Blog Alvaresa
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
- Chaoschild
- Chuck Norris
Calkiem ladne.....chociaz popracuj nad malowaniem i podstawkami
- Beldrin Durgnisson
- Mudżahedin
chłopaki troche za jasni sa jak na nocne goblinki
Szary niebieski czerwony jakoś tak nie pies nie wydra to to...
Podstawki ciekawe ale wykonanie marne. Nie baw sie śniegiem taka moja rada, zrób korkowe podstawki-są super i mało kasy biorą
Widać że masz problemy z nakładaniem kolorów (księżyc na sztandarze), prześwituje tło. Połóż 2 warstwę a jak będzie trzeba to trzecią, to dużo poprawi wygląd szmatki.
Skóra fajna szczególnie sztandarowego jest super.
Metaliki(miecz): tu klapa niestety. Podam ci sposób nie jest trudney i nie zajmuje dużo czasu, a efekty poprawia znacznie.
Malujesz brązowym ciemnym po całości.
Bierzesz zużyty pędzel, nakładasz na niego lekko rozjaśnionego pomarańczową farbą brązu i "uderzasz" w miecz czy tam w to co malujesz. Powstają takie kreseczki jak to dobrze zrobisz.
Drybrush boltgunem i po krawędziach leciuteńko mithrilem.
I gotowe to naprawdę szybki sposób a efekty o niebo lepsze.
Poszukaj też ktoś się tu pytał o metaliki dałem dwa fajne tutoriale z Chest of Colors
No koniec wypowiedzi mam nadzieję że się przyda, słowa krytyki oby konstruktywne
Podstawki ciekawe ale wykonanie marne. Nie baw sie śniegiem taka moja rada, zrób korkowe podstawki-są super i mało kasy biorą
Widać że masz problemy z nakładaniem kolorów (księżyc na sztandarze), prześwituje tło. Połóż 2 warstwę a jak będzie trzeba to trzecią, to dużo poprawi wygląd szmatki.
Skóra fajna szczególnie sztandarowego jest super.
Metaliki(miecz): tu klapa niestety. Podam ci sposób nie jest trudney i nie zajmuje dużo czasu, a efekty poprawia znacznie.
Malujesz brązowym ciemnym po całości.
Bierzesz zużyty pędzel, nakładasz na niego lekko rozjaśnionego pomarańczową farbą brązu i "uderzasz" w miecz czy tam w to co malujesz. Powstają takie kreseczki jak to dobrze zrobisz.
Drybrush boltgunem i po krawędziach leciuteńko mithrilem.
I gotowe to naprawdę szybki sposób a efekty o niebo lepsze.
Poszukaj też ktoś się tu pytał o metaliki dałem dwa fajne tutoriale z Chest of Colors
No koniec wypowiedzi mam nadzieję że się przyda, słowa krytyki oby konstruktywne
no śrdednio jakos...
ja w podstawkach tez nei ejstem wypasiony ale te Twoje to juz kompletna klapa jak dla mnie..
zerknij na moje gobasy www.arbal.prv.pl moze cos podpatrzysz...
pozdro
ja w podstawkach tez nei ejstem wypasiony ale te Twoje to juz kompletna klapa jak dla mnie..
zerknij na moje gobasy www.arbal.prv.pl moze cos podpatrzysz...
pozdro
no maluj i maluj w koncu sie nauczysz nie ma innej rady jak ci sie figurek nazbiera i niebedzie na czym juz cwiczyc to do kreta czy cos i dawaj od nowa
Malowanie, konwertowanie, rzeźbienie od zera ... ceny do uzgodnienia
https://www.facebook.com/angerfish.studio
Prosił bym o kontakt na fanpage, ponieważ na forum wchodzę sporadycznie.
https://www.facebook.com/angerfish.studio
Prosił bym o kontakt na fanpage, ponieważ na forum wchodzę sporadycznie.