"Młotkowy" - bezpłatny magazyn WFB - NUMER 4 do pobrania!!!
Re: "Młotkowy" - bezpłatny magazyn WFB - NUMER 4 do pobrania
kurdę i ja się przyłącze... nie rezygnujecie z tego ! Na każdy numer czekałem z wypiekami na twarzy. Ja wiem ,że jak się coś robi "za darmo" to nie ma motywacji - ale na pewno wiele osób was wesprze! Ja jestem gotów płacić za każdy numer tyle co za WD...sądzę ,że i znajdą się inni.
Ja też z wielką przyjemnością przeczytałem każdy z numerów i uważam, że jest to genialna sprawa dla każdego nowego oraz średnio zaawansowanego gracza. Tyle co za WD fakt faktem bym nie dał ale tyle co za np. normalną gazetę (ok 5-6zł) byłbym skłonny jak sadzę przeznaczyć. Dodatkowo pewnie sporo sklepów chciałoby mieć reklamę w waszym ezinie... Sami mówiliście, że chętnych do pobrania pliku mieliście chore ilości 

Na pewno ludzie nie pobierają młotkowego bo jest darmowy i niema co robić w internecie,pobierają go bo jest świetnie napisany,artykuły są ciekawe.Jeżeli trzeba będzie płacić za niego 1-6zł to ja na pewno będę za niego płacił 

"Nie pytaj cóż za Istota Krzyczy nocą.Nie pytaj kto czeka na ciebie w cieniu.
To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."
REŻIM.DYKTATURA,TOTALITARYZM

To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."
REŻIM.DYKTATURA,TOTALITARYZM

Wydawanie gazety jest zawieszone.
W tym momencie w 2-osobowej redakcji nie ma nikogo, kto mógłby się regularnie zająć gazetą.
Być może kiedyś to się zmieni, ale na teraz nie mam w tej kwestii żadnych konkretów.
Przykro mi i dziękuję za miłe słowa.
W tym momencie w 2-osobowej redakcji nie ma nikogo, kto mógłby się regularnie zająć gazetą.
Być może kiedyś to się zmieni, ale na teraz nie mam w tej kwestii żadnych konkretów.
Przykro mi i dziękuję za miłe słowa.
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami

Zwłaszcza, że teraz jest temat ETC na tapecie i naszego mistrzostwa po raz drugi. Fajnie by bylo poczytać jakieś wywiady czy coś w tym stylu. Relacje chociażby.Ushi pisze:Może znalazłyby się na forum osoby, które mogłyby dołączyć do grona redakcyjnego?JaceK pisze: (...)W tym momencie w 2-osobowej redakcji nie ma nikogo, kto mógłby się regularnie zająć gazetą.(...)
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."
Pozwolę sobie pomóc - thegamblers.plcahir pisze:Zwłaszcza, że teraz jest temat ETC na tapecie i naszego mistrzostwa po raz drugi. Fajnie by bylo poczytać jakieś wywiady czy coś w tym stylu. Relacje chociażby.Ushi pisze:Może znalazłyby się na forum osoby, które mogłyby dołączyć do grona redakcyjnego?JaceK pisze: (...)W tym momencie w 2-osobowej redakcji nie ma nikogo, kto mógłby się regularnie zająć gazetą.(...)
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
- ZOO Art Studio
- Chuck Norris
Miejmy nadzieję, że będzie zdecydowanie inaczej, niż w czasach monarchii, kiedy to najczęściej kolejny władca był zdecydowanie gorszy od poprzedniego 
Rozumiem Was (się znaczy ludzi od Młotkowego), bo wiem, jak ciężko na dłuższą metę zajmować się jakąś gazetą non profit. Tym bardziej, kiedy zapał wszystkich współpracowników z każdym numerem maleje. To nie zarzut - to naturalna kolej rzeczy. Ale tym nie mniej bardzo mi szkoda, bo chętnie Młotkowego czytałem i miałem nadzieję, że jednak przetrwa...
Ave
Niedźwiedź

Rozumiem Was (się znaczy ludzi od Młotkowego), bo wiem, jak ciężko na dłuższą metę zajmować się jakąś gazetą non profit. Tym bardziej, kiedy zapał wszystkich współpracowników z każdym numerem maleje. To nie zarzut - to naturalna kolej rzeczy. Ale tym nie mniej bardzo mi szkoda, bo chętnie Młotkowego czytałem i miałem nadzieję, że jednak przetrwa...
Ave
Niedźwiedź
- Mistrz Miecza Hoetha
- Falubaz
Szkoda młotkowego...
Moja Galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 9#p1076079
"Ludzie uwierzą w każdą prawdę, jeśli tylko podasz ją w cudzysłowiu i podpiszesz nazwiskiem kogoś znanego".
Naviedzony
"Ludzie uwierzą w każdą prawdę, jeśli tylko podasz ją w cudzysłowiu i podpiszesz nazwiskiem kogoś znanego".
Naviedzony
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Szkoda, ale rozumiem chłopaków. Zbyt dużo z tym roboty, żeby ciągnąć taki projekt non profit na dłuższą metę.
Jak na mój gust niemożliwe. Pisemko takie kosztowałoby nie mniej niż 20zł przy mocno optymistycznych założeniach*.Morsfinek pisze:Tyle co za WD fakt faktem bym nie dał ale tyle co za np. normalną gazetę (ok 5-6zł) byłbym skłonny jak sadzę przeznaczyć.
* Nakład 500 szt, format B5, wysokiej jakości papier (90g/m, okładka 135g/m), druk w pełnym kolorze 4+4, 60 stron, dystrybucja poprzez sklepy i centra hobbystyczne, wpływy z reklamy 1000zł brutto, sprzedaż 90%. Honoraria dla autorów: 3000zł brutto, gówniany zysk wydawcy.
MKG pisze:Jak na mój gust niemożliwe. Pisemko takie kosztowałoby nie mniej niż 20zł przy mocno optymistycznych założeniach*.Morsfinek pisze:Tyle co za WD fakt faktem bym nie dał ale tyle co za np. normalną gazetę (ok 5-6zł) byłbym skłonny jak sadzę przeznaczyć.
* Nakład 500 szt, format B5, wysokiej jakości papier (90g/m, okładka 135g/m), druk w pełnym kolorze 4+4, 60 stron, dystrybucja poprzez sklepy i centra hobbystyczne, wpływy z reklamy 1000zł brutto, sprzedaż 90%. Honoraria dla autorów: 3000zł brutto, gówniany zysk wydawcy.
Mowa tu o e-zinie a nie papierowej wersji

Obniży to koszt do około 13-15 złotych, czyli bez rewelacji (odpada koszt wydruku, dochodzi wyższy VAT). Optymistycznie zakładając 500 pobrań.
Obawiam się, że żaden rozsadny wydawca by się tego nie podjął, bowiem idę o zakład, że po 10 pobraniach numer byłby na rapidsharze (i innych sharach) i Chomiku.
Obawiam się, że żaden rozsadny wydawca by się tego nie podjął, bowiem idę o zakład, że po 10 pobraniach numer byłby na rapidsharze (i innych sharach) i Chomiku.
MKG nie chodzi o to aby zrobić z tego biznes, tylko aby ktoś miał jakieś wymierne wynagrodzenie za wkład wsadzony w napisanie artykułów. Zobacz sobie jak sam napisałes 5zł i 500 pobrań daje 2.5k a teraz nawet obniżmy to do 2.5zł daje nam to 1250 np dla dwóch osób robiących coś dla funu to też jest coś co może motywować.
Taaaaaa....
Odpłatne wydawanie e-zinu podchodzi to pod działalność gospodaczą, czy ci się podoba czy nie i nie ważne czy zarobi się na tym czy nie. Jeśli zajdziesz kogoś, kto dla ok. 4000 złotych rocznie (i tak uważam, że 500 sztuk odpłatnie w Polsce nie poszłoby) tak pięknie się podłoży skarbówce, to proszę bardzo... Poza tym przy wydawaniu "na krzywy ryj" nikt ci reklamy nie zleci.
Odpłatne wydawanie e-zinu podchodzi to pod działalność gospodaczą, czy ci się podoba czy nie i nie ważne czy zarobi się na tym czy nie. Jeśli zajdziesz kogoś, kto dla ok. 4000 złotych rocznie (i tak uważam, że 500 sztuk odpłatnie w Polsce nie poszłoby) tak pięknie się podłoży skarbówce, to proszę bardzo... Poza tym przy wydawaniu "na krzywy ryj" nikt ci reklamy nie zleci.