Definicja Tiki-takenaccioVallarr pisze:Skill, technika, kontrola i opanowanie vs granie na chaos, na afere bez pomyslu? Twoj wybor.Ingen175 pisze:Wrzucaj co chwilę piłkę w pole karne przeciwnika - polski komentator powie, że grasz nieciekawie i asekuracyjnie.
Wymieniaj 1000 bezproduktywnych podań przed rozpoczęciem właściwej akcji - polski komentator pochwali Cię za piekny, finezyjny i ofensywny futbol.
Tyle mam do powiedzenia o naszych kochanych komentatorach ...
Euro 2012 w piłkę nożną
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Re: Euro 2012 w piłkę nożną
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Zacytuje Kowala, bo cytat pasuje idealnie:
Niestety, Francuzi mogą mieć bardzo dobrych zawodników, ale Hiszpania potrafi odebrać każdemu ochotę do gry. Każdemu! I Niemcom, i Holendrom, i Francuzom. Bać się mogą tylko Włochów, bo ten styl jakoś im nie leży. Drużyna del Bosque potrafi przeciwnika zabić w bardzo powolny sposób. Przecież w regulaminie nie ma zasady, że tylko ten, kto wygra 4:0, przechodzi do półfinału. Granie w ten sposób – poprzez klepanie – to dopiero klasa! A jak ktoś potrzebuje fajerwerków, to niech przełączy sobie na jakiś głupkowaty serial albo na Grecję, gdzie bramkarz minie się z dośrodkowaniem, a napastnik nie wykorzysta sam na sam. Stoję po stronie Hiszpanii, bo nie podchodzi mi gra w stylu „broń, broń, wybij!”.
Jedni wolą oglądać masę bramek i bieganie, a inni głupawe bezproduktywne klepanie - cóż, gusta i guściki.
Ja czuję, że zachwyty nad Hiszpanią ucichną po półfinale z Portugalią.
Ja czuję, że zachwyty nad Hiszpanią ucichną po półfinale z Portugalią.
Draconis - FOR EVER !!!
Tylko, że tym razem CR gra sporo lepiej niż na ostatnich mistrzostwach, a do tego gra Portugalii nie opiera się na tym tylko, co żeluś strzeli (vide 2 pierwsze mecze w grupie). Myślę, że skupianie się tylko na CR może okazać się zgubne.
Draconis - FOR EVER !!!
Vallar, ten cytat to jest do d...
" Drużyna del Bosque potrafi przeciwnika zabić w bardzo powolny sposób. Przecież w regulaminie nie ma zasady, że tylko ten, kto wygra 4:0, przechodzi do półfinału. Granie w ten sposób – poprzez klepanie – to dopiero klasa! A jak ktoś potrzebuje fajerwerków, to niech przełączy sobie na jakiś głupkowaty serial"
Gratuluję, czyli wolisz nudną i przewidywalną grę od kwintesencji footballu ? I nie mówię tu o przeciwnikach Hiszpanii - Holandai była rozbitą drużyną, Francja się poddała. Ale Niemcy ? Bitch Please
Nie od dziś wiadomo, że Barcelona padła ci na mózg. A teraz ich styl, tylko w gorszej wersji, wtłoczono na Euro.
Skuteczność??? Zgadzam się.
Ale ja nie chcę by EURO wygrała reprezentacja która klepie, tylko taka która grał ładny i ofensywny football (czyli Niemcy - którzy są również skuteczni). Ozil praktycznie tańczący wokół przeciwników, Gomez (którego nie cierpię, ale trzeba mu oddać że to dobry piłkarz), Podolski ...
Z dwojga złego wolę Niemcy, bo nie zabijają footballu.
"Stoję po stronie Hiszpanii, bo nie podchodzi mi gra w stylu „broń, broń, wybij!”." No nie dziwne, że ktoś się broni skoro nie ma piłki. Bo mają ją piłkarze Hiszpanii wymieniający podania między sobą.
Podsumowując : Jak ktoś chce oglądać coś nudnego i oklepanego to niech przełączy na Modę na Sukces albo Klan.
A co do obecnego meczu ... gdzie jest Anglia ? Gdzie jest Walcott ? Czemu oddano inicjatywę Włochom ? Pan trener chce się chyba zabawić w "bus w polu karnym".
" Drużyna del Bosque potrafi przeciwnika zabić w bardzo powolny sposób. Przecież w regulaminie nie ma zasady, że tylko ten, kto wygra 4:0, przechodzi do półfinału. Granie w ten sposób – poprzez klepanie – to dopiero klasa! A jak ktoś potrzebuje fajerwerków, to niech przełączy sobie na jakiś głupkowaty serial"
Gratuluję, czyli wolisz nudną i przewidywalną grę od kwintesencji footballu ? I nie mówię tu o przeciwnikach Hiszpanii - Holandai była rozbitą drużyną, Francja się poddała. Ale Niemcy ? Bitch Please
Nie od dziś wiadomo, że Barcelona padła ci na mózg. A teraz ich styl, tylko w gorszej wersji, wtłoczono na Euro.
Skuteczność??? Zgadzam się.
Ale ja nie chcę by EURO wygrała reprezentacja która klepie, tylko taka która grał ładny i ofensywny football (czyli Niemcy - którzy są również skuteczni). Ozil praktycznie tańczący wokół przeciwników, Gomez (którego nie cierpię, ale trzeba mu oddać że to dobry piłkarz), Podolski ...
Z dwojga złego wolę Niemcy, bo nie zabijają footballu.
"Stoję po stronie Hiszpanii, bo nie podchodzi mi gra w stylu „broń, broń, wybij!”." No nie dziwne, że ktoś się broni skoro nie ma piłki. Bo mają ją piłkarze Hiszpanii wymieniający podania między sobą.
Podsumowując : Jak ktoś chce oglądać coś nudnego i oklepanego to niech przełączy na Modę na Sukces albo Klan.
A co do obecnego meczu ... gdzie jest Anglia ? Gdzie jest Walcott ? Czemu oddano inicjatywę Włochom ? Pan trener chce się chyba zabawić w "bus w polu karnym".
- Zaklinacz Kostek
- Falubaz
Liczyłem, że Anglicy wejdą do półfinału i Niemcy będą mogli się odegrać za bitwę o Anglię. Ale pozostaje dla Germanów okazja do rewanżu za brak lojalności Italików z 1915 r.
Lest we forget:
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
W sumie się cieszę, bo Włosi mają imho większe szanse, żeby powalczyć z Niemcami. Będą ciekawe półfinały - oba .
Moi angole to w jakimś śnie wczoraj byli... Italia absolutnie zasłużenie awansowała. Za to że chciało im się chcieć. Na temat gry hiszpanów nie wypowiadam się bo i tak nie ma odpowiednich inwektyw potrafiących opisać ten pseudofutbol.
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl
Dokładnie, nawet Walcott schodził do obrony. Już któryś raz to powtórzę, ale śmierdzi mi to trenerem który próbował grać bardzo defensywnie i dotrwać do karnych.
Nie podoba mi się to co trener zrobił, nie podoba mi się również wykonanie karnych. Dlaczego strzelał Cole ? A nie Walcott ? Dlaczego strzelał Young a nie Carrol ?
Pan trener coś przekombinował IMO
Nie podoba mi się to co trener zrobił, nie podoba mi się również wykonanie karnych. Dlaczego strzelał Cole ? A nie Walcott ? Dlaczego strzelał Young a nie Carrol ?
Pan trener coś przekombinował IMO
Anglicy zagrali beznadziejnie. Tylko nieskuteczność Włochów, którzy mieli pierdylion szans na bramkę, spowodowała ze nie było pogromu. Za to Włosi mi się bardzo podobali. Bronili się mistrzowsko no i przede wszystkim non-stop napór robili przez 120 minut. Pirlo jest przekozakiem Jeśli poprawią skuteczność, to mają szansę na finał. Półfinaly zapowiadają się zajebiście! Będę kibicował Portugalii i Włochom, ale najważniejsze, żeby było dużo emocji i pieknej gry.
Fakt faktem Anglicy nie pokazali nic. Włosi dominowali prawie cały mecz i należało im się zwycięstwo.
Ja czekam na derby Półwyspu Iberyjskiego To będzie coś. Oby Hiszpanie dostali łupnia za ich pyszałkowatość i nudę na murawie.
Ja czekam na derby Półwyspu Iberyjskiego To będzie coś. Oby Hiszpanie dostali łupnia za ich pyszałkowatość i nudę na murawie.