kilka pytań o Chaos Dwarfy
Moderator: esgaroth
Re: kilka pytań o Chaos Dwarfy
czy przeszkadza coś aby sorcerer-prophet był w unicie infernal guardsów i jednocześnie dawał przerzuty stojącemu 2" obok hellcannonowi?
o kurde, doczytałem booka i rzeczywiście on musi szarżować na wprost, to jest wyraźnie napisane, co za ściema
- rudobrody79
- Falubaz
przeglądam właśnie FAQ od ChaDecji i pytanie mam do poniższego tekstu :
Q. Does the Dreadquake Mortar cause D6 wounds only to the enemy under the small template’s central hole? Or is the D6 wounds caused to any model under the template? A. As stated, the Dreadquake Mortar operates as a Stone Thrower except where noted. This means that D6 wounds are caused to the model directly beneath the hole but not to any lower strength hits inflicted from the rest of the template
rozumować mam przez to, że mortar strzela włąśnie jak każda katapulta, zadając k6 ran tylko i wyłącznie pod środkiem templatki, tak
w dodatku nie mam tam nic o spalaniu się każdego modelu Fireborna, więc spalaniu podlega unit, prawda który otrzymuje K3 ran
Q. Does the Dreadquake Mortar cause D6 wounds only to the enemy under the small template’s central hole? Or is the D6 wounds caused to any model under the template? A. As stated, the Dreadquake Mortar operates as a Stone Thrower except where noted. This means that D6 wounds are caused to the model directly beneath the hole but not to any lower strength hits inflicted from the rest of the template
rozumować mam przez to, że mortar strzela włąśnie jak każda katapulta, zadając k6 ran tylko i wyłącznie pod środkiem templatki, tak
w dodatku nie mam tam nic o spalaniu się każdego modelu Fireborna, więc spalaniu podlega unit, prawda który otrzymuje K3 ran
- rudobrody79
- Falubaz
no WŁAŚNIE
W uściśleniach sędziowskich pod wstawionym linkiem przez Furiona też nie ma nic więcej
mamy przez to niezły klocek do combatu trzeba tylko rzucać nie więcej niż 4
W uściśleniach sędziowskich pod wstawionym linkiem przez Furiona też nie ma nic więcej
mamy przez to niezły klocek do combatu trzeba tylko rzucać nie więcej niż 4
- rudobrody79
- Falubaz
nie ma tego w uścieśleniach sędziowskich, jest tylko taka wzmianka
3. Chaos Dwarfs
Kiedy spala się K’Daai Destroyer oraz K’Daai Fireborns?
Spala się na początku tury każdego gracza (ang. Player turn) zaczynając oczywiście od tury drugiej.
w faq na forge world nie ma tego o czym piszesz
3. Chaos Dwarfs
Kiedy spala się K’Daai Destroyer oraz K’Daai Fireborns?
Spala się na początku tury każdego gracza (ang. Player turn) zaczynając oczywiście od tury drugiej.
w faq na forge world nie ma tego o czym piszesz
Tura gracza to są 2 tury tak jakby ... 1 tura składa się z 2 tur graczy jakoś tak się tłumaczyli więc spala się 10x no nic wykazali się swoim intelektem widocznie za bardzo w dupe dostawali od tego
nieregulaminowy podpis usunięty - administracja
być może sobie nie radzą z psychicznym napięciem i w ten sposób chcą pobawić się w swoim własnym świecie z własnymi zasadami...
Mnie to już męczy, nie wiem jak was.
Dobry argument to:
Polscy sędziowie lepiej znają angielski niż Anglicy i reszta świata^^. Mnie to po prostu rozwala, ale po za organizowaniem własnych turniei z własnym spalaniem x5, nie wiadomo za bardzo co zrobić. Napisać zażalenie albo skargę do GW na polskich sędziów? xD
Mnie to już męczy, nie wiem jak was.
Dobry argument to:
Polscy sędziowie lepiej znają angielski niż Anglicy i reszta świata^^. Mnie to po prostu rozwala, ale po za organizowaniem własnych turniei z własnym spalaniem x5, nie wiadomo za bardzo co zrobić. Napisać zażalenie albo skargę do GW na polskich sędziów? xD
Potem pojawił się Tauruk, no ten to rzeczywiście ma to co trzeba, gaz w nogach, postawę, może przywalić i odparować cios, umie zasuwać jak dziki! Gdyby nie ta jego francowata pięta!