Euro 2012 w piłkę nożną

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

Zablokowany
Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Re: Euro 2012 w piłkę nożną

Post autor: Klafuti »

Nie oglądałem meczu, bo byłem przekonany, że Polska przegra znowu. A tu remis :shock: .
A Czechów trzeba pokonać bo to niepoważne, żeby z nimi przegrać.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Kozioł
Chuck Norris

Post autor: Kozioł »

W tabeli jesteśmy w dobrej sytuacji bo dzięki dzisiejszemu remisowi jeśli wygramy z Czechami to przechodzimy bez względu na pozostałe wyniki.
Co to za zarzuty że gramy mecz o wszystko.. w naszej grupie wszyscy graja mecz o wszystko w ostatniej kolejce. Nawet Ruscy jak wysoko przegrają z grecją to nie przejdą.

Ingen175
Kradziej

Post autor: Ingen175 »

Obrazek

Te statystyki mówią dość dużo o meczu. Mimo wszystko jak na tyle strzałów to nasza skuteczność jest niska.

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

Śmiechowy mecz, poniekąd odwrotność meczu z Grecją. Obstawiałem totalną porażkę w starciu z niedzwiedziem, a tu taka niespodzianka. Chyba zaczynamy się specializować w remisach :mrgreen: . Fajnie, ze EURO się tak nam rozkęca, szczególnie kibice, jak usłyszałem RYK zachwytu po bramce - a byłem wtedy dobry kawałek od najbliższej strefy kibica czy czegoś takiego - to aż podskoczyłem z wrażenia :shock: .

Jeszcze tylko wygrana z Czechami i historyczny awans - oby [-o< \:D/ .
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Post autor: BOGINS »

Nie ogarniam konkretnych piłkarzy jak przedmówcy, czy też szczegółowych zadań poszczególnych piłkarzy, ale:
W pierwszej połowie, ostatnie 10 minut w chuj napięte, biegali biegali by jakoś zatrzymać (w mojej opinii) napór Rosjan. Udało się fajnie. Strasznie mnie wkurwiał koleś na lewej flance. Jakos Lewandowskiemu i Błaszczykowskiemu udało się piłkę wyłuskać, jakoś dobiec pod wrogą bramkę, a koleś z tej lewej flanki dośrodkowuje jakiś kilometr nad głowami...
Druga połowa super, walczą walczą, a po strzeleniu gola, bardzo fajnie.

Aku
Wałkarz

Post autor: Aku »

Najgorsze jest to, że Smuda gra o pracę a nie o wynik. To czy zremisowaliśmy z Rosją czy mogliśmy przegrać nie robi w tabeli żadnej różnicy. Tak czy tak trzeba będzie pokonać czechów. Za to Smuda może mówić, że gramy dobrze bo nie przegrywamy. A to gówno prawda. Od 70 minuty biegał już tylko błaszczykowski i rezerwowi. Rosjanom trafił się gorszy mecz i trzeba było to wykorzystać. Trzeba było ściągnąć Obraniaka, Dudke i Murawskiego. A wprowadzić Mierzejewskiego, Grosickiego/Rybusa i Brożka i zagrać vabanqk. Wygrana z Rosją powodowała, że wystarczył nam remis z czechami, a przy dobrym układzie tabeli to i nawet przegrana (2:3) mogła dać awans do ćwiercfinału. A tak kolejny remis (oby nie) nic nam nie da a Smuda moze jeszcze zachowac posade.

Awatar użytkownika
Entombet
Chuck Norris

Post autor: Entombet »

W meczu z czechami potrzebne sa zmiany, Mierzejewski pokazal sie z lepszej strony niz Obraniak, za Murawskiego powinien wejsc Grosicki. Niestety w napadzie Lewandowski nie ma zadnej alternatywy.

Awatar użytkownika
Pieta
Chuck Norris

Post autor: Pieta »

Murawski raczej dalej będzie grał. W obliczu kontuzji Polańskiego wątpię, żeby Polska grając trzema defensywnymi pomocnikami nagle wyszła z jednym. Zresztą największe brawa dla tej trójki bo całkowicie powstrzymali szybki atak ruskich, którym ci demolowali Czechów. Najbardziej niewdzięczna pozycja na boisku.

Szacunek też dla rosyjskich kibiców za sektorówkę "This is Russia". Żeby coś takiego pokazać w Warszawie, na nowym stadionie, hehe. 1:0 dla nich.

Co do Smudy, to na pewno nie walczy o posadę, której raczej nie zapewniłoby mu same wyjście z grupy a tym bardziej 3 remisy. Tam decyzje zapadają dużo wcześniej. Skorża czeka na stanowisko od momentu pożegnania się z Legią.

Awatar użytkownika
Entombet
Chuck Norris

Post autor: Entombet »

Tylko nie Skorza, toz to totalne beztalencie, jedyny polski trener ktory sie na to nadaje to Fornalik, za to co on w Ruchu robi z jego budzetem mozna tylko klaskac.

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Post autor: Dębek »

Zajebisty mecz DEN-POR.
Ronaldo powinien temu Vareli w nagrodę buty wyglancować grzywką. Kolo uratował mu dupę jak nic.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Fajny mecz, faktycznie, ale szkoda mi Duńczyków, zasłużyli na remis. Żelisław - kompletne dno.

Awatar użytkownika
Pająk
Masakrator

Post autor: Pająk »

Zastanawia mnie dlaczego Meireles nie wygarnął w pierwszej połowie czerwonej kartki za zatrzymanie akcji ręką... Żółta była bardzo łagodną karą...

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

Gdzie ten piłkarz za ileśtam milionów euro! Tsk. A Pepe jest tylko jeden.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
przelas
Falubaz

Post autor: przelas »

Murmandamus pisze:Gdzie ten piłkarz za ileśtam milionów euro! Tsk. A Pepe jest tylko jeden.
Czlowieku ogarnij sięco piszesz, przez pryzmat 2 meczów uważasz że nie jest wart tyle kasy? To zobacz co zrobił w całym sezonie.

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

Moja Holandia :'( Co te śmierdzące Szwabusy robią mi z Oranje :(
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

Awatar użytkownika
Siena
Chuck Norris

Post autor: Siena »

Buła pisze:
Murmandamus pisze:Gdzie ten piłkarz za ileśtam milionów euro! Tsk. A Pepe jest tylko jeden.
Czlowieku ogarnij sięco piszesz, przez pryzmat 2 meczów uważasz że nie jest wart tyle kasy? To zobacz co zrobił w całym sezonie.
Może sezon miał udany, ale w turnieju prezentuje denny poziom. W dzisiejszym meczu zmarnowal co najmniej trzy setki.

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

Oranje do domu hihi. Ale na początku van Percy i Roben dawali czadu potem jakby ktoś spuścił z holandi powietrze. Gomez jedzie ich równo.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

DZIK
Oszukista

Post autor: DZIK »

MUrmi - jesteś czasem bardziej zawzięty w swej skrywanej Germańskości niż inni w jawnej
ciszej nad tą Holandią, trochę współczucia czasem trzeba.. Porównaj liczbę wygranych przez nich wielkich turniejów w stosunku do ich utrzymywanego przez dekady wysokiego skilla. Los nie jest dla nich łagodny, zawsze kiedyś rzucają jedynki na kościach...
Pieta pisze: Co do Smudy, to na pewno nie walczy o posadę, której raczej nie zapewniłoby mu same wyjście z grupy a tym bardziej 3 remisy. Tam decyzje zapadają dużo wcześniej. Skorża czeka na stanowisko od momentu pożegnania się z Legią.
wyjście Polski z grupy nie zapewni Smudzie utrzymania posady? a co zapewni- wygrana finału wystarczy?
Skorża jest brany pod uwagę na paraolimpiadę z tym że trenerzy nie są tam wybierani raczej z klucza "z duchem imprezy" więc ...
Trener nie musi być miłym, łagodnym, gładkimi słówkami uwodzącym dziennikarzy kolesiem którego Legia potrafi skiepścić coś ponad granice prawdopodobieństwa.
Czasem trener może mieć czerwoną twarz, wyglądać i wysławiać się jak burak, skakać w dresie a jego drużyna przegrywając 0:2 Z LEGIĄ strzela w końcówce trzy gole i odbiera jej mistrza. Skilla nie ustalisz na konferencjach prasowych
Legia została tu wymieniona jedynie jako przykład, fanów przepraszam ale ten trener był obrazą dla tego zespołu...

Bretonnian
Falubaz

Post autor: Bretonnian »

Niemcy elegancko wycisnęli dziś pomarańczkę. Teraz jeszcze niech Dania zremisuje z Niemcami,a pomarańcze wygrają z Portugalią => I ani portugalia ani holandia nie wyjdą z grupy :wink:

Awatar użytkownika
Zaklinacz Kostek
Falubaz

Post autor: Zaklinacz Kostek »

Furor teutonicus! :D
Lest we forget:
Obrazek

Zablokowany