Nihil novi - Finał 4CT - Radom 30 VI 2012

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Tocz
Falubaz

Re: Nihil novi - Finał 4CT - Radom 30 VI 2012

Post autor: Tocz »

więc jak chłopaki ?

Awatar użytkownika
White Lion
Kretozord

Post autor: White Lion »

jaki obowiązek ?

tylko opcję :)

możesz mieć niepomalowaną armię, przyjść bez ab, miarki, kostek, templatów i zasad i normalnie grasz.
Sezon 2015:
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Bez przesady... Na zadnym turnieju nie ma wymogu posiadania podrecznika glownego. Taki sprzet powinni miec organizatorzy, w ilosci 1-2 egzemplarzy.
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Kordelas
Masakrator

Post autor: Kordelas »

Tutaj też nie jest wymagany :wink:
Nieważne gdzie patrzy inkwizytor... i tak widzi wszystko!

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

No offence, ale czy rozmawiam z cwiercinteligentem?
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Kordelas
Masakrator

Jak już wszyscy pisali nie musisz mieć Rule booka ,tylko wtedy nie dostaniesz +1 DP ,więc nie wiem o co ci chodzi? To jest tylko możliwość dostania dodatkowego punktu

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kubencjusz »

Kordelas nie jest jeszcze na etapie wyciskania pkt skąd się da, dlatego traktuje to jako rzecz nieobowiązkową :P

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Stary, ja nie mam problemu z brakiem podrecznika, natomiast nie uwazam, zeby bylo to sprawiedliwe w kontekscie turnieju punktowanego do ligi. Nie kazdy ma mozliwosc zakupienia ow tomiszcza, bo jest to lektura stosunkowo droga. A chyba wiadomym jest fakt, ze +1 duzy punkt moze powaznie wplynac na klasyfikacje koncowa. Takie moje spostrzezenia. Niepotrzebny wymog. Podrecznik i faqi powinien posiadac sedzia.

Rowniez powinniscie pomyslec nad jednolita ocena malowania na wszystkich turniejach 4ct, a nie, ze nagle za full painta mozna dostac 13 duzych punktow O_o
Obrazek

Awatar użytkownika
Kanadian
Falubaz

Post autor: Kanadian »

Wystarczy że się ma zasady.

Jest to lokal, większość graczy zna zasady na poziomie podstawowym. I do tego każda grupa graczy trochę inaczej interpretuje niektóre zasady, więc gdy mają zasady przy sobie, mogą szybko rozwiązywać problemy i nie biegają za sędzią, który też gra i cały czas mu ktoś przeszkadza.

Ten cykl jest pierwszą próbą, i daliśmy sobie trochę elastyczności, a do tego zorganizowany był na szybko (w porównania z trwaniem) następna edycja będzie bardziej jednolita, gdyż już wiemy na co uważać, i co można poprawić, i dobrze jak ktoś daje znać co można poprawić.

W Radomiu zawsze jest dużo punktów za hobbistkę.

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Mówiąc inaczej Mourmi to klimaciarz i też chce pograć

Awatar użytkownika
White Lion
Kretozord

dokładnie :)

na turnieju na którym jest 30+ osób 2 podręczniki zapewnione przez organizatorów to może być mało więc każdy dodatkowy to bonus :)

pozatym nie ma ani słowa o wymogu oryginalności booków, a więc koszt to raczej słaby argument :)

Jeśli chodzi o różnice zasad pomiędzy turniejami 4CT to organizatorzy na osobnym forum doszli do porozumienia w tym zakresie i myślę że nie ma potrzeby tego podważać.
Zwłaszcza, że żaden z graczy którzy biorą udział w rozgrywkach 4CT nie powiedział że ma coś przeciwko temu.

W Radomiu często są też quizy z wiedzy o battlu więc i tak tym razem odpuścili.

a jeśli chodzi o ćwiećinteligenta to jest nas z Kordelasem dwóch, więc zakładając twoją podstawową wiedzę z matematyki właściwsze było by określenie "półinteligent" lub uwzględniając Kubencjusza nawet "3ćwiartkowy inteligent" :P
Sezon 2015:
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1

Awatar użytkownika
Tocz
Falubaz

Post autor: Tocz »

ej to jak ? moge wpaść z HE na turniej ?

Awatar użytkownika
White Lion
Kretozord

proponuję ci Toczu pmkę to Kanadiana :)
Sezon 2015:
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1

Awatar użytkownika
Kanadian
Falubaz

Ja akurat tu nie mam nic do gadania, przegłosowane zostało że przez cały cykl gramy tą samą armią, (też coś co na przyszłość trzeba między innymi zmienić).

co do malowania: Ja też uważam że powinno być dużo punktów za malowanie, w końcu integralna część hobby, i fajnie się gra z ładnie zrobionymi armiami. A żeby było fair w stosunku do ludzi którzy nie mają talentu do konwersji lub malowania, kryteria są banalnie proste do osiągnięcia nawet przez totalnego nooba.

Awatar użytkownika
kali
Pseudoklimaciarz

Post autor: kali »

Czy mógłby ktoś mi pożyczyć na turniej sztandarowego glade guardów

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Smiechu »

Na obecną chwilę mamy 6+ osób z wawy - auto pewnie weźmie Gąska i Ja, więc jakoś chłopy przydało by się podzielić przyzwoicie.

Awatar użytkownika
Kordelas
Masakrator

Akurat quiz z wiedzy o battlu to fajny pomysł :wink: . Na turnieju takiej wagi jak ten (finał 4CT) byłbym przeciw ,ale ogólnie to uwielbiam klimat i uważam ,że każdy gracz powinien znać przynajmniej podstawową historię armii. Dlatego też zgodzę się z Kanadianem ,mówiąc troche bardziej: nie lubię grać z niepomalowanymi armiami (ale i rozumiem ,że nie każdy ma czas o ochotę) 8)

Awatar użytkownika
Kanadian
Falubaz

Kordelas pisze:Akurat quiz z wiedzy o battlu to fajny pomysł :wink: . Na turnieju takiej wagi jak ten (finał 4CT) byłbym przeciw
Ja przeciwnie (choć nie uważam się za jakiegoś znawce). Jak pisałem regulamin nie mogłem się z Murmim skontaktować (a test wiedzy to jego specjalność), i tym razem usunąłem z regulaminu test wiedzy.

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

Kowal ostatnio przywiózł puchar dla miasta do White Tree i mogę stwierdzić, że jest turbo syty! :twisted: :twisted: :twisted:
Puchary za miejsca indywidualne też są, a my z Igą postaramy się też żeby były dodatkowe nagrody rzeczowe.
Tak więc panowie (i panie) będzie o co powalczyć :)
Obrazek

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Szkoda tylko, że 4ct kończy się na 4 turnieju :? Np 4x2 Ct i mamy osiem. 2 razy więcej frajdy :D

ODPOWIEDZ