7 ed. - nowe HE
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
- redyforaction
- Powergamer Rozpiskowy
to sobie zrobisz nowego on na pewno będzie a może dojdą ci co byli w 5 edycji hehehe
a może Imrik w końcu zostanie królem i się trochę zmieni mi osobiście było by żal WL jak by nie mieli sztandaru bo mam taki ładniusi bo tam gdzie feniks jest w górze tam generał walczy do upadłego ciekawie to wszystko sie zapowiada
a może Imrik w końcu zostanie królem i się trochę zmieni mi osobiście było by żal WL jak by nie mieli sztandaru bo mam taki ładniusi bo tam gdzie feniks jest w górze tam generał walczy do upadłego ciekawie to wszystko sie zapowiada
a nie lepiej wrzucić do rozpuszczalnika i później szczoteczką?
może w ogóle niech będzie core 0+ a reszta bez ograniczeń, bo po cocore 2+, speciach 0-6, rare 0-4
te ploteczki sa niepokojące - poprzeginane z lekka. jak nie podejde, to mnie wystrzelaja i wymaguja, a jak podejde to i tak pierwszy oberwe - bez sensu
ja rozumiem, ze chca dodac nastroju elitarnosci i magicznosci jednostek, ale bez przesady... zobaczymy co bedzie ostatecznie.
to nie zmienia duzo, tylko daje powera drogiej i wrażliwej piechocie, an pewno będzie tylko z frontu
http://upload2.postimage.org/210471/photo_hosting.html
chyba jeszcze nikt nie dawal linka do tego obrazka.
chyba jeszcze nikt nie dawal linka do tego obrazka.
podoba mi się nowy army book, bardzo ąłdny i mistyczny
no i sporo smoków w tle, coś to musi potwierdzać
no i sporo smoków w tle, coś to musi potwierdzać
ta tylko podrasują piechote co sprawi, że stanie sie ona bardziej przydatna choć nie ukrywam ze na każdą bitwę biorę sobie regimencie elitarnej piechoty i co wszyscy sie jej boja hhe zawsze
a co d ostrzelania to co robią dwarfy co?
okładka fajna jak okładka a czołg imperialny jeszcze lepszy heheh
a co d ostrzelania to co robią dwarfy co?
okładka fajna jak okładka a czołg imperialny jeszcze lepszy heheh
Loremaster z NG pisze:To co ja widzialem szybko wyparowalo z neta, oczywiscie mam tez informacje te szczatkowe od kolesia z GW, ale nie ma nich nic szczegolnego bo sa ogolnikowe. \\
W tej liscie bylo m.in (tylko zaznaczam ze nie jest to oficjalne ani nic , po prostu pisze z pamieci , GW to wykasowalo a pare osob potwierdzila ze drobne szczegoly sie nie zgadzaja.)
- brak Intrigue at Court
- ASF z frontu
- Lord (Prince) moze jezdzic na Star Dragon - S7, W7, T7, A7, Ld9. nie zajmuje slotu herosa.
* informacja ta zostala niejako potwierdzona przez pracownika GW na Niemieckim GamesDay-u. , ktory na pytanie czy wiekszy smok ma T7 powiedzial, iz "chyba nie chcialbys aby smok zyjacy 10tys lat moglbyc zabity przez lucznikow" czy cos takiego.
- Archmage moze jezdzic na "nomrlanym smoku" (statsy zwyklego smoka) ktory jest 2lvl magiem
- Nowy heros - Dragon Mage - mag-wojownik(min. 2A, WS5) 1lvl tylko lore of fire , nie ma +1 do dispela, ale moze/musi miec malego smokoa T5 W3 A4 Ld7(chyba statsow nie pamietam juz) moze miec upgrade to 2lvl maga, i kazdy czasr wylosowany moze zamienic nie na 1 z fire ale na fiery sword of rhuin
- spearmani walcza z 3rank tez chyba o punkt tansi
- archersi strzelja z 2 rank i troche tansi
- LSG 13punktow bez tarczy, walcza w 3 strzelja w 2 rankach
- brak 2za1 slot
- swordmasters WS6, S3, A2
- Pheonix Guard fear, S3, A1, 4+ Ward save
- White Lions S4, A1, zawsze sa stubborn, skirmish(chyba to tutaj bylo z tch skirmishem ale nie jestem pewnien)
- Lion Chariot M8, fear, kazdy lew ma 2A S5(2 lwy) na gorze siedza White Lioni wiec dodtakowo 2A S5
- Shadow Warriors z -1 do hita przy strzelaniu cos ala Waywatchers
- Dragon Princes 2A S4 (ae podobno w rzeczywistosci S3) duzo drozszi
- Silverzy max3+save , w special,barding (nie maja eavy armour ) tansi podajze 19 punktow
i to chyba tyle co pamietam z tamtej listy, nie bylo tam nic o magii ani o przedmiotach magicznych.
całkiem miłe, prawda??
z asur orghave talked to a guy who have seen the new HE book, he confirmed following:
All HE units always strike first (already cofirmed by many though)
2000 pts army composition will be: 2+ core, 0-5 special choices, 0-3 rare
There WILL be a hero on a dragon. Wether this is a special character or an ordinary hero I do not know about, yet.
Swordmasters get 2 attacks each
There will be a spell which give one of your units a 5+ ward save.
Drain magic has changed, it will give +3 to the casting value of every spell on the affected wizard. Fireball cast on 8+ etc...
Honours is gone
Afraid it's too early to leak magic items and more stats, you'll have to wait for that.
-Pelle
mi tam proponowane zmiany sie podobaja..
bedziemy nadal walczyli elita.. tylko ze teraz ta elita bedzie potrafiła cos zrobic
bedziemy nadal walczyli elita.. tylko ze teraz ta elita bedzie potrafiła cos zrobic
tak samo jak ja zawsze i wszędzie na każdym turnieju i bitwie to będzie teraz dopiero masakra hehehe seseses
no elita zawsze potrafiła coś zrobić tylko miała kiepski pancerz i mi zawsze rozstrzelali 50% albo i więcej jak do nas strzelali a jak nie mieli to sie bali i s.......... w gacie na widok WL i SM hehehe
no elita zawsze potrafiła coś zrobić tylko miała kiepski pancerz i mi zawsze rozstrzelali 50% albo i więcej jak do nas strzelali a jak nie mieli to sie bali i s.......... w gacie na widok WL i SM hehehe