Diablo III

Moderator: Zaklinacz Kostek

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Re: Diablo III

Post autor: Karli »

Kupowałem na AH.
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

Karli pisze:Wszystkim piszącym, że authenticator jest zabezpieczeniem polecam poczytać fora blizzarda. Choćby jeden z cytatów:
"wczoraj moj koles zostal okradziony pomimo uzywania authenticatora i czystego kompa
jak poczytacie sobie zagraniczne fora to zobaczycie ze mnostwo osob ma problem ze zhackowanym kontem i najprawdopodobniej jest to wina nieszyfrowanej komunikacji client server (najpewniej przy wysylaniu update o achievmentach) blizzard na razie chowa glowe w piasek, a co jest jeszcze gorsze czesto rowniez zwala wine na uzytkownikow"

Dzisiaj też mnie okradziono z 120k golda. Kompa mam wolnego od wszelkich wirusów, nie logowałem się nigdzie poza domem, nie przekazywałem hasła ani danych konta itp. Na forum blizzarda piszą, że to może być wina nieszyfrowanego połączenia serwer-klient przy aukcjach i achievmentach. Ja tam się aż tak nie znam, ale wygląda że mnóstwo osób dzisiaj ktoś okradł. Czuję się z tym chujowo i gierka zaczyna mi też śmierdzieć. Jeśli to tak ma wyglądać i co tydzień mam tracić ciężko uciułane pieniądze to ja tę grę pierniczę.

Dokładnie. To, że ktoś może Cię skroić z kasy czy itemów jeśli masz konto zabezpieczone tylko hasłem to jakoś mogę zrozumieć, z trudem ale mogę. No bo wirusy, jakieś oprogramowanie, etc. Ale jak słyszę, że ludzie wydają DODATKOWĄ kasę na Authenticator Battle.net i takie kwiatki się nadal zdarzają to nie wygląda to dobrze. Bardzo rozsądnym posunięciem ze strony Blizza byłoby dodawanie takich authenticatorów do każdej zakupionej gry za free skoro gwarantuje to bezpieczeństwo. Chociaż przecież jak widać to nadal nie pomaga. I to jest duży minus dla Blizza.
Dla mnie nie ma większej spiny gdy tracę 150k bo gram dla zabawy ale jak piszę do Blizza i muszę czekać kilka dni na odpowiedz w której przepraszają, że nie mogą zrobić backupa i do tego status żądania to "zrealizowane" to mnie to zaczyna mocno irytować. Cotygodniowy atak na konto którego nawet za dodatkową kasę nie można zabezpieczyć nie daje dobrych nadziei na dobrą zabawę w tej grze, a o to przynajmniej mi tylko chodzi.

Awatar użytkownika
Einstein
Mudżahedin

Post autor: Einstein »

A ja sie wkur... bo mi nic nie schodzi na AH. Chyba czas na US serwer skoczyc - tam byle g.. schodzi na AH za grosze, ale schodzi i sie robi hajs :D Swoja droga nie budowac postaci pod pure vit, ale pod regen hp na sekunde (tak pierwszy wiz ever zrobil inferno - 5k hp i taki hp regen / sec ze nie dalo sie go ubic zbyt szybko :D

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Z tą regeneracją na postaci to faktycznie świetna sprawa. Właśnie zrobiłem Leorica na inferno mając ok 1000 hp regeneracji na sekundę. Udało się już za drugim razem :)

Awatar użytkownika
Szwentas
Masakrator

Post autor: Szwentas »

Tak tylko wszystkie sensowne opisy mówią że regeneracja owszem ale nie z 5k hp to dawało rade w becie teraz dostajesz ciocha za 12k i sie składasz
Obrazek

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Post autor: Aldean »

Einstein pisze:Swoja droga nie budowac postaci pod pure vit, ale pod regen hp na sekunde (tak pierwszy wiz ever zrobil inferno - 5k hp i taki hp regen / sec ze nie dalo sie go ubic zbyt szybko :D
To nie przez hp regen tylko, force armor z runą co max dmg to 35% Twojego hp. co przy włączonym crystal skin (20k dmg absorbcji) daje Ci 12/13 hitów kazdego bydlaka. wlasnie dlatego przeszedl. i wlasnie dlatego nerf.

pozdro
"Our weapons cut through them like blade through air!"

"Double or nothing, aim for his cock"

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Oczywiście. Moja postać DH ma ~35.000 hp

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

W sklepach brak Diablo III. Sprzedawcy nie wiedzą kiedy będzie nowa partia. No nieźle...
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
wru
Chuck Norris

Post autor: wru »

Blizzard nie myśli w ogóle. Mogli przewidzieć, że trzeba wytłoczyć miliard kopii D3 i wszyscy byli by zadowoleni. Sam bym pograł, ale nie mam gdzie kupić :cry:
Come crawling faster, obey your Master...

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

u mnie w mieście w jeden dzień tylko był - premiera. Od tego czasu nic.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Wiadomość ze strony blizzarda: diablo 3 jest najszybciej sprzedającą się grą wszech czasów. W dniu premiery (bądź w pierwszym tygodniu, nie jestem pewien) sprzedali już 6,5mln kopii :)

Awatar użytkownika
Bestialski_Brokuł
Oszukista

Post autor: Bestialski_Brokuł »

Z tego co czytałem dupy dał CDProjekt. Zamówili kilkadziesiąt tysięcy kopii i liczyli na to, że wystarczy to na 1 miesiąc lub 2. No i się przeliczyli...

Awatar użytkownika
Zaklinacz Kostek
Falubaz

Post autor: Zaklinacz Kostek »

Proponuję 15-go każdego miesiąca urządzać marsz przed siedzibą CDP za to, że dali dupy z dystrybucją Diablo 3. Może się nauczą na przyszłość.
Lest we forget:
Obrazek

Marat
Pseudoklimaciarz

Post autor: Marat »

http://www.gamecodes.pl/diablo-3-cd-key.html
http://www.fabrykakluczy.pl/gra/diablo- ... er-95.html

Drożej ale jest. Wystarczy poszukać jak kupiłem na gamecodes bo w sklepach nie było a żem nie mógł wytrzymać. Z tym, że w zeszłym tygodniu było jeszcze trochę taniej.

Awatar użytkownika
Grand Admiral Thrawn
Falubaz

Post autor: Grand Admiral Thrawn »

U mnie w Empiku powiedzieli, że przełom czerwca-lipca lub żebym skorzystał z Allegro #-o
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.

Awatar użytkownika
eliah91
Masakrator

Post autor: eliah91 »

Ja znalazłem miejsce gdzie spokojnie mogę kupić za 270 wersje pudełkową, sporo kasy. Warto?
Obrazek

Awatar użytkownika
Bestialski_Brokuł
Oszukista

Post autor: Bestialski_Brokuł »

Moim zdaniem takie ceny to jest przesada. Poza tym i tak długo trzeba było czekać na premierę więc te parę tygodni mnie nie zbawi. A kupując gry z różnych źródeł po takich cenach (nie mówie o kluczach ale o wersji pudełkowej) miejcie świadomość, że najpewniej sponsorujecie jakiegoś buraka, który zwietrzył interes i kupił klikanascie - kilkadziesiąt pudełek, a teraz chce sobie zarobić. Mój ojciec widział w dniu premiery pana, który raniutko kupował kilkanaście pudełeczek. Na pewno miał liczną rodzinę... Choćbym miał czekać nie wiem ile to prędzej kupię klucz bezporednio od Blizza niż dam zarobić takim cwaniakom.

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

eliah91 pisze:Ja znalazłem miejsce gdzie spokojnie mogę kupić za 270 wersje pudełkową, sporo kasy. Warto?

Gra jest dobra ale za zwykłą wersję dać 100 zł więcej bym nie dał :/

CD Projekt dał ostro dupy taka prawda.... ciekawy jestem ile tys pudełek dali na rynek.
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

shaigan
Wałkarz

Post autor: shaigan »

Ciekawe na ile czasu będzie aktualna oferta, jest 10:02 i diablo3 po 199.90:
http://www.ultima.pl/diablo_iii_pl/i10189/

Awatar użytkownika
loko
Masakrator

Post autor: loko »

a ja mam pytanie jako nie gracz. co teraz się robi z kasa? w d2 była do wskrzeszania merca a tu?
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293

ODPOWIEDZ