Pytania początkujących i niepewnych 2

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

Zablokowany
Awatar użytkownika
MatthewKorona
"Nie jestem powergamerem"

Re: Pytania początkujących i niepewnych 2

Post autor: MatthewKorona »

Wielkie dzięki Panowie :)
Bardzo mi pomogliście.
Pzdr
Impossible is nothing.

Awatar użytkownika
Jasif
Masakrator

Post autor: Jasif »

Siema.
Próbuję zrobić jednolite tarcze dla moich DE. Zamysł jest taki, że Krakena z bannera korsarzy przerobię i przytwierdzę do tarczy, po czym odleję z żywicy tarcze dla wszystkich i będzie pięknie. Kraken z bannera jednak jest za duży, żeby go przykleić do tarczy DE. Znacie jakieś większe tarcze, które mogłyby zmieścić taki emblemat?
pzdr
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.

Awatar użytkownika
Kanadian
Falubaz

Post autor: Kanadian »

Chyba łatwiej zamówić element u kogoś kto rzeźbi (Np. Rakso z forum krasiów) i z tego zrobić formę.

Awatar użytkownika
ibniblis23
Kontakt:

Post autor: ibniblis23 »

albo jeszcze lepiej kupic jeden pack takich tarcz z krakenem z GW.com/sklepu GW w wawie i odlac reszte.
“Never underestimate the power of sheer, bloody-minded spite”

Awatar użytkownika
Jasif
Masakrator

ibniblis23 pisze:albo jeszcze lepiej kupic jeden pack takich tarcz z krakenem z GW.com/sklepu GW w wawie i odlac reszte.
Zapomniałem o tym, dzięki :mrgreen:

Awatar użytkownika
ibniblis23
Kontakt:

Post autor: ibniblis23 »

tylko jak ze sklepu w wawie to, pytalem o to specjalnie, trzeba sobie zamowic... ale jest wtedy w cenie jak ze strony gw (nie placisz za dostawe).

Ja sie ostatnio zastanawiam nad zrobieniem moim spearom tarcz odlanych na postawie wzoru z Beatlorda Rakartha z 5ed dragonridera... mial na siodle przyczepiona...
“Never underestimate the power of sheer, bloody-minded spite”

Awatar użytkownika
Jasif
Masakrator

Na co dzień mieszkam w Wielkiej Brytanii, więc z dostępem do produktów GW nie mam problemu :)

Awatar użytkownika
Denlock
Warzywo

Post autor: Denlock »

mam pytanko czy jak rzucam KB na egzeków to czy stakuje im sie killing blow? i mam na 5+ czy niedziała to w ten sposób i rzucanie im KB jest bezsensowne?

Awatar użytkownika
DarkAngel
Oszukista

Post autor: DarkAngel »

Nie, musiałby być taki zapis, wrzucanie im KB z kotła nic im nie daje
"Nie może być kompromisu między wolnością a nadzorem ze strony rządu. Zgoda choćby na niewielki nadzór jest rezygnacją z zasady niezbywalnych praw jednostki i podstawieniem na jej miejsce zasady nieograniczonej, arbitralnej władzy rządu." - Ayn Rand

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

hmm...a jak wrzucam KB na smoka to z thundrestompa też jest KB?
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Kanadian
Falubaz

chyba że mają zasadę Khainete .. cholercia nie pamiętam jak się to pisze. z drugiej strony w obecnym booku mounty nie mają takiego zapisu.

Awatar użytkownika
Macias
Kretozord

Post autor: Macias »

PiotrB pisze:hmm...a jak wrzucam KB na smoka to z thundrestompa też jest KB?
nie, zasady specjalne nie działają na stompy
Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( :shock: ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki :)
Imperialna moc!

Awatar użytkownika
DarkAngel
Oszukista

Poza tym buffy z kotła nie działają na wierzchowce
"Nie może być kompromisu między wolnością a nadzorem ze strony rządu. Zgoda choćby na niewielki nadzór jest rezygnacją z zasady niezbywalnych praw jednostki i podstawieniem na jej miejsce zasady nieograniczonej, arbitralnej władzy rządu." - Ayn Rand

Awatar użytkownika
Kanadian
Falubaz

Chaiłem napisać że smok nie może być celem kotła bo nie ma zasady Kha.. coś tam coś tam, którą to ma np. Hydra.

Awatar użytkownika
DarkAngel
Oszukista

Kanadian pisze:Chaiłem napisać że smok nie może być celem kotła bo nie ma zasady Kha.. coś tam coś tam, którą to ma np. Hydra.
Khainite daje jedynie stubborna w 12" od kotła. Na Hydrę buffy działają normalnie, bo nie jest wierzchowcem, tylko pojedynczym monsterem, w przeciwieństwie do smoka.

Awatar użytkownika
Thain
Chuck Norris

Post autor: Thain »

A ja myślałem, że dlatego bo FAQ jej na to zezwala.

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Buffy kotla dzialaja na skoma jak zginie jezdzec bo staje sie po prostu monsterem.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Kanadian
Falubaz

Faktycznie, przepraszam pomyliło mi się z Hatem :oops:.

Awatar użytkownika
Porarzka
Mudżahedin

Post autor: Porarzka »

Właśnie dziwne jest to, że smok nie ma Hate. W końcu to Malekith "rzucił na nie mroczne zaklęcia, które zdeprawowały nienarodzone Smoki". Czyli czarne smoki były stworzone przez Dark Elfy.
Obrazek

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Nie doszukuj się w fluffie zasad do gry ;) Dam Ci dobry przykład egzeki są w fluffie swietne a w grze beznadziejne ;]
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Zablokowany