Warsztat MiniMonsters
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: Warsztat MiniMonsters
super wieża, taka bardzo "prawdziwa', bez cudów i o to chodzi To będzie odlew z żywicy, tak?
- The WariaX
- Falubaz
+1000Rakso_The_Slayer pisze:Naprawdę zacna wieża. Bardzo podoba mi się to, że nie ma na niej nasranych od groma czaszek, komet, czaszek, znowu czaszek i innych pierdółek jak to ma GW w zwyczaju robić.
Po ile będziesz to chciał sprzedawać?
Zapraszam do mojej galerii :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35475
Maluję na zamówienie:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 13#p990613
Green staffu poszło prawie 100g. Dach jest troche postrzępiony ale przez to że jest biały nie wiedać za wiele, ale może faktycznie jeszcze troche go postarze.Matijjos pisze:czadowo, sporo green stuffu poszło. Może trochę dach postarzysz jeszcze?
Dobre kwaskowe, LOLcahir pisze:Swietna wieża!!
Rozumiem, że recepturki w zestawie są? =D
I ja myśle podobnie, wieża jest robiona z myslą o odwzorowaniu stylu średniowiecznego, a jak ktoś bedzie chciał to zawsze może sobie czasszek i innych ozdóbek dodać wedle uznania.Rakso_The_Slayer pisze:Naprawdę zacna wieża. Bardzo podoba mi się to, że nie ma na niej nasranych od groma czaszek, komet, czaszek, znowu czaszek i innych pierdółek jak to ma GW w zwyczaju robić.
Dzięki, tak wieża bedzie odlewana z żywicy.ctan pisze:super wieża, taka bardzo "prawdziwa', bez cudów i o to chodzi To będzie odlew z żywicy, tak?
Jak na razie jeszcze nie moge utalić ceny, musze zobaczyć ile bedzie schodziło żywicy i jak będzie pracochłonny proces odlewania. Wieża jak mi się wydaje jest dobrze przemyślana, ale składa się z 20 elementów, więc pracy bedzie troche.The WariaX pisze:Po ile będziesz to chciał sprzedawać?
Zrobiłem już formy, poszło prawie 2kg sylikonu. Dobrze że nie wiecej bo tyle właśnie kupiłem a zakładałem że się spoko zmieszcze a wyszło prawie na styk. Zrobiłem wczoraj kilka odlewów, na wszystkie częsci potrzeba troche ponad 750 gram żywicy, tu akurat się ciesze bo bałem się że przekroczy kilo, a wiadomo że im więcej żywicy tym większe koszta produkcji.
Na zdjęciu wieża w częsciach.
Na zdjęciu wieża w częsciach.
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
No no, coraz lepiej! Jestem pod wrażeniem, idzie jakość w górę Brawo!
Mam Twoje kolumny (te zniszczone, popękane) wciąż i może w tym roku uda się je w końcu wykorzystać w odkładanym projekcie We mnie na pewno będziesz miał klienta jeszcze.
P.S. Możliwy koncert życzeń --> pierdoły na zamówienie wg projektu/zdjęcia? Pytam orientacyjnie.
Mam Twoje kolumny (te zniszczone, popękane) wciąż i może w tym roku uda się je w końcu wykorzystać w odkładanym projekcie We mnie na pewno będziesz miał klienta jeszcze.
P.S. Możliwy koncert życzeń --> pierdoły na zamówienie wg projektu/zdjęcia? Pytam orientacyjnie.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Jak koncert życzeń, to koncert życzeń - przydałyby się bardzo odlewy jakichś fajnych tarcz do WoChu i Krasnoludów...
Dzięki Wielkiequidamcorvus pisze:Klasa
Dzięki, co do życzeń to pisz na PRIV zobaczymy co da się zrobić.Sławol pisze:No no, coraz lepiej! Jestem pod wrażeniem, idzie jakość w górę Brawo!
Co do tarcz i elementów do figurek to jak na razie nie planuje iśc w tm kierunku.smiejagreg pisze:Jak koncert życzeń, to koncert życzeń - przydałyby się bardzo odlewy jakichś fajnych tarcz do WoChu i Krasnoludów...
Oczywiście masz tu racje i ma to wpływ na cene wieży, wkrótce ją ustale i podam.pepe pisze:Mistrzostwo Świata!!! Martwi tylko ilość żywicy bo za tym idą pieniądze.
Dzięki wszystkim za opinie
Teraz czas na malowanie, a póki co fotka złożonej wieży.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Świetny wyrób .
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Malowanie prawie skończone, niedługo wrzuce zdjęcia. Tymczasem co do ceny, zdecydowałem się sprzedawać wieże jako produkt limitowany tak więc zostanie wyprodukowane i sprzedane tylko 200 sztuk, każda wieża będzie ponumerowana. Cena za sztuke to 120zł. Niedługo bedzie dostępna na allegro, ale jeśli są chetni już teraz to mam oczywiście kilka odlewów i można już zamawiać.
Na Twoim miejscu zobaczyłbym jaki jest zbyt na tą wieżyczkę, a dopiero potem zobaczył czy rzeczywiście opłaca się robić z tego limitkę.
Jak dla mnie to świetny produkt, wystaw na E-bayu, a zobaczysz jakie pieniądze można z tego projektu wycisnąć.
Ale to tak z ekonomicznego punktu widzenia. =)
Jak dla mnie to świetny produkt, wystaw na E-bayu, a zobaczysz jakie pieniądze można z tego projektu wycisnąć.
Ale to tak z ekonomicznego punktu widzenia. =)
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."
hej, ile za wieże z numerem 1 ?
Czy mógłbyś podać dokładne wymiary, głównie chodzi o podstawę i wysokość całości.
Czy mógłbyś podać dokładne wymiary, głównie chodzi o podstawę i wysokość całości.
Wieża nr jeden jest malowana przeze mnie obecnie, może ją później wystawie na Ebayu ale jeszcze nie wiem, ogólnie nie planuje zróżnicowania cen za jakieś specjalne numery. Wymiary wieży: wysokość 27,5cm podstawa 12x12cm.Asassello pisze:hej, ile za wieże z numerem 1 ?
- Brushlicker
- Falubaz