TK eksperymentalne na 2000pkt

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
GreatTaurus
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: GreatTaurus »

i kolejna rozpiska, bazująca na poprzedniej. skusiłem się w końcu na Ushabti, ale wcisnąć te 195pkt nie jest łatwo. Po paru cięciach rozpiska wygląda następująco:

1. HLP: neffera, cloak, golden ankhra (340pkt)
2. LP + Kaszkiet: collar, słoik (330pkt)
3. LP konno: staff of ravening (168pkt)
4. Prince: scorpion armour, GW (144pkt)
5. Tomb Guard x 20, FCG, Icon of Rakaph (310pkt)
6. 3x Carrion
7. 1x Scorpion
8. 2x Swarm
9. 10x łucznicy
10. 5x light cavalery
11. katapulta z czaszkami
12. 3x ushabti

Główne zmiany:
-wrzucenie Ushabti
-wrzucenie lekkiej kawalerii i danie liczce ze Staffem konika

Niestety cięcia były dość bolesne, ale myślę, że te 3 Uszate są tego warte. Do tego zależnie od rozpiski przeciwnika (bo wieki miną nim pewnie trafię na turniej na 2000pkt), mogę swobodnie lawirować Carrionami i Swarmami (tzn albo 5 Carrionów i 1 Swarm, albo 3 Carriony i 2 Swarmy).
Taktyka jak poprzednio :)

Awatar użytkownika
Kharnan
Mudżahedin

Post autor: Kharnan »

IMO ward HLP niepotrzebny, jak coś w niego wejdzie to już raczej i tak koniec gry.

Tak poza tym...strasznie cię mało. Jeden klocek TG, skorp, 3 Ushabti...i to już koniec klocków/czegoś do walki. Trójkę Ushabti łatwo stracisz...i zostaje tylko TG.

No i hmmm...żadnego DS?
And he did say "War", and the world did tremble...
Obrazek

Awatar użytkownika
GreatTaurus
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: GreatTaurus »

Kharnan pisze:IMO ward HLP niepotrzebny, jak coś w niego wejdzie to już raczej i tak koniec gry.
Ward jest głównie przeciw magii tudzież strzelaniu. Chociaż teraz jak o tym napisałeś, wpadło mi do głowy, żeby dać mu Blue Khepra - MR(2). Ale dupa - latanie też jest Enchanted Item. Ward zostaje.
Tak poza tym...strasznie cię mało. Jeden klocek TG, skorp, 3 Ushabti...i to już koniec klocków/czegoś do walki. Trójkę Ushabti łatwo stracisz...i zostaje tylko TG.
Uszabti i TG i tak siedzą i pilnują Kaszkietu i Katapy. Nie puszczam ich do przodu.
No i hmmm...żadnego DS?
Ano żadnego. Ano może zaboleć. Ale coś za coś. Na razie jakoś sobie bez nich radzę.

ODPOWIEDZ