BSB - wszystko, co trzeba o nim wiedzieć
Moderator: Gremlin
Dokładnie to jest oddział stworzony do trzymania BSB i dopiero z tym panem nabiera pełnej wartości bojowej, bo jest w stanie ustać ogromnie wiele, może tylko lanca ich boli, pyzatym resztę z smokami włącznie ustoją przez turę, w szarży są demonami skuteczności. Wuchta ataków na 6WS i S4 mieli prawie wszystko, co nie ma T 6. pyzatym nawet jak przegrywają starcie o niewiele bo np. nie mieli dobrych rzutów to z BSB ustoją bardzo wiele na Ld 9 modyfikowanym o wynik z przerzutem. U mnie zawsze w armii musi być ten oddział z BSB, a powoli myślę nad drugim.
W sumie odział bez BSBka w zasięgu jest strasznie miętki. Dlaczego porównuje bo sucha teoria nic nie daje. A jeżeli chcemy porównywać wartość bojowa to za zbliżone punkty. Wtedy ma to sens. Tancerze nawet w poprzedniej edycji byli twardzi teraz tez są. Jedyne co ich boli to brak sztandaru dlatego przydaje się BSB. Nie twierdze że jest to słaby odział. Ale jakoś tak wybaczcie ja się nie znam to tylko mój punkt widzenie z którym zgadzać się nie trzeba. Ale odział przełamujący bez rank, jakiejkolwiek ochrony to nie jest cos, co lubię. S4 to oni mają tylko w szarzy i jak chcesz mielić T5 to powodzenia ci życzę. To co mówisz jak dla mnie to przecenianie jednostek. Zasada prosta jeżeli trafisz na cos co zacznie oddawać i nie daj Las (nie wiem w kogo elfy wierzą) z siła 4 jest niewesoło.
Dobry Grey Seer stara utrzymać równowagę, harmonie i sprawiedliwość.
Równowaga jest gdy przed bitwą moja armia jest większa jak przeciwnika.
Harmonia jest gdy po bitwie moja armia jest większa jak przeciwnika.
Sprawiedliwość jest wtedy gdy wygrywam Ja.
Już drugi raz powtarzasz że WD nie mają żadnej ochrony, a ja muszę stanąć w ich obronie ( ), mają, co więcej ich ochrona nie jest taka zła bo to ward na 5+, bądź co bądź jeden na trzech zabitych przeżywa ( ) więc statystycznie całkiem nieźle A co do rzezi urządzanej przez WE - już 22 ataki z siłą 4 robią wrażenie, ale co powiecie na rzucenie na Tancerzy w combacie Zewu Łowców??? 29 ataków z siłą 4... Heh A na 11+ wchodzi czasem nawet na 3 kostkach IMO warto spróbowaćSplinter pisze: Ale odział przełamujący bez rank, jakiejkolwiek ochrony to nie jest cos, co lubię.
Wardancerzy maja warda na 6+ i opcjonalnie dzieki tancowi -na 4+, to Wild Riders maja na 5+Już drugi raz powtarzasz że WD nie mają żadnej ochrony, a ja muszę stanąć w ich obronie ( ), mają, co więcej ich ochrona nie jest taka zła bo to ward na 5+,
Ward na 6+ e tak wiesz jakby go nie było.
Dobry Grey Seer stara utrzymać równowagę, harmonie i sprawiedliwość.
ja wole oddzial WD z Noblem WD mi sie to le[piej sprawdza. jest tylu fajnych bohaterow ze nigdy mi nie starcza slotow na wszystkich i BSB raczej sie u mnie nie pojawia... nie narzekam wyniki bitew. WD to oddzial do przebijania sie oczywiscie ze wsparciem najlepiej ale daja rade nawet lamac klocki od przodu szczegolnie teraz gdy musi byc 5 typa w szeregu to przy standardowej szarzy mamy 19atakow z sila 4 i 5 atakow z sila 5... chyba niezle nie? nawet statystycznie pierwszy szereg przewaznie zdejmujesz chyba ze to ironi ale to inna bajka go to krasnoludzka piechta...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
jemu w zasadzie nic nie potrzeba, w sumie i tak nie ma mu co dać...
- Christos
- Kretozord
- Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)
Co myslicie o tym figsie jako BSB do leśnych?
http://www.allegro.pl/item222193077_kon ... orazy.html
Właśnie ją zakupiłem. Mam nadzieje że uda mi się ją skończyc przed DMP
http://www.allegro.pl/item222193077_kon ... orazy.html
Właśnie ją zakupiłem. Mam nadzieje że uda mi się ją skończyc przed DMP
- Christos
- Kretozord
- Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)
To żeście mi pomogli. Ja się nie pytam czy figurka fajna, tylko czy do WE pasuje. Słyszałem juz komentarz że za bardzo slaaneshowa.
No i to chyba w ogóle Elf nie jest (nie jestem pewien nie znam się na konfrontacji). Ktoś wie coś na ten temat?
No i to chyba w ogóle Elf nie jest (nie jestem pewien nie znam się na konfrontacji). Ktoś wie coś na ten temat?
To nie elfka tylko sztandarowa barbarzyncow z klanu sessair Mam taka w domku i powiem ze do WE srednio pasuje, bo figsy do Konfry sa ogolnie wieksze od Battlowych. Poza tym imho zbyt wyuzdanaChristos pisze:To żeście mi pomogli. Ja się nie pytam czy figurka fajna, tylko czy do WE pasuje. Słyszałem juz komentarz że za bardzo slaaneshowa.