Pytania początkujących i niepewnych 2
Moderator: Yudokuno
Re: Pytania początkujących i niepewnych 2
było by zajebiście ! walczcie o to:P
Ale nie ma o co walczyć, zasady to zasady, tak jest i tyle.
Choć w praniu to i tak nie wiele daje. Assassin jest mięciutki, i zbyt drogi. Z drugiej strony potrafi zaskoczyć.
Szkoda że nie można go ujawnić w fazie ruchu przeciwnika by zrobić S&S.
Choć w praniu to i tak nie wiele daje. Assassin jest mięciutki, i zbyt drogi. Z drugiej strony potrafi zaskoczyć.
Szkoda że nie można go ujawnić w fazie ruchu przeciwnika by zrobić S&S.
Witam,
Jetem początkujący i mam kilka pytań:
1. Przejrzałem dość dużo rozpisek DE i w prawie każdej są 3-4 oddziały po 5 Harpii. Jaką rolę mają one odgrywać ?
2. Jak najlepiej składać Dreadlorda pieszo, a jak na smoku (NIE na Euro - towarzysko ) ?
3. Na czym ma polegać to combo dark magic & shadow magic ?
4. Jak składać BSB na pegazie (również towarzysko) ?
5. Czy COK'i się opłacją ? Jeżeli nie, to czemu ? Jeżeli tak, to w jakich ilościach ?
6 i najważniejsze - Jak zjeść krasie ??? Można prosić o jakiś przykład rozpy na krasie (najlepiej na 1500-1750p.) z krótkim opisem strategii ?
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Pozdrawiam
Matias
Jetem początkujący i mam kilka pytań:
1. Przejrzałem dość dużo rozpisek DE i w prawie każdej są 3-4 oddziały po 5 Harpii. Jaką rolę mają one odgrywać ?
2. Jak najlepiej składać Dreadlorda pieszo, a jak na smoku (NIE na Euro - towarzysko ) ?
3. Na czym ma polegać to combo dark magic & shadow magic ?
4. Jak składać BSB na pegazie (również towarzysko) ?
5. Czy COK'i się opłacją ? Jeżeli nie, to czemu ? Jeżeli tak, to w jakich ilościach ?
6 i najważniejsze - Jak zjeść krasie ??? Można prosić o jakiś przykład rozpy na krasie (najlepiej na 1500-1750p.) z krótkim opisem strategii ?
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Pozdrawiam
Matias
1. Niszczą maszyny, lub pełnią rolę odginaczek
2. Pendant, korona, soulrender/słomka, dragonhelm (nie warto w ogóle wystawiać go pieszo)
3. Dark magic jest rzadko brana ale myślę, że chodzi o obniżenie siły z shadowa + placek na test siły z DM
4. pendant, słomka/ soulrender
5. jeden, lub dwa oddziały 6 osobowe do flankowania, ale IMO są lepsze rzeczy do wystawiania od COKów
6. Sam mam z nimi problem więc moja jedyna rada to harpie, DR i Shades'y w dużej ilości
2. Pendant, korona, soulrender/słomka, dragonhelm (nie warto w ogóle wystawiać go pieszo)
3. Dark magic jest rzadko brana ale myślę, że chodzi o obniżenie siły z shadowa + placek na test siły z DM
4. pendant, słomka/ soulrender
5. jeden, lub dwa oddziały 6 osobowe do flankowania, ale IMO są lepsze rzeczy do wystawiania od COKów
6. Sam mam z nimi problem więc moja jedyna rada to harpie, DR i Shades'y w dużej ilości
"Nie może być kompromisu między wolnością a nadzorem ze strony rządu. Zgoda choćby na niewielki nadzór jest rezygnacją z zasady niezbywalnych praw jednostki i podstawieniem na jej miejsce zasady nieograniczonej, arbitralnej władzy rządu." - Ayn Rand
słoneczko i pitka zazwyczaj działa.
5. Mi się bardzo dobrze sprawdzały z połączeniu z Kotłem. Ilość 6/10
6. Weź kolesia na pegazie 2 odidzialy harpii 2 odzialy DR i powinienes dać rade.
6. Weź kolesia na pegazie 2 odidzialy harpii 2 odzialy DR i powinienes dać rade.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
żadna moc dzwonu nie wymusza testów T
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Musisz rozlosować jak przy strzelaniu.
- MatthewKorona
- "Nie jestem powergamerem"
Chcę kupić Batalion Mrocznych. Tam dostaje chyba tylko 12 tarcz dla wojowników. Skąd wytrzepać resztę? :/
Impossible is nothing.