Pytania początkujących i niepewnych 2
Moderator: Yudokuno
Re: Pytania początkujących i niepewnych 2
Była już o tym dyskusja, a jej podsumowanie jest następujące: na turniejach spokojnie przejdzie, fluffowo - ni wuja.
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... start=1640
Lidder pisze:To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.-There's something large & nurgle-y coming first
- SiersciucH
- "Nie jestem powergamerem"
po dzisiejszej grze z DE
1. czy jak czarownica ma chowańca to rzucając czary przez niego może rzucać je 360 stopini wokoło znacznika czy znacznik ma strefę przednią ?
2. czy sztyletu ofiarnego można używać kilka razy w jednej turze magi ?
3. Czy kiedy pojawia się bohater Ostrze cienia( ) w moim oddziale( ), gracz HE ustawia go tak aby zmaksymalizować liczbę walczących A), czy może mi go wystawić na skaraju oddziału B)
-puste pole
A)
B)
4. czy może go wystawić tak że dotykając jednostki z którą bedzie walczył znajdzie się bliżej niż cal od innej mojej jednostki nie biorącej udziału w walce ?
1. czy jak czarownica ma chowańca to rzucając czary przez niego może rzucać je 360 stopini wokoło znacznika czy znacznik ma strefę przednią ?
2. czy sztyletu ofiarnego można używać kilka razy w jednej turze magi ?
3. Czy kiedy pojawia się bohater Ostrze cienia( ) w moim oddziale( ), gracz HE ustawia go tak aby zmaksymalizować liczbę walczących A), czy może mi go wystawić na skaraju oddziału B)
-puste pole
A)
B)
4. czy może go wystawić tak że dotykając jednostki z którą bedzie walczył znajdzie się bliżej niż cal od innej mojej jednostki nie biorącej udziału w walce ?
- Bananovitch
- Chuck Norris
1. 360
2. Może do każdego rzuconego czaru dociąć model ze sztyletu. Jeżeli w ten sposób zabije 25% własnego oddziału powoduje panikę.
3. w dowolnym miejscu.
2. Może do każdego rzuconego czaru dociąć model ze sztyletu. Jeżeli w ten sposób zabije 25% własnego oddziału powoduje panikę.
3. w dowolnym miejscu.
http://laiglenid.blogspot.com/-jak Bananek Bretońców malował.
Czy można mieć killa null talismanów w tej edycji?
Czy można łączyć je z innymi przedmiotami? czytaj ring of darkness.
Czy daje one ochrone oddziałowi i bohaterowi, czy tylko bohaterowi?
Czy do mengili może wejść bohater?
Jakie są obowiązujące zasady mengili?
Niejarlaxle17 pisze:Czy można mieć killa null talismanów w tej edycji?
odziałowi tak jak normalny MR
Tak
Nie ma takowych, DoW są niewystawiane na 8ed.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
W erracie.jarlaxle17 pisze:A gdzie jest napisane, że DoW są nie wystawialne? Szkoda.
- Bananovitch
- Chuck Norris
A skąd taki wniosek?
- MatthewKorona
Witajcie.
Mam pytanie odnośnie Dreadlorda. Przeglądam rozpiski ale nie uzyskałem takiej jednoznacznej odpowiedzi. Uniwersalnie najbardziej opłaca się wystawiać Dreadlorda na jakim wierzchowcu?
Bo chciałem kupić sobie model Dreadlorda i nie wiem jaki. Poza tym, istnieje model Dreadlorda na pegazie? Bo nie mogę coś znaleźć.
Pozdrawiam i z góry dzięki
Mam pytanie odnośnie Dreadlorda. Przeglądam rozpiski ale nie uzyskałem takiej jednoznacznej odpowiedzi. Uniwersalnie najbardziej opłaca się wystawiać Dreadlorda na jakim wierzchowcu?
Bo chciałem kupić sobie model Dreadlorda i nie wiem jaki. Poza tym, istnieje model Dreadlorda na pegazie? Bo nie mogę coś znaleźć.
Pozdrawiam i z góry dzięki
Impossible is nothing.
Bananovitch - nie ja to wymyśliłem tak jest to sędziowane i koniec kropka - Rince obiecał kiedyś ,że się tym zajmie...
MatthewKorona - nie ma modelu dredlorda na pegazie - ja używam morithi na pegazie albo zdziry z gamezona na pegazie - obie ciężko dostępnie - można zrobić prostą konwersją- kupujesz bretońskiego pegaza i dokładasz do niego jakiegoś Cold One Knighta:)....Oczywiście Dredlord tylko na pegazie ...lub pieszo - warto mieć takiego i takiego..
MatthewKorona - nie ma modelu dredlorda na pegazie - ja używam morithi na pegazie albo zdziry z gamezona na pegazie - obie ciężko dostępnie - można zrobić prostą konwersją- kupujesz bretońskiego pegaza i dokładasz do niego jakiegoś Cold One Knighta:)....Oczywiście Dredlord tylko na pegazie ...lub pieszo - warto mieć takiego i takiego..
- Bananovitch
- Chuck Norris
Wiesz, sędzia może zasędziować że kusza ma 100 cali zasięgu, ale nie ma to wykładnika w zasadach. Argument "bo tak się gra" to nie jest żaden argument. Szczególnie jeżeli stoi w sprzeczności z zasadami.PiotrB pisze:Bananovitch - nie ja to wymyśliłem tak jest to sędziowane i koniec kropka - Rince obiecał kiedyś ,że się tym zajmie...
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Innaczej, assassyn gdy biega samopas ma stubborna od kociolka, a czy go rozdaje oddzialowi w którym się znajduje jest aktualnie glosowane przez LS
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
- ibniblis23
- Kontakt:
PiotrB pisze:można zrobić prostą konwersją- kupujesz bretońskiego pegaza i dokładasz do niego jakiegoś Cold One Knighta:)
:>Duderson pisze:Była już o tym dyskusja, a jej podsumowanie jest następujące: na turniejach spokojnie przejdzie, fluffowo - ni wuja.
“Never underestimate the power of sheer, bloody-minded spite”
no to znaczy ,że jak obiecał Rince tak zrobił!!! My możemy tylko kibicować:)Arbiter Elegancji pisze:Innaczej, assassyn gdy biega samopas ma stubborna od kociolka, a czy go rozdaje oddzialowi w którym się znajduje jest aktualnie glosowane przez LS
Dlaczego uwazasz, ze stoi w sprzecznosc z zasadami?Bananovitch pisze:Wiesz, sędzia może zasędziować że kusza ma 100 cali zasięgu, ale nie ma to wykładnika w zasadach. Argument "bo tak się gra" to nie jest żaden argument. Szczególnie jeżeli stoi w sprzeczności z zasadami.PiotrB pisze:Bananovitch - nie ja to wymyśliłem tak jest to sędziowane i koniec kropka - Rince obiecał kiedyś ,że się tym zajmie...
Piotr, Jankielos odkurzyl sprawe
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".
- Bananovitch
- Chuck Norris
Ponieważ zgodnie z nowym rulebookiem, zasady bohaterów działają na oddział w którym się znajdują. Assassin jest w oddziale, więc dlaczego stubborn (zyskany z kotła) miałby nie działać na oddział, w którym się znajduje? To tak, jakby miał przedmiot dający mu stubborn- też by nie działał?
W 7 edycji był FAQ, że nie daje stubborna (ale wtedy stubborn herosa pozwalał oddziałowi korzystać niemodyfikowalnej ld herosa).
Ale trochę się zasady stubborna pozmieniały (celowo lub przypadkiem) i teraz moim zdaniem assassin daje stubborna, ale na liderce oddziału.
Ale trochę się zasady stubborna pozmieniały (celowo lub przypadkiem) i teraz moim zdaniem assassin daje stubborna, ale na liderce oddziału.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.