What now my friends?
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
-
- Warzywo
What now my friends?
Ave!
Właśnie zastanawiam się nad wyborem armii do wfb. 2 lata temu, gdy zaczynałem przygode z bitewniakami dokonałem zakupu skull passu. Teraz postanowiłem wrócić do wfb i mam 3 pytania.
1. Czy krasnoludy są mocną armią, nie chodzi mi o coś w stylu SW z 40k, ale czy da się nim porządnie pocisnąć i czy dają radośc z gry, czy nie są monotonni.
2.Co teraz kupić, na wypadek gdyby ktoś nie pamiętał w skład skull wchodzą: Tan, Slayer, 12 warriorów, działo, 10 gromowładnych i 8 minerów oraz dokupionych 16 kuszników.
3. Zastanawiam się jeszcze na wojownikami, jaką oni mają przewagę na karasiami, a jaką karasie nad nimi? Szczerze, to którą armie polecacie?
PS.Nie wkurzajcie się, że takie pytanie już było.
Właśnie zastanawiam się nad wyborem armii do wfb. 2 lata temu, gdy zaczynałem przygode z bitewniakami dokonałem zakupu skull passu. Teraz postanowiłem wrócić do wfb i mam 3 pytania.
1. Czy krasnoludy są mocną armią, nie chodzi mi o coś w stylu SW z 40k, ale czy da się nim porządnie pocisnąć i czy dają radośc z gry, czy nie są monotonni.
2.Co teraz kupić, na wypadek gdyby ktoś nie pamiętał w skład skull wchodzą: Tan, Slayer, 12 warriorów, działo, 10 gromowładnych i 8 minerów oraz dokupionych 16 kuszników.
3. Zastanawiam się jeszcze na wojownikami, jaką oni mają przewagę na karasiami, a jaką karasie nad nimi? Szczerze, to którą armie polecacie?
PS.Nie wkurzajcie się, że takie pytanie już było.
Nie wkurzamy o pytania, ale o to żeś założył nowy temat. Poczytaj trochę postów i znajdziesz w nich wszystko, ewentualnie pytania umieszczaj w innych wątkach do tego przeznaczonych. Proszę o usunięcie tematu
-
- Warzywo
To jeszcze tylko powiedzcie, skoro ten temat jeszcze istnieje, co powinienem teraz kupić?
- Irek_Dwarf
- Chuck Norris
Pooglądaj rozpiski różnych graczy krasnali, poczytaj raporty żeby wiedzieć jak tą armią mniej więcej grać, graj samymi podstawkami/karteczkami zanim kupisz modele, spróbuj zrobić własną rozpiskę, która będzie pasować do Twojego stylu gry i jak już dojedziesz do momentu, w którym będziesz czuć, że "to jest to" kupuj pod to figurki No i jak nie masz jeszcze Army Booka to jego trzeba kupić
ja zawsze kupuję lub robię wszystko co jest by móc grać wszystkim co mi do chorego łba przyjdzie ;] w wochu mam tak samo
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed
-
- Warzywo
Chciałbym tak móc, ale niestety fundusze są ograniczone, z tego tez powodu muszę się zdecydować kim grac, bo na 2 armie nie ma kasy ;(
-
- Warzywo
Co sądzicie o tym: kupie na replikatorze organ gun, bo jest promocja, jak będę w warszawie, to kupie katapultę i kodeks(tu nie wiem, bo ponoć ma być reedycja) i co z piechoty?
zrobisz kusznikow, zrobisz 1 oddzial warriorow, z drugiego battalionu zrobisz longbeardow, masz armate i organki, kup sobie hamców z mantica bo są tani i masz prawie wszystko, najdroższe beda klopy jednak i kowadło ale to wszystko można sobie samemu zrobic
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
Kowadlo przy odrobinie green stuffu i z runesmithem da sie zrobic w miare latwo. Katapy - manticowe undeadzkie po lekkim pilowaniu i zaklejaniu GSem wygladaja swietnie, a cena jakos 4krotnie mniejsza niz GW.
W ogole za pomoca odrobiny dlubania i mantica mozna miec naprawde za psie pieniadze ladna armie. Moj najwiekszy jednorazowy wydatek to... armybook ;P
W ogole za pomoca odrobiny dlubania i mantica mozna miec naprawde za psie pieniadze ladna armie. Moj najwiekszy jednorazowy wydatek to... armybook ;P
ja do teraz nie mam booka. nigdy nie kupiłem i nie kupie booka żadnego bo szkoda mi 100 zł. wole figsy kupić za to ;] sam mam 2x katape z mantica poza oczywiście metalowymi z 6 edycji bo sa mniejsze i kosztowały mnie 17zł za sztukę. 2 tarcze na przód i jakaś ozdóbka od dwarfów i naprawde spoko wygląda.
na dobra sprawę to my nie mamy żadnych zasad w AB a poza tym każdy je zna. Nie rozumiem jak można grać nie znając własnej armii. Nasz book ani nie jest ładny ani nie ocieka w zasady. Nigdy nie miałem sytuacji by nie starczyła mi moja rozpa z army buildera i musiałbym czegoś szukać w booku dwarfowym. 5 lat minęło to i kolejne lata miną ;] A booka głównego zawsze ktoś ma na turnieju i są też sędziowie.
Chyba jedyna rzecz, której nie załatwia Army Builder w kwestii zasad armii, to przerzut artyleryjskiej na organkach. Druga sprawa jest taka, że z racji wydania FAQów, część zasad z armybooka i tak jest nieaktualna.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator
- Niles Valera, Agitator