Euro 2012 w piłkę nożną

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

Zablokowany
Slayer
Chuck Norris

Re: Euro 2012 w piłkę nożną

Post autor: Slayer »

Naviedzony pisze:Tak. Nie dość, że zestrzeliły, to jeszcze potem zastrzeliły. W dwudziestej sekundzie.
Nie widziałem piłkarzy strzelających do prezydenta :roll: :|

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Ech... Czy już teraz człowiek zawsze musi używać emotek, żeby doceniono głębię jego ironii?

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

To poczekaj do Wtorku ... Bronek Kryj Się !

Dobra! Jest nowy dzień więc teraz liczymy na pierwszy dobry występ tegorocznych mistrzów europy - Holendrów. Danii mi jakoś nie szkoda. Drugim punktem planu na dziś jest wygrana Niemców, nie jestem ich fanem ale trzeba odesłać jak najszybciej tego zakolczykowanego turbo-pajaca s powrotem do Portugalii.
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

Dibo pisze:To poczekaj do Wtorku ... Bronek Kryj Się !

Dobra! Jest nowy dzień więc teraz liczymy na pierwszy dobry występ tegorocznych mistrzów europy - Holendrów.
To Rosjanie nimi będą ;)

Drugim punktem planu na dziś jest wygrana Niemców, nie jestem ich fanem ale trzeba odesłać jak najszybciej tego zakolczykowanego turbo-pajaca s powrotem do Portugalii.
Co racja to racja :)
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Ingen175
Kradziej

Post autor: Ingen175 »

Ja czekam już na Holandię, po tym co dzisiaj zaprezentował Sneijder : http://www.youtube.com/watch?v=Xkzl2o9z ... r_embedded
Można oczekiwać pięknego meczu.

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

Panowie, powstrzymajcie, proszę, łacinę, bo inaczej ja ją powstrzymam.
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

Ingen175
Kradziej

Post autor: Ingen175 »

Strzałów żadnych do prezydenta nie widziałem, za to jego radość po golu Lewandowskiego ... bezcenna : http://www.youtube.com/watch?v=P8k8vyn2 ... re=related

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Polacy skiepścili coś, czego klasowa drużyna raczej nie powinna skiepścić. Szczęsny - nie dziwi nic, w Anglii na wiosnę było to samo, jest elektryczny i słaby, może dobrze, że do bramki wejdzie Tytoń... Najbardziej załamał mnie Smuda - zaprzeczył swojej filozofii futbolu. Gdy wiadomo, że Grecy to najsłabszy zespół w grupie - on ustawił najbardziej defensywną jedenastkę, z beznadziejnym w ofensywie Murawskim, który nie organizował gry ni w ząb. Ponadto - jak widział , co się dzieje, powinien wpuścić Mierzejewskiego i Grosickiego - dokładnie tak zrobił trener Greków: wpuścił zwrotnego, szybkiego gracza i odwrócił losy meczu. Smudy na to nie było stać :( ...
Co do drugiego meczu - cóż, to był futbol z innej ligi i to w wykonaniu obu druzyn. Ale jestem z wyniku zadowolony. Istnieje szansa, że z grupy będzie można wyjść z 3 punktami - po 3 remisach. Tylko jak zremisować z Ruskimi? Trzeba mieć nadzieję, ze z nami będą chcieli grać na remis... Czesi wydają się być mimo wszystko dużo słabsi w ofensywie, więc remis z nimi, a nawet wygrana przy pewnej dozie szczęścia - nie są niemożliwe. Kluczowy może być mecz z Rosją - jak go przegramy, to musimy wygrać z Czechami. Greków jakoś nie liczę, choć nigdy nic nie wiadomo...

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

bezcenne to są wasze komentarze :D
Wszyscy wychwalają rosję, bo wygrała mecz z drużyną bez obrony i ataku? :mrgreen: Pawluczenko kucnął zawiązał 2 buty podrapał się po ja... po tyłku ;) i strzelił bramkę z 14 metrów. Ofensywa Czechów a głównie Barios to był słaby żart, jeszcze słabszy niż żarty Strasburgera z Familiady. A Cech? z Barcą wybronił więcej strzałów niż padło w tym meczu, a tu nie udało się ani jednego. Tak bywa ;) Czekam teraz na dwa remisy we wtorek, coby w meczu z Czechami wszytsko zależało już tylko od nas samych.
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

Kilka słów ode mnie jako laika footballu...

Ustawienie zawodników rzeczywiście wyglądało źle albo nasi piłkarze nie potrafili wykorzystać go przeciwko bardzo defensywnym grekom. Myślę, że jeden rewelacyjny Lewandowski w ataku to za mało. Wydawać by się mogło że kluczem do powstrzymania Polski przed strzelaniem bramek jest dobre pilnowanie Lewandowskiego. Trzech takich zgranych snajperów rozgromiłoby greków spokojnie którzy to strzelili gola dzięki tragicznej pomyłce obrony. Myślę, że trener Smuda nie spodziewał się tak ofensywnej postawy Grecji.

Kontry przeprowadzane były za szybko i niedokładnie. Polacy spalali się przy tym bez żadnych korzystnych efektów.
Przygotowanie fizyczne też okazało się być na bardzo złym poziomie. W drugiej połowie meczu nasz zespół wyglądał na wykończony i bez energii. Szkoda też, że nie wykorzystaliśmy osłabienia greków. byłem pewien, że to jest szansa dla Polski a potem szybko okazało się, że nasi mogą jeszcze to przegrać. Chwała Tytoniowi! Obronił to kapitalnie i to on uratował Polskę przed totalną porażką! Gdybyśmy to przegrali nasze szanse na wyjście z grupy byłyby zerowe.
Sytuacja ze Szczęsnym to w sumie wynik złej gry (w tamtym momencie) całej obrony.

Najbardziej rozczarowany jestem selekcjonerem Smudą. Polsce potrzebny jest energiczny i charyzmatyczny trener który byłby zarazem dobrym analitykiem sytuacji na boisku i który potrafi podejmować bezbłędne decyzje oraz porządnie przygotować swój team. Smuda nie popisał się przez cały mecz absolutnie niczym. Siedział jak mysz pod miotłą. Myślę, że świeży zawodnicy wprowadzeni w decydującym i zarazem krytycznym momencie mogli przełamać słynny grecki mur. Dobry trener to podstawa.
Zdecydowanie uważam, że ten wybór tego trenera to był ogromnym błędem co widać już po pierwszym meczu naszej reprezentacji. Jeśli ktoś nie zrobi czegoś z footballem w naszym kraju to nic się nie zmieni.

Pisząc to wszystko ja trochę zapominam o tym, że Polska to jeden z najsłabszych zespołów w Europie i nie można się spodziewać cudów dziwi mnie jedynie fakt, że ciężko jest skompletować rewelacyjny i ponadprzeciętny team w 40 milionowym kraju, a nazywanie piłki nożnej dyscypliną narodową to ogromna pomyłka. Boję się, że ten skąd nie wykrzesa już z siebie nic więcej. Jeśli nawet uda nam się jakimś cudem wyjść z grupy to zjedzą nas potem i wysrają. Dzisiejsza wygrana dawała nam ogromną szansę żeby tego dokonać. Obawiam się, że Rosja będzie dominantem w grupie.

Z Rosją może być ciężko i jak ktoś już słusznie zauważył jeśli będziemy grać z Rosją tak jak z Grecją w drugiej połowie to dla nas EURO2012 skończy się już 12 czerwca.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

ja mialem wrazenie że nasz lewy obrońca poszedl na piwo i postawil tylko marker - tu powinienem byc. Wolny tak niesamowicie ten Boenish że huk!
Zarzuty do trenera - ja też uważam, że powinien Groszką na boisko wrzucić - potrzeba była nam energii i chęci do strzelania bramek.
Szczęsny - mega błąd przy pierwszej bramce, ale przy kartce...?
Żartujecie z tą inną reakcją:
OBrońcy zaspali a napastnik wyszedl własnie na sam na sam mając tyle miejsca ile zapragnie! Brakmarz ma jakieś setne sekundy na podjecie decyzji - bach gol albo karny. Jedyne na co mógł liczyc - sędzia da mu zółtą kartkę. To bylo 100% oewne że grek sie wywróci i bedzie karny!
No i Tytoń wyciągajacy nas z dupy - bezcenne.

Można bylo wygrać, ale z przebiegu spotkania remis musi cieszyć
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Naviedzony pisze:Ech... Czy już teraz człowiek zawsze musi używać emotek, żeby doceniono głębię jego ironii?
Być może była nazbyt głęboka ; )

Co do ruskich to fakt, robili na boisku co chcieli a Czesi robili bardzo niewiele, trzeba poczekać do finałów co wyczynią.

A o tym kiedy Smuda robi zmiany kwejk i jebzdzidy bedzie opowiadał nam chyba caly tydzien ^^
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Post autor: Siweusz »

Robson pisze:Czekam teraz na dwa remisy we wtorek, coby w meczu z Czechami wszytsko zależało już tylko od nas samych.
Dokładnie, chociaż ja uważam, że remis z Rosją będzie olbrzymim sukcesem.
GrimgorIronhide pisze:
Ziemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony :(
Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupności :mrgreen:

DZIK
Oszukista

Post autor: DZIK »

Trudno się z Siweuszem w tej kwestii nie zgodzić. Trudno będzie słowem - kluczem w następnej kolejce.
Co do pytania Marcinsa to miało ono jakieś sportowe i historyczne uzasadnienie, mieściło się w kontekście dyskusji i temacie
ktoś z zewnątrz może też odnieść wrażenie że trafiło na kontrę kilku zafascynowanych sovietem małolatów-kiboli z gimnazjalnego forum Forza.
Granice dopuszczalności wypowiedzi i jakości dowcipu nieco się zacieśniają jak na to Forum.
Ehh A kiedyś był tu JJ :(

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Co do faworyzowania drużyn już po pierwszym meczu - bym się wstrzymał. Jasno było widać, że Ruscy dominują, ale to tylko pierwszy mecz. Spokojnie, nie skreślajmy nikogo jeszcze, może po eliminacjach grupowych można będzie coś więcej powiedzieć.
A Czesi wcale nie byli tacy słabi , jak by wskazywał wynik. Do stanu 2:1 grali całkiem niezłą piłkę. Nasi będą mieli twardy orzech do zgryzienia. Gdybyśmy my mieli taką drugą linie, o wynik bym tak bardzo nie drżał - ale to Czesi ją mają. Nasza pomoc, może oprócz Kuby, jest jedną z najsłabszych formacji na świecie - po prostu żenua... A Czesi maja tylko kłopot z ofensywą. Choć myślę, że Baros już nie zagra i w następnych meczach będą groźniejsi...

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Post autor: Siweusz »

GrimgorIronhide pisze:
Ziemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony :(
Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupności :mrgreen:

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Z tego co kojarze to rosjanie wygrali ostatnio nawet z włochami... moim zdaniem znajdą się conajmniej w półfinałach.
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Xet »

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Wlepili Włochom 3:0 - są w formie :) A dziś stawiam na Oranje i Niemców. Dania nigdy jakoś mnie nie zachwycała (no może za Laudrupów i Shmeichela ;) a ekipy Ronaldo nie trawię, to już nie to samo co za Figo. Odwrotnie niż Niemców - tych z dawnych czasów nie lubiłem, obecna ekipa gra ładny futbol (zasługa "naszych" i "Turków" :).
Ostatnio zmieniony 9 cze 2012, o 12:43 przez Nijlor, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek

Chłopska Bretka ;) : W/R/P: 4/2/4

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Ich kibole też: http://www.youtube.com/watch?v=C7D0fNtIdW0

Po obejrzeniu tego filmiku mam pewne obawy przed tym co może być podczas tej ich manifestacji w Warszawie...
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Zablokowany