Pytania początkujących i niepewnych 2

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

Zablokowany
Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Re: Pytania początkujących i niepewnych 2

Post autor: PiotrB »

było by zajebiście ! walczcie o to:P
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Kanadian
Falubaz

Post autor: Kanadian »

Ale nie ma o co walczyć, zasady to zasady, tak jest i tyle.

Choć w praniu to i tak nie wiele daje. Assassin jest mięciutki, i zbyt drogi. Z drugiej strony potrafi zaskoczyć.
Szkoda że nie można go ujawnić w fazie ruchu przeciwnika by zrobić S&S.

Awatar użytkownika
Matias
Mudżahedin

Post autor: Matias »

Witam,
Jetem początkujący i mam kilka pytań:
1. Przejrzałem dość dużo rozpisek DE i w prawie każdej są 3-4 oddziały po 5 Harpii. Jaką rolę mają one odgrywać ?
2. Jak najlepiej składać Dreadlorda pieszo, a jak na smoku (NIE na Euro - towarzysko :wink: ) ?
3. Na czym ma polegać to combo dark magic & shadow magic ?
4. Jak składać BSB na pegazie (również towarzysko) ?
5. Czy COK'i się opłacją ? Jeżeli nie, to czemu ? Jeżeli tak, to w jakich ilościach ?

6 i najważniejsze - Jak zjeść krasie ??? Można prosić o jakiś przykład rozpy na krasie (najlepiej na 1500-1750p.) z krótkim opisem strategii ?

Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Pozdrawiam
Matias

Awatar użytkownika
DarkAngel
Oszukista

Post autor: DarkAngel »

1. Niszczą maszyny, lub pełnią rolę odginaczek
2. Pendant, korona, soulrender/słomka, dragonhelm (nie warto w ogóle wystawiać go pieszo)
3. Dark magic jest rzadko brana ale myślę, że chodzi o obniżenie siły z shadowa + placek na test siły z DM
4. pendant, słomka/ soulrender
5. jeden, lub dwa oddziały 6 osobowe do flankowania, ale IMO są lepsze rzeczy do wystawiania od COKów
6. Sam mam z nimi problem więc moja jedyna rada to harpie, DR i Shades'y w dużej ilości
"Nie może być kompromisu między wolnością a nadzorem ze strony rządu. Zgoda choćby na niewielki nadzór jest rezygnacją z zasady niezbywalnych praw jednostki i podstawieniem na jej miejsce zasady nieograniczonej, arbitralnej władzy rządu." - Ayn Rand

Awatar użytkownika
Kanadian
Falubaz

Post autor: Kanadian »

słoneczko i pitka zazwyczaj działa.

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

5. Mi się bardzo dobrze sprawdzały z połączeniu z Kotłem. Ilość 6/10
6. Weź kolesia na pegazie 2 odidzialy harpii 2 odzialy DR i powinienes dać rade.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Matias
Mudżahedin

Post autor: Matias »

"Pitka" to ten signature spell pozwalający z 12 (lub 24)" snajpić wrogich bohaterów/postacie/pojedyncze jednostki ?
soulrender/słomka - jak to się nazywa po Polsku ? ;p

Pozdrawiam
Matias

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Pitka - pit of shade, czar nr 5 z shadowa
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Matias, czytaj PMki.
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

wstyd mi ale nie wiem więc pytam :oops: ... Jak smok i jeździec testują test T od dzwonka?
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Glegut
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Glegut »

na swoich statach, Lord na swoim - smok na swoim T

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

i każdy ma k6 testów? przecież tam pisze K6 na oddział...
Obrazek

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

żadna moc dzwonu nie wymusza testów T
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Królik
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Królik »

Jak zdajesz jakieś testy (S od dwellersów czy I od Cracks Call/Brass Orb) to jeśli w opisie nie jest wskazane inaczej, to odzielnie zdaje smok na swoim, a jeździec na swoim.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Dwellersa imo zdajesz raz na najwyższej.
Tylko od templatek (brass orb, cracks call) zdaje każda część
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Królik
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Królik »

W sumie, to coś gdzieś było napisane o braniu najwyższej charakterystyki z modelu przy testach. Np. przy rydwanach/papie. Masz to gdzieś Jankielu pod ręką?

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Jest tak jak mowi Dzankiel.
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

sorry mówiłem o tym czymś przy Palgue Monkach:) K6 testów T na oddział...zdaje się na wyższej w przypadku smoka i jeźdźca?
Obrazek

Awatar użytkownika
Voodoo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Voodoo »

Musisz rozlosować jak przy strzelaniu.
Obrazek

Awatar użytkownika
MatthewKorona
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: MatthewKorona »

Chcę kupić Batalion Mrocznych. Tam dostaje chyba tylko 12 tarcz dla wojowników. Skąd wytrzepać resztę? :/
Impossible is nothing.

Zablokowany