Pytania początkujących i niepewnych 2

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

Zablokowany
Awatar użytkownika
Paraszczak
Falubaz

Re: Pytania początkujących i niepewnych 2

Post autor: Paraszczak »

Nie ważne ile bitew zagrasz - ważne przeciwko komu.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

hm...:)

Nie tak dawno - ja wiem może rok temu grałem na dwóch chordach korsarzy i bardzo dobrze mi szło. Ale to były czas gdzie Shadow nie był aż tak z plewiony . Teraz problemem jest ,żeby 6 z Shadowa w ogóle wyszła a co dopiero ,żeby weszła! :)...
Ja obecnie korsarzom mówię nie na Euro. Wolę spermenów. Jak się zastanowić to jest dopiero przegięta jednostka. Za 6 pkt mamy WS 4 - LD8 i hate. Nie znam lepszego wojska w WFB.

Idzie jednak nowe ETC - zobaczymy co przyniesie - może wreszcie nasza armia nie dostanie tak dramatycznie po dupie....
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Piotr, przestan ciagle narzekac na ciecia. DE to nadal armia ze scislego topu.
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Rince - doskonal wiesz ,że jest wiele innych armii które wymagają korekcji a jakoś nikt się tym nie zajmuje ;).. w mojej naturze jest narzekanie :)

Btw! TRZYMAMY ZA CIEBIE KCIUKU NA ETC! POKAŻ CHWAŁĘ NAGAROTH! :mrgreen: Powodzenia! Mam nadzieję ,że opisze nam jak było a nie dwa zdania jak zwykle :lol2:
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Paraszczak
Falubaz

Dokładnie...za dużo narzekania. Co prawda ja twierdzę, że DE ( i na EURO i na Open) nie jest ścisłą czołówką, to jesteśmy bardzo wysoko, jeśli chodzi o Moc. W ścisłym TOP mieścimy się jeśli chodzi o możliwości składania rozpisek. Krasnale czy Bretonnia to takie flaki z olejem, że się w ogóle w Warhammera odechciewa grać.

Jeśli zaś chodzi o cięcia to można spotkać turnieje, gdzie DE są jeszcze bardziej pocięte. Np oddziały latające 0-3. Smok, 2x Harpie i...Pokemon biega konno:(

Slayer
Chuck Norris

Post autor: Slayer »

Paraszczak pisze:Krasnale czy Bretonnia to takie flaki z olejem, że się w ogóle w Warhammera odechciewa grać.
i HE :wink:

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

PiotrB pisze:Rince - doskonal wiesz ,że jest wiele innych armii które wymagają korekcji a jakoś nikt się tym nie zajmuje ;).. w mojej naturze jest narzekanie :)

Btw! TRZYMAMY ZA CIEBIE KCIUKU NA ETC! POKAŻ CHWAŁĘ NAGAROTH! :mrgreen: Powodzenia! Mam nadzieję ,że opisze nam jak było a nie dwa zdania jak zwykle :lol2:
Moze cos skrobne :)
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
MatthewKorona
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: MatthewKorona »

Hi.

Może mi ktoś powiedzieć co to jest za oddział?

Nie ma go a armybooku. Ja gram w battla od tej edycji, może w starszych był ten oddział? Czy o co chodzi? Podobni jakoś do Shades'ów.

Mengil Manhides Manflayers

Obrazek
Impossible is nothing.

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

Oddział Dogs of War :) jak można było grać DoW to się bardzo często pojawiał w przeróżnych armiach ;).
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
MatthewKorona

Post autor: MatthewKorona »

Dzięki za szybką odpowiedź :)
Pzdr
Impossible is nothing.

Awatar użytkownika
Paraszczak
Falubaz

Suka z Ring of Hotek sama miscastuje na wszystkich dubletach czy na wearera nie działa?

Awatar użytkownika
ibniblis23
Kontakt:

Post autor: ibniblis23 »

Paraszczak pisze:Suka z Ring of Hotek sama miscastuje na wszystkich dubletach czy na wearera nie działa?
dziala na nia tez.
“Never underestimate the power of sheer, bloody-minded spite”

Awatar użytkownika
Stix

Post autor: Stix »

Czy gdzieś w starym świecie mieszkają mroczne elfy? Czy byłby tolerowane np. Marienburgu czy w Tilei? Jakieś osiedla, dzielnice miast, najemnicy (oprócz Mengili) kupcy?

Awatar użytkownika
DarkAngel
Oszukista

Post autor: DarkAngel »

Stix pisze:Czy gdzieś w starym świecie mieszkają mroczne elfy? Czy byłby tolerowane np. Marienburgu czy w Tilei? Jakieś osiedla, dzielnice miast, najemnicy (oprócz Mengili) kupcy?
Wątpię, Dark Elfy są znane z łupienia przybrzeżnych miast i raczej przy próbie osiedlenia się nie spotkałoby ich nic ciekawego ze strony ludzi :)
"Nie może być kompromisu między wolnością a nadzorem ze strony rządu. Zgoda choćby na niewielki nadzór jest rezygnacją z zasady niezbywalnych praw jednostki i podstawieniem na jej miejsce zasady nieograniczonej, arbitralnej władzy rządu." - Ayn Rand

Awatar użytkownika
ibniblis23
Kontakt:

Stix pisze:Czy gdzieś w starym świecie mieszkają mroczne elfy? Czy byłby tolerowane np. Marienburgu czy w Tilei? Jakieś osiedla, dzielnice miast, najemnicy (oprócz Mengili) kupcy?
W Lustrii bardzo polnocnej, ale ledwo ledwo... glownie wyprawy lupiezcze po artefakty slannow. Oprocz tego tylko Naggaroth i Czarne Arki gdziekolwiek by byly. DE jesli podrozuja po Starym Swiecie podaja sie za Morskie Elfy (a przynajmniej tak bylo we fluffie starej edycji warhammer fantasy role play). Mozna smialo uznac ze Morskie Elfy to poprostu marynarze HE.

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

hmmm... Mroczniaki są w starym świecie głównie jako zabójcy, łotrzyki i najemnicy do wynajęcia. W kilku książkach już się spotkałem wiec pewnie w każdym większym mieście się takowi znajdą :P
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
ibniblis23
Kontakt:

GarG pisze:hmmm... Mroczniaki są w starym świecie głównie jako zabójcy, łotrzyki i najemnicy do wynajęcia. W kilku książkach już się spotkałem wiec pewnie w każdym większym mieście się takowi znajdą :P
Mozesz podac pare pozycji? chetnie sie zapoznam... ale i tak watpie by sie otwarcie obnosili z byciem Druchii.

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Oj juz nie pamiętam tytułów. Dawno nie czytałem wh. Ale o ile dobrze pamietam to nie odnosza sie z tym i cos tam maca w polswiadku.
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.

Awatar użytkownika
ibniblis23
Kontakt:

GarG pisze:Oj juz nie pamiętam tytułów. Dawno nie czytałem wh. Ale o ile dobrze pamietam to nie odnosza sie z tym i cos tam maca w polswiadku.
Generalnie to Skavenow czy kultystow chaosu tez mozna znalezc jesli sie bedzie szukac w duzych skupiskach ludnosci... ale zazwyczaj nikt oficjalnie nie wie, ze tam sa ;)

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

No wlasnie. Wiec sa Darki są ale mało ich :P

Zablokowany