Freestylowe gadki

Ogre Kingdoms

Moderator: Afro

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Re: Pare noobowskich pytań.

Post autor: kubencjusz »

po 815 możesz zagrać to będzie mieć 204,75 pkt na rare

Awatar użytkownika
jawor
Oszukista

Post autor: jawor »

Pisałem wcześniej, że on może mieć do 50% rare ;/
Obrazek

!Młody!
Mudżahedin

Post autor: !Młody! »

To zagraj na 409 :D w tedy w zasadzie wystawisz kloc IG/bulii z magiem a on zapewne maga i grasantów może to być ciekawe albo bardzo nudne :)

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kubencjusz »

Kwestia, kto wyciągnie więcej hitów z magii :)

Awatar użytkownika
jawor
Oszukista

Bitwy są rozgrywane na minimum 750pkt.
Obrazek

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

najwyżej jak przegrasz bitwę to odczytasz save z tej kampanii i zagracie jeszcze raz :D

swoją drogą zazdroszczę, że masz z kim taką kampanię zagrać, mniejsza o punkty na jakie się gra
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
jawor
Oszukista

Aktualnie rozgrywamy dwie kampanie w sklepie :>

edit by afro:
wrzucilem tutaj, bardziej pasuje juz na te pierduchy pogaduchy ;D
Obrazek

Krzysztof
Warzywo

Post autor: Krzysztof »

Właśnie zacząłem grać ogrami z kolegami [dwarfy , dark elfy i imperium] i mam pewien mały problem . Ostro dostaje od nich w tyłek. Jak narazie gramy na 1200pkt max. w sumie to moja wina , z tego co mam nie da zrobić więcej niż 1146pkt. ale i tak oni mieszczą w armiach magów/działa itp i u mnie 2/3 armi ginie nim dochodzi do zwarcia . jak mimo wszystko uda mi się zaszarżować to ginę po 3-4 turach hth , a jak nie to o wiele szybciej . Ale największy problem to mam z dark elfami , mają takich niezniszczalnych bohaterów i wielogłową jaszczurkę , która mnie poprostu zabija . Z elfami to jeszcze nie udało mi się jeszcze zabić nawet jednego odziału :?

Awatar użytkownika
jawor
Oszukista

Krzysztof pisze:Właśnie zacząłem grać ogrami z kolegami [dwarfy , dark elfy i imperium] i mam pewien mały problem . Ostro dostaje od nich w tyłek. Jak narazie gramy na 1200pkt max. w sumie to moja wina , z tego co mam nie da zrobić więcej niż 1146pkt. ale i tak oni mieszczą w armiach magów/działa itp i u mnie 2/3 armi ginie nim dochodzi do zwarcia . jak mimo wszystko uda mi się zaszarżować to ginę po 3-4 turach hth , a jak nie to o wiele szybciej . Ale największy problem to mam z dark elfami , mają takich niezniszczalnych bohaterów i wielogłową jaszczurkę , która mnie poprostu zabija . Z elfami to jeszcze nie udało mi się jeszcze zabić nawet jednego odziału :?
Jakie masz modele?
Obrazek

Krzysztof
Warzywo

12 iron guts
3 leadbelcherów
6 ogerów
1 tyran

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Musisz dokupić sobie maga a tyrana wystawiaj jako bsb, wtedy rozpiszesz się spokojnie na więcej punktów :)
Wszystkich ironów trzymaj w jednym dużym klocków.
Jeżeli chcesz mieć silną - silniejszą armię - czekają Cię zakupy - 4 mournfangi ;)
Obowiązkowe jest działo i kotki :)
Wisła Kraków.

Krzysztof
Warzywo

A dałoby się grać bez tych magów , muronfang'ów , działa, bo jak sprawdziłem właśnie to to jest ponad 700 złotych , dla mnie to jest potworna kasa .

nie ma jakiś sztandarów albo itemów co kasują magie albo przynjamniej strzelania , bo mnie po 2 turach przy 3 działach nic nie zostaje z dużego odziału . :(

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Da się grać, z tym że jeżeli przeciwnicy będą robić power rozpiski to będzie Ci bardzo ciężko coś ugrać. Mag jest obowiązkowy, bez tego ani rusz bo pozbywasz się jednej fazy w grze a przeciwnicy (poza dwarfami) je wykorzystują. Jeżeli póki co nie chcesz robić większych zakupów to spróbuj pogadać z kolegami (rozumiem że oni wprowadzają Cię do tego hobby?) i zaproponuj im bitwę bez magów, lub bez maszyn - myślę że wtedy będzie Ci się grało dużo lepiej. Trochę nie pojmuję rozumowania Twoich przeciwników, bo jeżeli chcą Cię zachęcić do WFB to wklepywanie przez nich kolejnych masakr temu zaszkodzi.

Są przedmioty które mogłyby Ci pomóc - scroll (zwój rozproszenia) - automatycznie rozprasza czar rzucony przez przeciwnika - ale może go posiadać jedynie czarodziej, lub Rune Maw (sztandar trzewi) bardzo pożyteczny sztandar który przeżuca czary na inny oddział (ale może go mieć jedynie BSB (sztandarowy armii)

Jaką najczęściej grałeś rozpiską?
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
Czcibor
Oszukista

Post autor: Czcibor »

Ogólnie bitewniaki to hobby na którym można zaoszczędzić, pograj troche na proxach i zaoszczędź na model które chcesz.

Pozdro Cz.
Fanatic pisze: ledwo savage ogarniam cała rodzina je maluje
już nie chcą do mnie przychodzić bo wiedzą, że pędzel i farbki na nich czekają
Obrazek

Krzysztof
Warzywo

To czuję się oszukany teraz na maksa . Całą kasę z komuni i z pracy w wakacje włożyłem w armię . Powiedzieli mi ,że ogry są spoko i da się grać taniej [najpierw chciałem grać high elfami modele nawet mi się bardziej podobały] , a to żadne taniej tylko drożej i do tego armia do dupy Zajebiście nie ma to jak wywalic kupe kase w błoto .
Jaką najczęściej grałeś rozpiską?
wszystki co mam . oni zaczeli też po komuni tylko armie kupili od razu i sumie tylko ze mną grają na 1200 , bo normalnie to grają na więcej .

co to są proxy ?

Awatar użytkownika
Czcibor
Oszukista

Proxy = Np. kartka rozmiarów podstawki jako model.
Obrazek

Krzysztof
Warzywo

A nie my tak nie gramy . Ja chciałem zmienić tyrana w małego herosa [mnie to wsio ryba ale tak to bym grała na 1k i byłoby jedno działo mniej] i nie dali mi , bo tyrant model ma być tyranem. jakbym z kartką przyszedł to by nie chcieli grać .

normalnie czuje się teraz jakbym pracował przed 3 miechy non stop a potem wziął kase i ją sobie spalił . że armia jest taka sobie to rozumiem , ale że ja się dałem tak zrobić w wała . glupi po prostu .

w ten drugi warhammer to do się grać ogrami ?

Awatar użytkownika
jawor
Oszukista

Głupoty gadasz, ogry są zajebiste! Musisz nabyć doświadczenia i wyciągać wnioski, zobaczysz, że po jakimś czasie będzie ci szło coraz lepiej. Myślałeś, że od razu zaczniesz miażdżyc?
Co do ceny to największym problem są mournfangi, maga robisz ze zwykłego ogra, a działo jest bardzo tanie porównując chociażby do takiego trebusza.
Obrazek

Krzysztof
Warzywo

myślałem ,że jak mi koledzy powiedzieli że jak zacznę grać ogrami i kupie sobie armię na X puntków to będzie to trochę inaczej wyglądało niż . ide . strzelam z leadbelcherów i nic . dostaje z dział/organówk/hellblasterów i magi . i jak mam farta to coś dalej idzie , a jak nie mam albo jak przeciwnik ma farta to mam 8 modeli na ich 60+. A i żeby nie było , ja nie zagrałem jednej albo dwóch gier. nie pisał bym na forach jakbym wiedział co zrobić żeby mieć działającą armie . I sorki ale dla mnie odpowiedź kup sobie modeli za 700+zl , jest równe odpowiedzi armia jest do dupy , a ty wywaliłeś pieniądze do śmieci .

Co do ceny to największym problem są mournfangi, maga robisz ze zwykłego ogra, a działo jest bardzo tanie porównując chociażby do takiego trebusza.
jak już mówiłem , my tak nie gramy . nie dali mi z tyrana zrobić brusera , wiec nie wątpie by dali mi z ogra zrobić czarodzieja . Działo kosztuje 100 zeta + wysyłka , najbliższą kasę będe miał w grudniu . Więc przepraszam cię bardzo ,że po 3 miesięcznym zapieprzaniu przy truskawkach i wydaniu całej kasy , na coś co nie działa bez wydania 2 razy więcej kasy jestem trochę !@#$% na siebie .

Awatar użytkownika
Czcibor
Oszukista

Krzysztof pisze:I sorki ale dla mnie odpowiedź kup sobie modeli za 700+zl , jest równe odpowiedzi armia jest do dupy , a ty wywaliłeś pieniądze do śmieci .
Gościu, jeśli tak uważasz to nawet nie pisz nic więcej i oszczędź czasu nam i Tobie.
Jeśli uwazasz że ta gra jest na tyle płytka że ogranicza sie tylko do kupienie sobie kilku modeli to również daj sobie spokój.

A to o czym mówi Jawor to konwersja i nikt nie ma prawa się do niej przyczepić.

Pozdro poćwicz.
Obrazek

ODPOWIEDZ