Nalot Skinków -1000pkt

Moderator: Ziemko

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Okoń
Masakrator

Re: Nalot Skinków -1000pkt

Post autor: Okoń »

Moje uwagi:
Jurand ze Spychowa pisze: Skink Chief 145 pkt
- Burning Blade of Chotec
- Charmed Shield
- Dawnstone
- Terradon
Skink chief sądząc po koszcie pkt ma wykupiony jeszcze light armor i blowpipe. Jednakże całokształt złożenia jest zupełnie nie trafiony. Heros mający armor save zaledwie 4+ z dawn stone'm? :roll: Poza tym niezbyt rozumiem co miałby robić taki papier z burning blade.
Jurand ze Spychowa pisze: 30 Skinks 156 pkt
- muzyk
3 Kroxigors 185 pkt
- Kroxigor Ancient
3 Terradon Riders 100 pkt
- champion
Wywal championów z kroxów i terradonów - strata pkt. A kroxigory jeśli mają mieć racje bytu w liczbie 3 sztuk to polecałbym wrzucić ich do tych 30 skinków, tworząc kohortę skinków z kroxami.

Jak znajdziesz pkt, to z pewnością dodaj jakąś salamandrę, są bardzo skuteczne. I koniecznie zmień sprzęt na skinku chiefie! Ja np. wyrzuciłbym z niego dawn stone'a i burning blade, a dodał venom of firefly frog, zwykłego speara i dragonbane gema. W ten sposób oszczędzasz 26 pkt, a masz herosa z przerzutem na trafienie w strzelaniu, z zatrutymi atakami w cc i +1S podczas szarży, oraz zabezpieczonego przed upieczeniem ognistymi atakami, np. fireballami.
Obrazek

Awatar użytkownika
Lizak
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Lizak »

salki musza byc to obowiazek, przynajmniej jedna na te pkt.
jak gram gosciem na terradonie tp naczesciej ma staff of the lost sunn, fajnie to strzela :)
zrob razem kroxy i skinki 3 kroxy 24 skinki. jeszcze tym nie gralem, ale podobno robi cuda :)

Awatar użytkownika
Jurand ze Spychowa
Plewa

Post autor: Jurand ze Spychowa »

Przerobiłem rozpiskę podług waszych rad. Teraz prezentuje się tak:

Skink Chief 111pkt
- Venom of Firefly Frog
- Dragonbane Gem
- Charmed Shield
- Terradon

Skink Priest 125pkt
- Magic Level 2
- Dispel Scroll

30 Skinks 211pkt
- muzyk
- Kroxigory

10 Skink Skirmisheres 70pkt

3 Salamander Hunting Packs 225pkt

Total army coast: 952
Models in army: 83

Awatar użytkownika
Madessi
Wałkarz

Post autor: Madessi »

Przydałby się sztandar i być może czempion w kohorcie z kroxami. No i Staff of the Lost Sun chyba będzie lepszy.

Może Chefa na BSBka? Daje LD większą tylko skirmiszowi, salamandrom i magowi. Przerzut LDka będzie lepszy. :)

Awatar użytkownika
Okoń
Masakrator

Post autor: Okoń »

Jurand ze Spychowa pisze: 30 Skinks 211pkt
- muzyk
- Kroxigory
Patrząc na koszt punktowy tego oddziału to stwierdzam, że masz wykupionego tylko pojedynczego kroxigora. Z racji, iż pozostało Ci 48 pkt wolnych to wyrzuciłbym jeden skirmish skinków a wrzucił 2 dodatkowe kroxy do oddziału.
Obrazek

Awatar użytkownika
Lizak
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Lizak »

a i salki nie dawaj w jednym oddziale tylko np 2x1 czy 1+2, wywalenie jednej salki da ci pkt na kroxy w kohorcie :)
Jeśli pkt bd za mało, to mozesz kohorte zminiejszyc do 24 szt. skinków, 3 kroxy.

ODPOWIEDZ