1 * Warlord 187 Pts
General; Great Weapon; Heavy Armour
Warpstone Amulet
The Gouger
Enchanted Shield
1 * Chieftain 101 Pts
Great Weapon; Shield
Warpstone Armour
Talisman of Protection
1 Chieftain 99 Pts
Heavy Armour; Battle Standard
Banner of Burning Hatred
1 Warlock Engineer 95 Pts
Magic Level 1
#1 Warpstone Token
Dispel Scroll
Dispel Scroll
3x25 Clanrats
Spear; Light Armour; Shield; Standard/
2xRT + 1xWFT
3x20 Clanrat Slaves
2x5 Night Runners
2ndWeapon
20 * Stormvermin
Halberd; Heavy Armour; Shield; Standard; Musician
3x3 Poison Wind Globadiers
1 Warp-lightning Warp Cannon
5 Warplock Jezzail teams
2x5 Gutter Runners Tunnelling Team
Tunnelling Team; 2ndWeapon; Poisoned Hand Weapons
1 Black Skaven
3 Rat Ogres
3 Rat Ogre Packmasters
Casting Pool: 3
Dispel Pool: 3
Models in Army: 205
Co pozmieniac? Ambitnie czy raczej typowo?
Skavens 2210k
Coś widzę, że mało ludzi komentuje, więc będe pierwszy. Nawet fajny pomysł : czekam na repost jak testy:0 Teraz co bym zmienił :
Warlordowi daj coś innego niż gouger - nie opłaca się często. Sztandarowemu nie dawaj żadnego specjalnego banera szczególnie nie ten z hatred, i tak nie masz żadnego oddziału który by to dobrze wykorzystał - same minusy będą z tego. Stormvermini w większych ilościach tylko, to nie oddział mięso jak slave'y oni muszą być w dużych kupach by jakoś nie uciekać i przetrzymywać szarże, pozatym Do wykopki nie opłaca się dawać czempiona z moich doświadczeń 5 zwykłych z poisonami starczy na większość zadań:) Prawie zapomniałbym - według mnie speary przy clanratach to strata punktów ale niektórzy tego używają - ja wyznaje zasadę, mniej ataków byle więcej moich przeżyło:)
Warlordowi daj coś innego niż gouger - nie opłaca się często. Sztandarowemu nie dawaj żadnego specjalnego banera szczególnie nie ten z hatred, i tak nie masz żadnego oddziału który by to dobrze wykorzystał - same minusy będą z tego. Stormvermini w większych ilościach tylko, to nie oddział mięso jak slave'y oni muszą być w dużych kupach by jakoś nie uciekać i przetrzymywać szarże, pozatym Do wykopki nie opłaca się dawać czempiona z moich doświadczeń 5 zwykłych z poisonami starczy na większość zadań:) Prawie zapomniałbym - według mnie speary przy clanratach to strata punktów ale niektórzy tego używają - ja wyznaje zasadę, mniej ataków byle więcej moich przeżyło:)
Hm w sumie gourger jest przydatny, z tego powodu ze moimi przeciwnikami sa ogry lub orki i ciezko ich zranic wiec jak juz sie uda:)), w sumie czy ktoś z posiadających takowe armie moze zdradzić sekret co jest najbardziej uciązliwe w armi skavenów, oraz co potrafi napsuć najwięcej krwi:)
jesli juz wystawiasz szturmowcow to daj 25 z warbannerem,
bsb z warpstone amuletem i sword of might,
clany bez wloczni,
warlordowi weeping blade (idealny na ogry i do pojedynkow) do tego regeneracja,
guttersi bez championow,
jesli chcesz ambitnie to zamiast jednego chiftaina daj master mouldera ze skavenbrew i wstaw go do rat ogrow.
mam nadzieje ze bylem pomocny,
pozdrawiam
ps. zdecydowanie ambitnie i nietypowo![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
bsb z warpstone amuletem i sword of might,
clany bez wloczni,
warlordowi weeping blade (idealny na ogry i do pojedynkow) do tego regeneracja,
guttersi bez championow,
jesli chcesz ambitnie to zamiast jednego chiftaina daj master mouldera ze skavenbrew i wstaw go do rat ogrow.
mam nadzieje ze bylem pomocny,
pozdrawiam
ps. zdecydowanie ambitnie i nietypowo
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)