WE 2600 EURO
WE 2600 EURO
Witam
Po 4 latach przerwy, czas wrócić do gry.
Proszę o pomoc w ocenie nowej koncepcji.
2600 Pts - Wood Elves Army Dydu
* Alter Highborn 277
Great Weapon,Longbow, Light Armour, Shield
Bow of Loren
Helm of the Hunt
Arcane Bodkins
Dragonbane Gem
Spellweaver 270
General, Magic Level 3, Longbow
Wand of Wych Elm
Noble 130
Battle Standard,
Asyendi's Bane
Hail of Doom Arrow
* Alter Noble 158
Great Weapon, Longbow, Light Armour, Shield
Dragonhelm
Glamourweave
Rageth's Wildfire Blades
Spellsinger 115
Magic Level 1, Longbow
Dispel Scroll
10 Glade Guard 148
Musician
Banner of Eternal Flame
10 Glade Guard 120
10 Glade Guard 120
8 Dryads 96.0
8 Dryads 96.0
8 Dryads 96.0
7 Wardancers 140.0
Bladesinger
3 Warhawk Riders 120.0
6 Wild Riders 189.0
Banner of Swiftness
Treeman 285.0
5 Waywatchers 120.0
5 Waywatchers 120.0
Total Army Cost: 2600.0 Pts.
Pytana/Rozterki
Baner na Wildach daje im 10Mv?
Zastanawiam sie nad wywaleniem 1 lvl maga i dorzuceniem 10 GG (czyduzy mag moze miec Wand of Wych Elm i DS jednoczesnie)
Po 4 latach przerwy, czas wrócić do gry.
Proszę o pomoc w ocenie nowej koncepcji.
* Alter Highborn 277
Bow of Loren
Helm of the Hunt
Arcane Bodkins
Dragonbane Gem
Spellweaver 270
Wand of Wych Elm
Noble 130
Battle Standard,
Asyendi's Bane
Hail of Doom Arrow
* Alter Noble 158
Dragonhelm
Glamourweave
Rageth's Wildfire Blades
Spellsinger 115
Magic Level 1, Longbow
Dispel Scroll
10 Glade Guard 148
Musician
Banner of Eternal Flame
10 Glade Guard 120
10 Glade Guard 120
8 Dryads 96.0
8 Dryads 96.0
8 Dryads 96.0
7 Wardancers 140.0
Bladesinger
3 Warhawk Riders 120.0
6 Wild Riders 189.0
Banner of Swiftness
Treeman 285.0
5 Waywatchers 120.0
5 Waywatchers 120.0
Total Army Cost: 2600.0 Pts.
Pytana/Rozterki
Baner na Wildach daje im 10Mv?
Zastanawiam sie nad wywaleniem 1 lvl maga i dorzuceniem 10 GG (czyduzy mag moze miec Wand of Wych Elm i DS jednoczesnie)
Ostatnio zmieniony 4 wrz 2012, o 23:00 przez Dydu, łącznie zmieniany 1 raz.
Ogolnie rozpa ma bardzo duzo niedociagniec....
Lordowie, czemu twoj lord nie ma warda? teraz jest bardzo duzo maszyn i nie trzeba juz zgadywac zasiegow, mowiac szybciej przeciwnik kladzie placka i zabija ci altera, tak samo jak duza ilosc pociskow ktore sa zdecydowanie silniejsze.
Mag lord musi miec 4 poziom nie wiem czemu mu go nie dales. wybor lora jest obojetny aczkolwiek do obu przydalo by sie miec wiecej tancerzy. Wildzi z bannerem to lekka przesada i tak bedziesz szarzowal z flanek albo po vanguardzie (czyli darmowy ruch przed bitwa) i ruchu bedziesz na tyle blisko ze nie wiele ci rzeczy ucieknie.
Magowi malemu albo daj poziom bo jest kilka grywalnych czarow ale raczej wybieralbym scrolla na duzym magu a drugiego se darowal, albo idzemy w magie i lepiej duzy wybor czarow plus power stona albo po prostu wez jednego maga i wez wiecej oddzialow czy herosow.
jezeli masz zamiar trzymac herosow w oddzialach to 7 tancerzy z dowodca czy 10 lukow nie jest to dobry wybor, jest ich po prostu za malo, przy celnosc maszyn jaka jest teraz to moze byc tak ze 2 hity zabijaja ci maga lorda bo nie ma juz look outa.
A wiec powiedzialem ci czego potrzebujesz wiecej punkty na to znajdziesz wyrzucajac maga, warhawki i wywalajac jednych wayow, drugich troche powieksz, polecam 6 z dowodca.
Lordowie, czemu twoj lord nie ma warda? teraz jest bardzo duzo maszyn i nie trzeba juz zgadywac zasiegow, mowiac szybciej przeciwnik kladzie placka i zabija ci altera, tak samo jak duza ilosc pociskow ktore sa zdecydowanie silniejsze.
Mag lord musi miec 4 poziom nie wiem czemu mu go nie dales. wybor lora jest obojetny aczkolwiek do obu przydalo by sie miec wiecej tancerzy. Wildzi z bannerem to lekka przesada i tak bedziesz szarzowal z flanek albo po vanguardzie (czyli darmowy ruch przed bitwa) i ruchu bedziesz na tyle blisko ze nie wiele ci rzeczy ucieknie.
Magowi malemu albo daj poziom bo jest kilka grywalnych czarow ale raczej wybieralbym scrolla na duzym magu a drugiego se darowal, albo idzemy w magie i lepiej duzy wybor czarow plus power stona albo po prostu wez jednego maga i wez wiecej oddzialow czy herosow.
jezeli masz zamiar trzymac herosow w oddzialach to 7 tancerzy z dowodca czy 10 lukow nie jest to dobry wybor, jest ich po prostu za malo, przy celnosc maszyn jaka jest teraz to moze byc tak ze 2 hity zabijaja ci maga lorda bo nie ma juz look outa.
A wiec powiedzialem ci czego potrzebujesz wiecej punkty na to znajdziesz wyrzucajac maga, warhawki i wywalajac jednych wayow, drugich troche powieksz, polecam 6 z dowodca.
Zgadzam się z Tomkiem że alter lord musi mieć save’a – maszyny to jedno, do tego dochodzi zwykłe strzelanie i magiczne pociski, sam LOS na 4+ to mało, podobnie 4lvl i banner na wildach – jeżeli już dawać im magiczny to war banner – osobiście lubię ich w wersji eko bez niczego – zostaje więcej punktów na inne zabawki.
Mając magiczną broń nie można używać niemagicznej (patrz mały alter).
Na Euro BSB nie traci łuku więc aysendi’s bane nie jest konieczne.
Co do małego maga - moja ulubiona antymagia w WE to wand którego masz na dużym magu i branchwraith z cluster of radiants – DS. jest fajny ale działa tylko na 1 zakłecię – mając to co wymieniłem masz solidną antymagię w każdej turze.
Mając magiczną broń nie można używać niemagicznej (patrz mały alter).
Na Euro BSB nie traci łuku więc aysendi’s bane nie jest konieczne.
Co do małego maga - moja ulubiona antymagia w WE to wand którego masz na dużym magu i branchwraith z cluster of radiants – DS. jest fajny ale działa tylko na 1 zakłecię – mając to co wymieniłem masz solidną antymagię w każdej turze.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
dydu, jeśli chcesz zagrac jakis sparing np w V czy cos daj znać, niebawem bede mial urlop i bede w krk
xYz
Zmiany po uwagach:
* Alter Highborn 292
Bow of Loren
Dragonhelm
Arcane Bodkins
Glamourweave
Spellweaver 270
Wand of Wych Elm
Noble 124
Battle Standard,
Hail of Doom Arrow
* Alter Noble 158
Dragonbane Gem
Resplendence of Luminescents
Helm of the Hunt
13 Glade Guard 178
Banner of Eternal Flame
10 Glade Guard 120
10 Glade Guard 120
8 Dryads 96.0
8 Dryads 96.0
8 Dryads 96.0
10 Wardancers 201.0
Bladesinger, Musician
3 Warhawk Riders 120.0
6 Wild Riders 199.0
War Baner
Treeman 285.0
5 Waywatchers 120.0
5 Waywatchers 120.0
Total 2595
Gremlin chetnie ale ja bede mial czas najwczesniej po 15
* Alter Highborn 292
Bow of Loren
Dragonhelm
Arcane Bodkins
Glamourweave
Spellweaver 270
Wand of Wych Elm
Noble 124
Battle Standard,
Hail of Doom Arrow
* Alter Noble 158
Dragonbane Gem
Resplendence of Luminescents
Helm of the Hunt
13 Glade Guard 178
Banner of Eternal Flame
10 Glade Guard 120
10 Glade Guard 120
8 Dryads 96.0
8 Dryads 96.0
8 Dryads 96.0
10 Wardancers 201.0
Bladesinger, Musician
3 Warhawk Riders 120.0
6 Wild Riders 199.0
War Baner
Treeman 285.0
5 Waywatchers 120.0
5 Waywatchers 120.0
Total 2595
Wszyscy raczej po 15 Tak to jest po studiach.Dydu pisze:
Generalnie fajnie, ze wracasz, bo dużo starej gwardii sie reaktywowało.
Ja też chętnie zagram jak będziesz chciał poćwiczyć 8 ed.
Dydu, przejżyj temat WE na tym forum i dział rozpiski
Po 15 mi tam pasuje, urlop bede miał prawdopodobnie od 10 wrzesnia, wiec mozemy sie ustawić
Po 15 mi tam pasuje, urlop bede miał prawdopodobnie od 10 wrzesnia, wiec mozemy sie ustawić
xYz
wole zagrać w ogrzej skórze
xYz
myślę, że jeden albo nawet dwa orzełki są konieczne w rozpisce we. trzeba mieć takie 50 punktów na odgięcie.
alter z magicznymi atakami jest bardzo miętki, moze wsadz go na konia albo orla i uczyn go eternalem. teraz dzieki uscisleniom heros eternal, ktory jest na mouncie ma 2+ save (pod warunkiem, ze nie dostanie magicznej broni badz zbroi).
muzycy na lukach. to 8ma edycja, kazdy oddzial musi miec muzyka, czempion tez nie zawadzi.
2 oddzialy wayow to IMO za duzo do tej rozpiski. masz bow of loren, masz tancerzy. kowboje i tak nie polataja za bardzo, a moim zdaniem lepiej jest miec 10 gg wiecej niz 5 wayow.
pomysl jeszcze o MR3 na duzej magiczce za 45 punktow, teraz nie daje ona dodatkowych kostek, a warda 4+ od magi.
alter z magicznymi atakami jest bardzo miętki, moze wsadz go na konia albo orla i uczyn go eternalem. teraz dzieki uscisleniom heros eternal, ktory jest na mouncie ma 2+ save (pod warunkiem, ze nie dostanie magicznej broni badz zbroi).
muzycy na lukach. to 8ma edycja, kazdy oddzial musi miec muzyka, czempion tez nie zawadzi.
2 oddzialy wayow to IMO za duzo do tej rozpiski. masz bow of loren, masz tancerzy. kowboje i tak nie polataja za bardzo, a moim zdaniem lepiej jest miec 10 gg wiecej niz 5 wayow.
pomysl jeszcze o MR3 na duzej magiczce za 45 punktow, teraz nie daje ona dodatkowych kostek, a warda 4+ od magi.
tak, na podstawie tego zapisku:
i moich pytań na forum - gdyby było inaczej to ten zapis byłby dość martwy dla WE czyli armii w której bohater nie może sobie kupić niemagicznego łukuAll BSBs can take all the Equipment, their unit type has acces to as if they weren't BSBs.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
Problem polega na tym, ze przy welfickim bsb jest napisane, ze on nie ma dostepu do łuku. Herosi welficcy nie mogą kupic łuku, bo mają go z bazy. Natomiast przy bsb jest napisane wprost, ze go traci. Na tej podstawie na jednym z turniejów miedzy DMP a ETC Lidder orzekł, że nie mozna mieć zwykłego łuku (i musiałem na miejscu od nowa składać rozpę).
Wg mnie to świadczy o tym iż BSB ma dostęp do takiego samego ekwipunku co jego koledzy bez sztandaru a skoro łuk mają z bazy a BSB go traci to naturalnym jest iż go odzyskuje bo ma dostęp do darmowego łuku jak jego kumple. Dlaczego? Bo traktuje się go jakby sztandaru nie miał i mógł mieć stuff dlań przygotowany.All BSBs can take all the Equipment, their unit type has acces to as if they weren't BSBs
Szkoda, że kindredów nie mógł mieć... No, ale cóż...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned