam do komentowania
Savage Orc Armybook - http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=37&t=31550

Awatar użytkownika
Bayard
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Bayard »

Po długiej przerwie odwiedzam forum i znajduję takie cudo! Slayersi bardzo mi się podobają, doskonała robota =D> No i ta figurka z AoW, muszę go sobie sprawić :wink:
Mój blog: http://arsbelli.blogspot.com/
"Kiedy atakujecie- wyjcie jak furie!"- Thomas "Stonewall" Jackson

Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

Mdziu szybkie pytanie.
Jak udało sie tobie wyciągnąc taki rudy na włosach. Mam akurat 40-tu Slayersow na warsztacie i chcialbym zrobić im wlosy w podobnym odcieniu :). Mozesz sie podzielic ?? :)

Awatar użytkownika
Magda
Wałkarz

^Karpiu^ pisze:Mdziu szybkie pytanie.
Jak udało sie tobie wyciągnąc taki rudy na włosach. Mam akurat 40-tu Slayersow na warsztacie i chcialbym zrobić im wlosy w podobnym odcieniu :). Mozesz sie podzielic ?? :)

To trochę skomplikowane, ale mniej więcej: na pierwszą warstwę scorched brown z odrobiną blazing orange tak tylko żeby brązowy zmienił odcień, następnie do tej mieszaniny dodaje więcej pomarańczowej farbki tak by kolor zbliżony był do vermin brown, kolejna warstwa to prawie czysty blazing orange, podkreślam słowo prawie, bo czysty pomarańczowy nie wygląda najlepiej moim zdaniem, no i do ostatniej warstwy dodaje odrobinę białego i tylko gdzieniegdzie przejeżdżam pędzlem. Mam nadzieje, że cokolwiek z mojej pisaniny będzie przydatne :D
Obrazek

Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

Magda pisze:
^Karpiu^ pisze:Mdziu szybkie pytanie.

To trochę skomplikowane, ale mniej więcej: na pierwszą warstwę scorched brown z odrobiną blazing orange tak tylko żeby brązowy zmienił odcień, następnie do tej mieszaniny dodaje więcej pomarańczowej farbki tak by kolor zbliżony był do vermin brown, kolejna warstwa to prawie czysty blazing orange, podkreślam słowo prawie, bo czysty pomarańczowy nie wygląda najlepiej moim zdaniem, no i do ostatniej warstwy dodaje odrobinę białego i tylko gdzieniegdzie przejeżdżam pędzlem. Mam nadzieje, że cokolwiek z mojej pisaniny będzie przydatne :D

Dzieki sprobuje :)

Awatar użytkownika
Magda
Wałkarz

hej, wrzucam jedną małą nowość , niedługo pojawi się więcej :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Wiewior-lbn
Chuck Norris

Post autor: Wiewior-lbn »

Jak zwykle prosimy (przynajmniej Ja) o więcej fotek
ORGANIZUJEMY SPOTKANIA MALARZY FIGUREK W LUBLINIE , A W DZIALE SPRZEDAM SPRZEDAJE FIGURKI;)

Awatar użytkownika
Cookie Monster
Łysy oszukista

Post autor: Cookie Monster »

Bardzo ładnie, żeby nie powiedzieć, że zajebiście;)
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Świetna praca =D> =D> =D> . Przydałyby się częstsze upy w Twojej galerii. Przyjemnie jest oglądać takie figsy :wink: .

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Purely awesome.

ODPOWIEDZ