NoWE (zbiór plot str. 113)
Moderator: Gremlin
To możliwe. Jak ktoś kiedyś zauważył GW uwielbia odgrzewane kotlety. Do skavenów wrócił doomwheel, może jakies szanse na rydwan będą.
PS. Jeżeli miałby być jak u HE to spodziewajmy się multi-part plastic kitu w dwóch wersjach - z koniami i z jeleniami
PS. Jeżeli miałby być jak u HE to spodziewajmy się multi-part plastic kitu w dwóch wersjach - z koniami i z jeleniami
Rydwany to moim zdaniem pewniak jeśli chodzi o nowe jednostki w WE. Dodatkowo chyba powinniśmy dostać jakieś swarmy czyli leśne licho Potwór też pewnie jakiś będzie no i może dorzucą jakieś pieski Oriona jak to zrobili u ogrów. Reszta jednostek powinna być odpowiednio dostosowana do realiów 8 edycji - potanienie, wzmocnienie o wardy i fajne zasady oraz magia.
Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek
Rydwany!? O zgrozo! Tylko nie to! Jakoś nie widzę rydwanów totalnie u nowych leśniaków! Nie pasują mi klimatem... ale jest to moje osobiste zdanie. Chętnie zobaczyłbym Ariel.
Chętnie zobaczyłbym nowe orły i jastrzębie tudzież jakieś inne ptaszynki :> ethernal guard... kawalerię i waywatchersów... a skoro nowe woodelfy mają być mroczne i krwiożercze to pewnie pojawią się jakieś potworki duże i małe... monstrous cavalry? elfy na żubrach No i ten leśny smok na bank...
Chętnie zobaczyłbym nowe orły i jastrzębie tudzież jakieś inne ptaszynki :> ethernal guard... kawalerię i waywatchersów... a skoro nowe woodelfy mają być mroczne i krwiożercze to pewnie pojawią się jakieś potworki duże i małe... monstrous cavalry? elfy na żubrach No i ten leśny smok na bank...
a źle wam teraz? macie mase itemów, spajtów, kajndredów. połowa z tego sie wysypie.
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293
z checia oddam, 5 itemkow za kazde obnizenie kosztow o 15 procent, oddam wszystkie spity za dodatkowe zasady dla oddzialu ktory kosztuje 18 pkt za model z wardem na 6 i tafem 3, jezeli chcesz z checia nawet oddam kinderedy za to aby moi czarodzieje za 175 pkt mogli uzywec wiecej niz jednego lora
Lubię to!!!z checia oddam, 5 itemkow za kazde obnizenie kosztow o 15 procent, oddam wszystkie spity za dodatkowe zasady dla oddzialu ktory kosztuje 18 pkt za model z wardem na 6 i tafem 3, jezeli chcesz z checia nawet oddam kinderedy za to aby moi czarodzieje za 175 pkt mogli uzywec wiecej niz jednego lora
bananowoLenart pisze:Lubię to!!!z checia oddam, 5 itemkow za kazde obnizenie kosztow o 15 procent, oddam wszystkie spity za dodatkowe zasady dla oddzialu ktory kosztuje 18 pkt za model z wardem na 6 i tafem 3, jezeli chcesz z checia nawet oddam kinderedy za to aby moi czarodzieje za 175 pkt mogli uzywec wiecej niz jednego lora
xYz
Oj tam, oj tam
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
Słyszałem taką opinie że nowe WE to bedzie armia bezelfia oparta na demoanch lasu drzewach i innych szkaradach - przede wszystkim drzewa i jakies duże stworki
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
To byłoby megasłabe.
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
Na szczęście nie będzie tak jak piszesz...-Qc- pisze:Słyszałem taką opinie że nowe WE to bedzie armia bezelfia oparta na demoanch lasu drzewach i innych szkaradach - przede wszystkim drzewa i jakies duże stworki
+
My Wood Elf army book is older than some of the new Fantasy players in my local hobby shop!!
Info z cytadeli odnośnie pojawienia się DE w 2013. Leśne mają się pojawić dopiero po Mroczkach. Powołują się na Warseer'a.
źródło
źródło
Heretic pisze:A swoje urodziny obchodzisz? Pewnie tak. Co za hipokryzja!!!elektron pisze: Jestem przeciwnikiem świąt związanych z porażkami,
Okolice września/października 2013 to lepiej niż wcale (mam nadzieję). Taka bretka nawet jakoś bliżej określonych plot jeszcze nie ma.
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
I tak w to nie wierzę.
Kiedy zaczynałem zbierać WE (kwiecień 2011) to od tamtej pory słyszałem takich newsów ze 20 już.
Ogólnie jedna plotka/news, który kiedyś mi się obiła o uszy dała mi najwięcej do myślenia i staram się trzymać tej wersji (najmniejszy zawód )
WE wyjdą prawdopodobnie na samym końcu tuż przed wydaniem 9 edycji WFB.
Nie zdziwię się jeśli w najbliższym czasie wyjdą HE (był pogłos o nich, że mają wyjść po WOCHu), DF (niejednokrotnie miał wyjść book), Bre (Ci to już wychodzą i wychodzą - obstawiam, że wyjdą przed nami jako przedostatni book przed 9ed. ),
Woch ma wyjść podobno wrzesień/październik (zobaczymy ile w tym prawdy ale to podobno bardzo prawdopodobne)
Powoli oswajam się z tym iż trzeba grać tym co się ma i nie patrzeć w przyszłość i niepotrzebnie się wkurwiać.
Przydałby się taki "dodatek/uaktualnienie zasad" jak wyszło teraz dla Demonów.
Bardzo fajna sprawa, takie coś jakby wyszło dla WE by wystarczyło ... tzn. osłodziło by czekanie na "upragnionego" booka.
Nie ukrywam, że przydałoby się parę poprawek dla rajtuzerów:
PS.Tak na boku się zapytam.
Mi brakuje tylko tego:
1. Duży mag wszystkie lory / mały mag Loren/Beast/Life
2. Tańsze unity
3. Forest Spirit na wszystko
Niech mi to dadzą i mogę śmigać
Kiedy zaczynałem zbierać WE (kwiecień 2011) to od tamtej pory słyszałem takich newsów ze 20 już.
Ogólnie jedna plotka/news, który kiedyś mi się obiła o uszy dała mi najwięcej do myślenia i staram się trzymać tej wersji (najmniejszy zawód )
WE wyjdą prawdopodobnie na samym końcu tuż przed wydaniem 9 edycji WFB.
Nie zdziwię się jeśli w najbliższym czasie wyjdą HE (był pogłos o nich, że mają wyjść po WOCHu), DF (niejednokrotnie miał wyjść book), Bre (Ci to już wychodzą i wychodzą - obstawiam, że wyjdą przed nami jako przedostatni book przed 9ed. ),
Woch ma wyjść podobno wrzesień/październik (zobaczymy ile w tym prawdy ale to podobno bardzo prawdopodobne)
Powoli oswajam się z tym iż trzeba grać tym co się ma i nie patrzeć w przyszłość i niepotrzebnie się wkurwiać.
Przydałby się taki "dodatek/uaktualnienie zasad" jak wyszło teraz dla Demonów.
Bardzo fajna sprawa, takie coś jakby wyszło dla WE by wystarczyło ... tzn. osłodziło by czekanie na "upragnionego" booka.
Nie ukrywam, że przydałoby się parę poprawek dla rajtuzerów:
PS.Tak na boku się zapytam.
Kod: Zaznacz cały
Jakie 3 rzeczy Was wkurzają w WE ? lub jakich 3 rzeczy Wam brakuje u WE ?
2. Tańsze unity
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.
Woch w listopadzie, HE w lutym, to najnowsza plotka
Wisła Kraków.
Jak dla mnieLuc pisze:Mi brakuje tylko tego:Kod: Zaznacz cały
Jakie 3 rzeczy Was wkurzają w WE ? lub jakich 3 rzeczy Wam brakuje u WE ?
2. Tańsze unity
1. Poprawić lore Athel Loren
2. Lepsze strzały (dożucić np AP i dać bohaterom kilka sensownych magicznych strzał do wyboru na takiej samej zasadzie jak marki w WoChu)
3. Aby smok był sensowną konkurencją dla maga z wandem