Euro 2012 w piłkę nożną

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

Zablokowany
Ingen175
Kradziej

Re: Euro 2012 w piłkę nożną

Post autor: Ingen175 »

Smiejagreg, remis nam daje sporo. Sprawia, ze ruscy nie podejdą do meczu z grekami jak by grali o nic, i będą walczyć. Czyli pewnie wygrają. A tak, to jeszcze Grecja mogła by wygrać, co wcale by dla nas dobre nie było, gdybyśmy zremisowali z Czechami.

Niemniej z Czechami należy wygrać !

Awatar użytkownika
Pająk
Masakrator

Post autor: Pająk »

ja bym dodał słabego w pierwszej połowie Obraniaka i świetnie grającego w drugiej połowie. Jeszcze nigdy nie widziałem, żeby tyle i tak sensownie biegał :P

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

i niech szczęsny siedzi tam gdzie jego miejsce - czyli na łąwie. Tytoń się ładnie sprawił mimo bramki. Ale obawiam się że Smuda po upodobaniu do późnych zmian i tak wpuści spowrotem "dzieciaka".
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Siena
Chuck Norris

Post autor: Siena »

Meczyk dobry, dużo lepszy niż inne hity. Gdybyśmy zagrali w drugiej połowie z Grecją tak jak z Rosją.

Ingen175
Kradziej

Post autor: Ingen175 »

Ja się obawiam, ze Murawski znów zagra. A tego nie chcę bardzo.

Awatar użytkownika
Pająk
Masakrator

Post autor: Pająk »

Mnie martwi jedna sprawa... od 70 minuty stanęli jedni i drudzy... były pojedyncze zrywy, ale ogólnie obie drużyny ledwo dreptały...

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Dobry mecz. Jak na razie grupa A najlepsza :)
Obrazek

Chłopska Bretka ;) : W/R/P: 4/2/4

as1
Chuck Norris

Post autor: as1 »

Ludzie co z wami?
Mamy remis z ruskimi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wy tu K...... narzekacie a przecież nikt nam nie dawał najmniejszych szans przeciwko Ruskim
Oby tak zagrali przeciwko Czechom i będzie moc!!!

POLSKA GOLA!!!!

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

widać było, że Mierzejewski chciał:)
IMO na plus w naszej kadrze: (kolejność przypadkowa)
Polanski
Tytoń
Wasilewski (!)
Perquies
Lewandowski
Piszczek
Błaszczykowski
Obraniak
Dudka (choć malo widoczny naprawdę wybiegal mecz)

zdecydowane minusy:
Niepewny Boenisch
bez pomysłu grający Murawski

lewa obrona to u nas tragiczny temat! na szczeście u Czechów jak się zagra z Rosickym tak jak dziś z Arszawinem - będzie z górki. Nie da się wygrywać meczów nie mając napastnika. Naszą siła słaba postawa Cecha!
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

Boenisch... napsuł chłopak akcji jak wariat. Dudka i Perquis zagrali bardzo dobry mecz, a Błaszczykowski rąbnął rewelacyjną bramkę! Szkoda, że nic nie wyszło z ostatniej akcji :/
Smuda im więcej go oglądam tym bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że ten człowiek nie powinien być trenerem reprezentacji... on w ogóle nie ma charyzmy! Same jego wypowiedzi są totalnie rozklekotane i chaotyczne.
Myślę, że spokojnie mógł zaryzykować i dokonać zmian wspierających atak... czy Czesi zaskoczą nas w sobotę?

Awatar użytkownika
muchozol
Falubaz

Post autor: muchozol »

Pierwsza tragiczna, w ogóle nie potrafiliśmy piłki utrzymać, w drugiej już znacznie lepiej.
Tylko ten Smuda i jego zmiany, aż się prosiło o Rybusa czy Grosika i nawet powalczyć o zwycięstwo, bo Ruski w drugiej mocno siedli.
no ale za walkę i wynik =D> =D> =D>
podpis był nieregulaminowy

oddajcie podpis łobuzy

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

to prawda - nie pojmuję dlaczego nie wpuszcza na końcówki Grosickiego. On szybciej siedzi niz ruscy biegali!
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

DZIK
Oszukista

Post autor: DZIK »

piękny mecz =D> :shock:
wola walki , dobra taktyka, jedna z najładniejszych bramek
Wasilewski man of the match, nie spodziewałem się że on umie tak grać, w pierwszej połowie wybił ruskom dwa meczbole tuż sprzed nogi napastnika
był też fajny moment jak nie prowokowany z rozbiegu wymienił z bodiczka uprzejmości i czerwoną koszulkę wymiotło z ujęcia kamery :mrgreen:
Smuda w drugiej połowie wysyłał joby, angażował się bardziej niż poprzednio i robił zmiany
nawet kibice to - już inni ludzie niż na Grecję kupili bilety, nie przyszli na piknik, kiedy trzeba hymn śpiewali
to już są najlepsze mistrzostwa Europy w historii dla naszej reprezentacji :mrgreen:
niezaleznie od meczu z Czechami nasi dla mnie juz dzis sie spisali i zmniejszyli nieco negatywne wrazenia ktorych niemal przez 30 lat ogladania meczow troche dostarczyli
no i trzecie spotkanie nie jest jedynie o honor
co do Ruskich to podzielam napisane przy okazji poprzednich ME na tym forum zdanie Paraszczaka ze miejsce dla druzyn z Azji nie jest w mistrzostwach Europy
niezmiernie sie ciesze ze inne azjatyckie panstwo ktore rowniez nigdy nie szanuje praw czlowieka ani swoich sasiadow (do tego stopnia ze boi sie grac z nimi i musi na innym kontynencie) nie dostalo sie na ten turniej, na szczescie jews cant play football.
Ostatnio zmieniony 12 cze 2012, o 22:41 przez DZIK, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Irek_Dwarf
Chuck Norris

Post autor: Irek_Dwarf »

Rosickiemu coś tam się stało w meczu z Grecją, drugiej połowy wcale nie grał i coś pierdolili o jego kontuzji więc nie wiadomo czy z nami w ogóle zagra
no i trzecie spotkanie nie jest jedynie o honor
Ale wciąż o wszystko :/
Obrazek

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

No nieeeźle. Tak emocjonujących mistrzostw jak te to nie pamiętam! Teraz u mnie pod oknem trąbią klaksony, grają trąbki, kibice wracający ze strefy kibica drą mordy, heehe. Co się będzie działo w sobotę?!
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Pacek
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Pacek »

jest na razie zajebiście, Panowie szlachta!
The messanger bowed low. "Speak-speak" snarled the Grey Seer, to agitated to appreciate the fawning. "Unexpected complications, most powerful of the potentates" said the Scurrier. Before the creature finish,Grey Seer sent bolt of lightning to roast him alive."Bad news can always wait" thougt the mage..

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Szacun dla Perquisa, grał nie kompromisowo mimo tego, że widać było że boli go ręka wykazał ambicję i grał dalej. =D>
Lewy robił co mógł z podań, które dostawał. =D>
Kuba za świetną bramkę i sygnał do zrywu =D>
Szkoda tej straconej bramki bo równie dobrze mogła taka sama paść dla nas w początku spotkania
Smuda za wypowiedź, że cieszy go remis [-X Powinien powiedzieć coś w stylu "remis to mniejsze zło bo bardzo chcieli chłopaki wygrać"
Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Przede wszystkim trzeba się cieszyć z rezultatów - może to tylko remisy... Dla mnie to jednak AŻ remisy!!! Pamiętajmy, z kim gramy - to mimo wszystko bardzo solidne, wysoko stojące w rankingu zespoły, z którymi ciężko się gra, a łatwo przegrać. Nie przegrywamy, cały czas zachowujemy szanse na awans i coś mi mówi, że jeszcze nie do końca się nasi wyeksploatowali. Z Czechami będzie mecz o wszystko, a nie o honor, jak to drzewiej często gęsto bywało... Wprawdzie szkoda zmarnowanej szansy z Grekami, ale trzeba patrzeć do przodu... Są na tych mistrzostwach drużyny, które mają gorzej od nas, a to my jesteśmy teoretycznie najsłabszym zespołem...

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

A ja nie zapomnę dwóch wielkich imprez gdzie po dwóch meczach były tylko łzy... A teraz ? Nadzieja umiera ostatnia !
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Kraggo
Chuck Norris

Post autor: Kraggo »

A dla mnie remis był najgorszym wynikiem jaki mógł się przytrafić. Nie będę na wzór 3/4 Polaków robił z siebie eksperta piłki, ale tak na oko przynajmniej 1/3 akcji szła z pominięciem środkowej linii, prosto na samotnego Lewandowskiego. Efekt był do przewidzenia - masa strat w przodzie. Dlaczego trójka defensywnych pomocników była słabo widoczna?

Popieram przedmówcę, Smuda to człowiek bez charyzmy. Czy to nie on powiedział parę godzin przed spotkaniem, że "remis bierzemy w ciemno"? Nie dziwię się, że z takim nastawieniem nie ma zwycięstwa. Jeżeli takie słowa padają po remisowym meczu z Grecją, to ja się pytam, kiedy ten człowiek chce robić punkty? Wygląda na to że wtedy, kiedy zmiany podczas meczów, czyli późno albo wcale :? Przy trzech meczach nie ma kminy na granie na remis, bo nie ma na to czasu, a jeśli ktoś tak gra, to kończy się jak zawsze - trzy mecze o wszystko i los drużyny w dużej mierze zależny od tego, jak pójdzie innym (czyli: "miejmy nadzieję, że w ostatnim meczu X zremisuje 2:2 z Y, a my musimy wygrać z Z - ile razy to już przerabialiśmy?). Mam wrażenie, że dla Smudy największym sukcesem jest sam fakt, że w ogóle bierzemy udział w tej imprezie, a że jako gospodarze nie przechodziliśmy eliminacji to już inna sprawa :roll:

Mimo wszystko z Czechami tylko zwycięstwo!

Zablokowany