Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Zawsze taka była
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
trochę wypadłem z obiegu 
na dmp 2x baniszment dopuszczony?

na dmp 2x baniszment dopuszczony?

to 2x birona również? 

nie wiem czy na DMP to jest dopuszczone. IMO nie, bo gramy tam na PL uściślenia. Warto dopytać w temacie DMP.

Rozkminiałem to już pół roku temu
Niestety, w Polsce to nie przejdzie 

Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
to słabo rozkminiasz, jakbyś trochę się postarał to byś przekonał Furiona i spółkę, że DMP to teraz międzynarodowy turniej i powinniśmy grać na zasady ETC - wtedy byś miał seera w rozpisce 

Jeśli nie skończył się pierwszy o ile był rzucony, jeden chalange na walkę, prawda? 

jeden chalenge jednocześnie na walkę.Kosa pisze:Jeśli nie skończył się pierwszy o ile był rzucony, jeden chalange na walkę, prawda?

- Mistrz Miecza Hoetha
- Falubaz
Czy aby użyć pierścienia Corina nie trzeba mieć kostek mocy?
Moja Galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 9#p1076079
"Ludzie uwierzą w każdą prawdę, jeśli tylko podasz ją w cudzysłowiu i podpiszesz nazwiskiem kogoś znanego".
Naviedzony
"Ludzie uwierzą w każdą prawdę, jeśli tylko podasz ją w cudzysłowiu i podpiszesz nazwiskiem kogoś znanego".
Naviedzony
trzeba miec.Mistrz Miecza Hoteha pisze:Czy aby użyć pierścienia Corina nie trzeba mieć kostek mocy?

Siemka, mam pare pytan co do Elfikow itp.
1. Mam dylemat nad zbieraniem 2 armii: chodza mi poglowie Elfy i krasnale . Moze byscie mi Elfi Generalowie w jakis sposob do Elfow bardziej przekonali?:]
2. Mam do wydania 440-550zl, i co moglbym za to kupic by armia zblizala sie do 1k-1,5k. Mysle nad Figsami z podstawki + co jeszcze :]. - Posiadam W domku 2 boxy wlocznikow i 1 box lucznikow
3. Jak mniejwiecej wygladaja bitwy Elfami. Jakie maja wady i minusy w bitwie .
4. Jaki odzial jest lepszy:
Lwy czy gwardia feniksow?
Chariot normalny czy lwi
Jaki jest dobry mag
Czy oplaca sie masterow miecza? ( malo na rynku )
Dziekuje i pozdrawiam.
1. Mam dylemat nad zbieraniem 2 armii: chodza mi poglowie Elfy i krasnale . Moze byscie mi Elfi Generalowie w jakis sposob do Elfow bardziej przekonali?:]
2. Mam do wydania 440-550zl, i co moglbym za to kupic by armia zblizala sie do 1k-1,5k. Mysle nad Figsami z podstawki + co jeszcze :]. - Posiadam W domku 2 boxy wlocznikow i 1 box lucznikow
Chariot normalny czy lwi
Jaki jest dobry mag
Dziekuje i pozdrawiam.
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
- Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"
Ja bym odpowiedział tak. Jeśli zamierzasz grać na Euro i Masterach, gdzie są różne ograniczenia, to masz w sumie ze 2-3 standardowe buildy, które gdzieś w dziale z rozpiskami można znaleźć i które wciąż ewoluują. Natomiast ja gram sobie na lokalach i w sumie uważam, że każda jednostka jest grywalna, a wszystko zależy od strategii. Sprawdzały mi się już nawet takie słabe jednostki jak Seaguardzi, a ostatnio nie mogę się obyć bez Shadow Warriorów. Dodatkowo różne jednostki będą lepsze przeciwko różnym armiom. White Lioni są uniwersalni, ale np. Phoenix Guardzi + Magia Cienia sprawdzi ci się najlepiej na Krasnoludy. Wadą armii HE jest na pewno ich mała liczba przez wysoki koszt punktowy oraz kruchość i mała wytrzymałość jednostek jednocześnie. Masz za to szybką i mobilną armię z mocną magią, mocnym pierdolnięciem w kombacie i powiedzmy że zadowalającym strzelaniemFuxiorr pisze:Siemka, mam pare pytan co do Elfikow itp.
Chariot normalny czy lwi
Jaki jest dobry mag
Dziekuje i pozdrawiam.

ad2. kupuj WL, łuczników, orły i herosów
ad3. zależy od rozpiski - ale w każdej fazie bitwy HE maja coś do powiedzenia.
ad4.
Lwy
normalny
każdy mag jest dobry byle nie na smoku
zależy od Twojej koncepcji gry - początkowo są trudni mało nimi ugrywasz, potem też są trudni ale można coś więcej nimi zrobić.
ad4.
Lwy
normalny
zależy od Twojej koncepcji gry - początkowo są trudni mało nimi ugrywasz, potem też są trudni ale można coś więcej nimi zrobić.

- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
- Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"
Innymi słowy standard turniejowy pod Euro i MasteryAsassello pisze:ad2. kupuj WL, łuczników, orły i herosów
ad4.
Lwy
normalny

Wystaw cokolwiek co Ci się podoba. Nie potrzebujesz zbyt specjalnie się ukłdać pod WE - nie są aż tak mocne.Aseoks pisze:Planuję zagrać z kumplem na 2400pkt. na 7ed.
Czy mógłby mi ktoś doradzić w sprawie rozpiski? kumpel gra WE
Z góry dzięki.