Problemy z kompem
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Re: Problemy z kompem
Zawsze możesz też podczas grania odpalić sobie w tle np gpu-z i sprawdzić jak zachowuje się karta, czy napięcia/temperatury nie szaleja itd
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"
Czasem ze sterownikami tak bywa, że downgrade może pomóc, ale to raczej w przypadku jakichś starszych gierek raczej. LoL jest teraz raczej na topie i pewnie w każdej nowej wersji sterów jest brany pod uwagę. Ale z drugiej strony nie zaszkodzi spróbować.
A jeśli chodzi o sprzęt to baaardzo mało prawdopodobne, żeby był 'za nowy' do czegoś (a w szczególności do gier )
A jeśli chodzi o sprzęt to baaardzo mało prawdopodobne, żeby był 'za nowy' do czegoś (a w szczególności do gier )
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"
Witam. Mam problem. Komp od jakiegoś czasu cały czas się tnie. Wszystko się dłużej ładuje, a czasami staje i na nic nie reaguje. Po zresetowaniu wyświetla się napis: " a disk read error occured" albo " secondary master hard disk error". Co mam zrobić?
"Jak ja nie cierpię Vampirów"Wind Sower pisze:Nawet w średniowieczu papież nerfił strzelanie.
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
E zanim wymieni, niech spróbuje formatować. Dane i tak przepadną a kasa może zostać w kieszeni.
Najpierw sprawdź dysk jakimś programem np: http://www.cdrinfo.pl/download/7273182135shogun112358 pisze:Witam. Mam problem. Komp od jakiegoś czasu cały czas się tnie. Wszystko się dłużej ładuje, a czasami staje i na nic nie reaguje. Po zresetowaniu wyświetla się napis: " a disk read error occured" albo " secondary master hard disk error". Co mam zrobić?
Dodatkowo możesz z konsoli odzyskiwania systemu zrobić fixboot i fixmbr
Format/wymiana dysku to są drastyczne środki i ostateczność jak już wyczerpiesz inne możliwości. Poza tym wcale to nie musi oznaczać problemu z dyskiem a może oznaczać problem z kontrolerem na płycie głównej. Dlatego najpierw sprawdź dysk dobrym softem zanim podejmiesz dalsze kroki.
Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek
Ostatnio mój antywirus (avast 5) nie działa. Jak klikam mu w Uruchom ponownie (zalecana przez program) - nic się nie dzieje. Próbowałem odpalić mu osłony ręcznie - dalej nic. Postanowiłem go odinstalować i zainstalować co innego używając trybu awaryjnego. W awaryjnym go wywaliło. Odpalam Windows normalnie - koszmar powraca . Jak wyłączyłem mu samoobronę, nic to nie dało, bo po wejściu w ustawienia opcja była znów zaznaczona. Wie ktoś może co zrobić? Jego upór doprowadza mnie do szału. Nawet aktualizacji się nie da zrobić. Kompletnie nic, poz tym, że jest włączony i trolluje, nie robi.
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Może czas się przerzucić na AVG 10 ? Darmowy, skuteczny i łatwy w obsłudze.
tnij kable i zamien glosniki miejscami
a tak na serio to ja mam mozliwosc poustawiania jak chce (jednoczesnie zamienienie lewego z prawym) glosnikow w USB multi-channel audio device.
sprawdz sobie w sofcie do dzwieku/sprzetu.
a tak na serio to ja mam mozliwosc poustawiania jak chce (jednoczesnie zamienienie lewego z prawym) glosnikow w USB multi-channel audio device.
sprawdz sobie w sofcie do dzwieku/sprzetu.
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Żeby nie śmigać nowego tematu, wrzucam tutaj.
Poszukuje angielskiej wersji językowej do Dawn od War DC. Niestety płyta z grą, którą ja posiadam ma tylko polską, a ściąganie całej gry mi się średnio widzi. Czy ktokolwiek poratuje, bo google mnie zawiodło ?
W gwoli dokładności szukam dokładnie tego:
C:\THQ\Dawn of War - Dark Crusade\DXP2\Locale\English
-DPX2.ucs
-DPX2DataKeys.sga
-DPX2DataLoc.sga
C:\THQ\Dawn of War - Dark Crusade\W40k\Locale\English
-DPX2.ucs
-DPX2DataKeys.sga
-DPX2DataLoc.sga
Łącznie jest to max 5 Mb, a będę mógł sobie spokojnie śmigać na nowych modach oraz w końcu ogarnę angielskie nazewnictwo jednostek do Multy playera
Z góry dzięki
Poszukuje angielskiej wersji językowej do Dawn od War DC. Niestety płyta z grą, którą ja posiadam ma tylko polską, a ściąganie całej gry mi się średnio widzi. Czy ktokolwiek poratuje, bo google mnie zawiodło ?
W gwoli dokładności szukam dokładnie tego:
C:\THQ\Dawn of War - Dark Crusade\DXP2\Locale\English
-DPX2.ucs
-DPX2DataKeys.sga
-DPX2DataLoc.sga
C:\THQ\Dawn of War - Dark Crusade\W40k\Locale\English
-DPX2.ucs
-DPX2DataKeys.sga
-DPX2DataLoc.sga
Łącznie jest to max 5 Mb, a będę mógł sobie spokojnie śmigać na nowych modach oraz w końcu ogarnę angielskie nazewnictwo jednostek do Multy playera
Z góry dzięki
Podepnę się, troche z innej beczki:
Jakikolwiek PDF ściągnę i prubuję otworzyć za pomocą office'a lub worda, to zamiast oryginalnego teksgtu wyskakują mi jakieś dziwne hieroglify.
Oto kawałek tekstu z PDF'a:
Jakikolwiek PDF ściągnę i prubuję otworzyć za pomocą office'a lub worda, to zamiast oryginalnego teksgtu wyskakują mi jakieś dziwne hieroglify.
Oto kawałek tekstu z PDF'a:
Co się dzieje? ;/żť7ߡūCķŻŚüoü_oź‚{8ćňŰěN_;żŲ#ßÄWˇÝů«#C#‚z##C¬ęľ∆Ź!#„
#zw‚Ō#ˇ„≠ełźņÁpŚĽ7#Ńųiä@#?ŮÔĺĢŚŽųoųĮ∑ü:+¬Żt#sz#č#i#+XŠ##Ł#įěŠCśŚKľĀó#z#ńąOķ7≤ōć%¬Ď 4.ÔyG%ÕˇűĮĹ#!G#1ŐŤŐćĎĎűCĄtł¬ –ŌyöM]#2ėáfr#–bQrÜ#Ě #^#- Ôį_A#%>áŻū@Ŗ™ōCĢ#v‘U7#ŅC#8Wą!ĄC„¬0ľ/ßúf\###N†∆Ń: &ě#ŠÄQ0“«ī20f~į–#“Źˇ>eŘYŤJųo,rųāxű#Ń©ř##"Ł@Ńů®s—ś£7@ŲXś1#d≤C∑«Ś}>ŚėļēA##$ĮöēĪĀžÚŪs@
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!
Czego mam użyć?
Nie mam go. Ściągnę. Dzięki!