Nasze Rozpiski

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Macias
Kretozord

Re: Nasze Rozpiski

Post autor: Macias »

HE, WE, Bretka, Dwarfy, Lizaki, Demony, TK, Chaos Dwarfy. To te w których pojawiają się zawsze/prawie zawsze.
Ale i tak ważniejsze jest, że nie masz przerzutu asv jeśli masz 3+ regenki.
Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( :shock: ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki :)
Imperialna moc!

Awatar użytkownika
Paraszczak
Falubaz

Post autor: Paraszczak »

Nie patrzcie tylko na koniec własnego Dark Elfickiego nochala. Seeds of Rebirth jest w Commonach a to znaczy regenerację na 3+ w większości armii a nie tylko w DE. Do tego trzeba przeglądnąć wszystkie Augumenty, Blood Line, Treasury i inne duperele. Nieprzyjemnych kombosów może być więcej.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

jeśli już my firend to najbardziej powinieneś się bać płonącej lancy na VC... Dwarfy owszem ale coraz rzadziej - HE i WE - owszem ale na łucznikach więc masz AS +1- w demonach owszem ale na Pinkach których nikt teraz nie wystawia. W Bretce rzadko...TK są mega plewne i nic to nie zmienia - Chaos dwarfy owszem są groźne...
Ogólnie +3 regenka na herosie to przegięcie...zaufaj mi:)
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Kanadian
Falubaz

Post autor: Kanadian »

a ja tam się boje lore of metal :roll:.

Awatar użytkownika
DarkAngel
Oszukista

Post autor: DarkAngel »

PiotrB pisze:jeśli już my firend to najbardziej powinieneś się bać płonącej lancy na VC... Dwarfy owszem ale coraz rzadziej - HE i WE - owszem ale na łucznikach więc masz AS +1- w demonach owszem ale na Pinkach których nikt teraz nie wystawia. W Bretce rzadko...TK są mega plewne i nic to nie zmienia - Chaos dwarfy owszem są groźne...
Demony mają flamingi na Flamerach, których wystawia chyba każdy gracz demonów, w Bretce łucznicy z płonącymi wydaje mi się, że też są standardem. Po za tym jest jeszcze czar nr 1 z lora tzeentcha w Wochu i 0 z lighta, który jest teraz dosyć popularnym lorem. No ja nie wiem czy na dwarfach coraz rzadziej - zapytaj o to moją hydrę.
"Nie może być kompromisu między wolnością a nadzorem ze strony rządu. Zgoda choćby na niewielki nadzór jest rezygnacją z zasady niezbywalnych praw jednostki i podstawieniem na jej miejsce zasady nieograniczonej, arbitralnej władzy rządu." - Ayn Rand

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

na flamery masz +2 as.. na czary mas PD... ja już nie pamiętam kiedy w Bretoni widziałem łuczników - czekaj...w 5 edycji? :shock: .. oczywiście ,że jest na to odpowiedź, na pedanta też jest jak ktoś myśli ale jest to dosyć ważne. Przeglądnąłem kilka armii i jak na razie nie znalazłem podobnej możliwości ... szukam dalej :)
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Macias
Kretozord

Paraszczak pisze:Nie patrzcie tylko na koniec własnego Dark Elfickiego nochala. Seeds of Rebirth jest w Commonach a to znaczy regenerację na 3+ w większości armii a nie tylko w DE. Do tego trzeba przeglądnąć wszystkie Augumenty, Blood Line, Treasury i inne duperele. Nieprzyjemnych kombosów może być więcej.
Na chwilę obecną wydaje mi się, że regenka 3+ jest możliwa tylko u DE i WE, ale mogę się mylić. Nie każda armia ma dostęp do regenki na herosach.
PiotrB pisze:jeśli już my firend to najbardziej powinieneś się bać płonącej lancy na VC... Dwarfy owszem ale coraz rzadziej - HE i WE - owszem ale na łucznikach więc masz AS +1- w demonach owszem ale na Pinkach których nikt teraz nie wystawia. W Bretce rzadko...TK są mega plewne i nic to nie zmienia - Chaos dwarfy owszem są groźne...
Wymieniałem tylko armie które mają flamingi, a nie potencjalne zagrożenia.
Ale ogólnie się zgadzam 3+ regenki (zwłaszcza na hero) jest gięte.
Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( :shock: ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki :)
Imperialna moc!

Awatar użytkownika
Kanadian
Falubaz

Ward na 3+ jest gięty, Regenka bardzo mocna, a WE to się przyda.

Awatar użytkownika
Macias
Kretozord

Ale u WE wchodzi to tylko na lorda, chyba że ktoś gra na lorze WE, tam jest spell dający regenkę oddziałowi.
Imperialna moc!

Awatar użytkownika
Kanadian
Falubaz

alter z 3+ regenką i oger blade, palce lizać ;).

Awatar użytkownika
X.Maciek
Falubaz

Post autor: X.Maciek »

Wszystko ładnie i pięknie i nawet prawie mnie przekonaliście ale jest mały szczegół jeszcze. Nigdzie w rulebooku nie ma napisane w jaki sposób się kumuluje regeneracja. Dlaczego zakładacie że kumuluje się tak jak armour? Przy armourach jest wszystko jasno i czytelnie opisane, a dwie regenki na 5+ mogą dawać równie dobrze regenkę na 10+, bo nigdzie nie ma zapisu w jaki sposób się to odbywa.
"Armia baranów dowodzona przez lwa jest silniejsza niż armia lwów dowodzona przez barana"

Obrazek

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Dobra :P przyszedł Jankiel i odwołał całą zabawę :) A nie mówiłem? :mrgreen:
Obrazek

Bretonnian
Falubaz

Post autor: Bretonnian »

W Bretce jest dużo ognistych ataków Piotrze :wink: Przykładowo ja mam wyrmlance i BOEF, do tego dochodzi jeczcze HKB który też pomija regenki :wink:

Awatar użytkownika
Kanadian
Falubaz

Piotrze jest lekka różnica pomiędzy "wiem co mówię" a "mówię co wiem", jak do tej pory, wydaje mi się (mogę się mylić) że reprezentujesz drugą grupę. Lepiej należeć do pierwszej.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Na razie, Kanadian, to wświetle Waszych dywagacji o regence, to Ty zaliczasz się do grupy, mówię, co wiem :P

http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?p=949652#p949652
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Kanadian
Falubaz

Kanadian pisze:Z regenką jest tak samo, chyba że jest napisane inaczej.... ja nie mogłem znaleźć by było napisane inaczej (co nie odznacza że niema gdzieś takiego zapisu).
Okazuje się że zapis był, jak słusznie zresztą zauważyłeś i skierowałeś nas gdzie.

Na mnie wypowiedzi w stylu, "Bo Tak", albo "on ma zawsze racje", działają jak płachta na byka. Każdy przecież morzę się pomylić lub o czymś zapomnieć, lub nie zauważyć. Nic w tym złego.

A jest różnica np. pomiędzy twoim argumentowaniem a Piotra, ty udowodniłeś że się mylimy, A Piotrowi się tylko wydawało.

Osobiście do Piotra nic nie mam (w szczególności że go osobiści nie znam). Wiem że czasem trafną uwagę rzuci, innym razem coś, z czym się nie mogę zgodzić. Ale argument bo tak, sorry, nawet jak ma racje.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Jest masa rzeczy, które są niby oczywiste,ale nie pamiętasz skąd to wziąłeś. Ja na ostatnim turnieju w Częstochowie nie byłem w stanie przeciwnikowi wykazać, że w 8 edycji mounty DE nie mają hatred. I graliśmy, że mają :)
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Hehehehe, a to w sumie zabawna historia. Jankiel, przyjezdzasz na DMP, czy znow nici z mastera? Gdzie te DARK ELFY?
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Ja będę :)... zastanawiam się czy nie wziąć urlopu i nie zostać na lokale i poobserwować ETC :)...
Oj...ja długo nie mogłem się pogodzić ,że mounty nie mają hate! Do tej pory jest to dla mnie dyskusyjne albowiem podobno zasada z AB powinna być nadrzędna...

@Kanadian - proszę Cię ogarnij się - pograj chwilę - pojeździj na turnieje - zobaczysz jak niektóre sprawy są sędziowane... ja może wielu rzeczy nie wiem ale nie forsuje głupawych teorii i stosuje się do tego "jak grają wszyscy"... a jak czegoś nie wiem -pytam mądrzejszych -(nie Furiona! :mrgreen: ) ... Na nasze dark elfickie forum zaglądają Jankiel ,Rince i inni - oni na pewno Ci prawdę powiedzą :)!
Obrazek

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Do tej pory jest to dla mnie dyskusyjne albowiem podobno zasada z AB powinna być nadrzędna...
I jest. Errata do booka DE wykreśliła zdanie o hatred dla mountów.
Jankiel, przyjezdzasz na DMP, czy znow nici z mastera?
Mam pierwszy od 5 lat urlop i nie zmarnuję go na battla ;)

ODPOWIEDZ