Graczy długobrodych, czego Wam potrzeba? Krasnoludzki GOLEM!
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Re: Graczy długobrodych, czego Wam potrzeba?
Aaa, widziałem już ten projekt. Dzięki za linka. Coś właśnie w tym stylu bym chciał zrobić.
Przede wszystkim chcę, aby krasnalki miały nogi
Do tego brzuch piwny. Ze zbroi do płytowy napierśnik, bez naramienników, spod niego jakaś kolczuga. Stalowe karwasze na rękach. Pozycje różnorodne i w zestawie dwuręczne młoty i topory - montujemy co chcemy.
Tylko pytanie co im dać na głowę - bereciki, czy takie "zwykłe" hełmy z rogami? Czy może coś jak drugi hełm w pierwszym rzędzie:
http://wk.frothersunite.com/misc/wk/priderheads.jpg
?
Przede wszystkim chcę, aby krasnalki miały nogi
Do tego brzuch piwny. Ze zbroi do płytowy napierśnik, bez naramienników, spod niego jakaś kolczuga. Stalowe karwasze na rękach. Pozycje różnorodne i w zestawie dwuręczne młoty i topory - montujemy co chcemy.
Tylko pytanie co im dać na głowę - bereciki, czy takie "zwykłe" hełmy z rogami? Czy może coś jak drugi hełm w pierwszym rzędzie:
http://wk.frothersunite.com/misc/wk/priderheads.jpg
?
Ostatnio zmieniony 31 maja 2012, o 18:09 przez Rasti, łącznie zmieniany 1 raz.
Mnie się zawsze marzyły dwarfy ala konkwistadorzy Z ich śmieszną zbroją oraz tymi wąsikami Też widziałem gdzieś taką armię. Rasti kombinuj. Jeśli robisz rangersów to możesz śmiało dać jakieś bereciki albo coś w tym stylu a tylko niektórym jakieś żelastwo. Fajnie by też może wyglądał projekt gdzie robisz np. 10 różnych brzuchów oddzielnie, inna broń oddzielnie i składasz wszystkich na zasadzie blitzów...ale to są tylko gdybyania.
Popatrzyłem na twoje rzeźby tych HE i hmmmm masz talent ale potrzeba więcej praktyki - boje się, że ten projekt Cię przerośnie.
Popatrzyłem na twoje rzeźby tych HE i hmmmm masz talent ale potrzeba więcej praktyki - boje się, że ten projekt Cię przerośnie.
Zawsze warto spróbować. Tylko przypominam, że nie chcę też tworzyć jakiś całych multi-kit'ów, a jakaś masową skalę. Chcę stworzyć Wam jakąś alternatywę, wręcz po kosztach. Nie chcę stawać na poziomie konkurencji GW, tylko dać Wam okazję do np zakupienia jakiegoś oddziału urozmaicającego Wasze armie, lub jeśli ktos nie ma zbyt dużych funduszy to na tańsze skompletowanie armii
-
- Warzywo
Jeżeli byliby po 4-5 zł, to ja bym z chęcią kupił 20x hammersów, czyli to by wyszło 80-100 zł, a jak z przesyłką i jej ceną? A w grę wchodzą też maszyny?
jeszcze tego nie ma stary ;];] wszyscy czekają na pierwsze wzory i fotki
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed
- The tale of Crovax the Cursed
To są dopiero plany i projekty
A co do maszyn to może kiedyś, jak same kraśki okażą się inwestycją zyskowną i cieszącą graczy.
A przesyłka to standard, według cennika poczty polskiej, ale to chyba za wcześnie na takie szczegóły
A co do maszyn to może kiedyś, jak same kraśki okażą się inwestycją zyskowną i cieszącą graczy.
A przesyłka to standard, według cennika poczty polskiej, ale to chyba za wcześnie na takie szczegóły
Chętnie zobaczę jak Ci to idzie.
Sam mam podobne plany
Sam mam podobne plany
fajnie ci ten mieczyk wyszedl.
aczkolwiek (imho) krasnolud z mieczem to nie krasnolud. powinien miec topor albo mlot
aczkolwiek (imho) krasnolud z mieczem to nie krasnolud. powinien miec topor albo mlot
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
fajny napierśnik i stuff przy pasie. Slabe jest łączenie nóg z korpusem; nogi zdecydowanie za szeroko. Wygląda jakby mial na siodle siedzieć.
No i poczekamy na twarz która to będzie najważniejszym elementem.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Misiek - a zastanowiłeś się jak Ty to będziesz odlewał?
(mówię o tym odstającym mieczyku) - ten model trzeba by zeskanować i poddać cięciu w 3d
żeby to dobrze wyglądało. A skoro tak to czemu nie wyrzeźbić tego w większej skali?
Lepsze detale by były i łatwiej by się Ci to lepiło.
(mówię o tym odstającym mieczyku) - ten model trzeba by zeskanować i poddać cięciu w 3d
żeby to dobrze wyglądało. A skoro tak to czemu nie wyrzeźbić tego w większej skali?
Wyszedłem z założenia, że trochę stali on na sobie ma, na ramieniu będzie miał dwuręczny topów, więc trochę mu ciężkoArbiter Elegancji pisze:fajny napierśnik i stuff przy pasie. Slabe jest łączenie nóg z korpusem; nogi zdecydowanie za szeroko. Wygląda jakby mial na siodle siedzieć.
Co do odlewania nie martw się - mam wprawę. Wszystko planuję zrobić tak, aby odlewać się dało.Rothand pisze:Misiek - a zastanowiłeś się jak Ty to będziesz odlewał?
Co do większej skali - nie rozumiem pomysłu. To mają być modele do gry, alternatywa dla istniejących modeli, a nie rzeźba na półkę. To jeszcze nie mój poziom
Nie rozumiem za grosz. Jakie "podcienie"?Vallarr pisze:Ekspertem nie jestem, ale chyba podcienie w zywicy nie sa problemem? Nie wiem jaki sprzet ma Rasti, ale spearelfy wyszly bez babli, wiec chyba da rade.
ideą przemysłowego odlewania jest to, że robisz matryce, matryce można wykonać poprzez zrobienie modelu większego niż oryginał (masz lepiej zrobione detale) później zeskanowanie go komputerowo i przeskalowanie do odpowiedniej wielkości (producenci tak robią, plusy są ogromne: lepsze detale, mniej roboty itp itd) i zrobienie matrycy do odlewaniaRasti pisze:Co do odlewania nie martw się - mam wprawę. Wszystko planuję zrobić tak, aby odlewać się dało.Rothand pisze:Misiek - a zastanowiłeś się jak Ty to będziesz odlewał?
Co do większej skali - nie rozumiem pomysłu. To mają być modele do gry, alternatywa dla istniejących modeli, a nie rzeźba na półkę. To jeszcze nie mój poziom
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
To kwestia jak sobie go zaplanowałeś czy to ma być młody szczeniak czy doświadczony wojak
mnie się podobają brody zaplatane warkoczami z klamrami itp.
mnie się podobają brody zaplatane warkoczami z klamrami itp.
"Poproście ich,żeby się nieco uciszyli.Snorri ma małego kaca,-powiedział Snorri.
W:29\D:4\L16
Tomb Kings
W:1\D:0\L:0
galeria moich Krasi: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=33906
DwarfsArtur pisze:Człowieku to jest temat, o nowym info o krasiach - czy wszyscy musimy wiedzieć z jakich modeli zrobisz bombera ... jak dal mnie możesz nawet w kupę wsadzić parasolkę do drinków
W:29\D:4\L16
Tomb Kings
W:1\D:0\L:0
galeria moich Krasi: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=33906