Bandy Grabierzy czyli Rozpiski Bestii

Beastmen

Moderator: Dibo

ODPOWIEDZ
QQrydza
Prawie jak Ziemko

Re: Bandy Grabierzy czyli Rozpiski Bestii

Post autor: QQrydza »

moze się elczyc jeżeli RAZ trafi na 4+ i na 4+ zawounduje - słaby deal jak dla mnie ; )
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

buniek
Chuck Norris

Post autor: buniek »

Ale jakaś marna szansa niby jest... :roll:

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

buniek pisze: Największa pomyłka to cygor...
uważam że to najmocniejszy rar z wszystkich dostępnych, to nie oznacza idealny
-Qc- pisze:moze się elczyc jeżeli RAZ trafi na 4+ i na 4+ zawounduje - słaby deal jak dla mnie ; )
lepszy taki niż żaden :P

... narzekacie, jedyna pomyłka tej jest centigor, a tak można wszystkim pograć i znaleźć zastosowanie 8)

Awatar użytkownika
Magnus
Chuck Norris

Post autor: Magnus »

Pomyslalem sobie zeby czyms takim zagrac, z 3 minosami latajacymi free i szukajacymi zadyme, ma to jakis potencjal?
Format 2500 pkt

Beastmen Army

1 Great Bray-Shaman
General; Lore of Shadow; Magic Level 4; Braystaff, Dispel Scroll, Ironcurse Icon

1 Doombull
Frenzy, Gnarled Hide, Sword of Swift Slaying, Ram Horn Helm, Talisman of Preservation

1 Gorebull
Frenzy; 2ndWeapon, Armour of Destiny

1 Gorebull
Frenzy; 2ndWeapon, Trollhide Armour

1 Wargor
Heavy Armour; Shield; Battle Standard, Beast Banner

50 Gor Herd
2ndWeapon; FCG

4x5 Ungor Raiders

1 Tuskgor Chariot

39 Bestigor Herd
Great Weapon; Heavy Armour; FCG, Standard of Discipline

5 Harpies scout

5 Harpies scout

Models in Army: 123

Total Army Cost: 2499.0

buniek
Chuck Norris

No nie wiem, nie wiem, mi to się za bardzo nie podoba, ale sprawdź, przetestuj i zobacz czy zadziała, moim zdaniem do takiego złożenia pasuje ino minobus...

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

nie najgorsze, ale z Gorebulli zrezygnuj z AHW i daj GW

lor przy tylu herosach zmieć na beasta i złóż shamana do CC, by też miał wygar i nie zginą za wcześnie

Awatar użytkownika
Magnus
Chuck Norris

Ciezko w limicie sie zmiescic, stad tak zlozone jest wszystko, ale poprobuje cos wycisnac. Dzieki za wskazowki! :)

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

lepiej mieć mniej ale bardziej grywalne, niż dużo wszystkiego byle jakie, jakoś to klucz do sukcesów każdą armią w WFB 8)

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

Ja jednak wyznaje zasadę "Kupą mości panowie" !! nie zawsze jest to skuteczne więc pod względem grywalności Khuman dobrze prawi :)
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

Dibo pisze: "Kupą mości panowie" !!
Bretka i PapaNurglem zacna zaszada i ma racje bytu ;)

buniek
Chuck Norris

Najlepiej to jest mieć dużo wszystkiego grywalnego ;)

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

na 5K bez problemu :P

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Na 5k ... ciekawe ile to bedzie rydwanów :twisted: albo bretońskich łuczników :wink:
Czcij Koze !!

buniek
Chuck Norris

Lord,duża baba, lanca, 2x3 pegazów i jakieś 460 łuków (zakładając, że będą mieli muzyków) :mrgreen:

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

supcio :P

Awatar użytkownika
Magnus
Chuck Norris

Troche zmodyfikowalem powyzsza rozpe, i zagralem czyms takim przciwko HE

Unnamed2500 Pts - Beastmen Army

1 Great Bray-Shaman @ 260.0 Pts
General; Lore of Beasts; Magic Level 4; Braystaff, Dispel Scroll [25.0]

1 Doombull @ 335.0 Pts,
Gnarled Hide [15.0]
Sword of Swift Slaying [25.0]
Ram Horn Helm [15.0]
Talisman of Preservation [45.0]

1 Gorebull @ 220.0 Pts
Great Weapon, Trollhide Armour [50.0]

1 Gorebull @ 214.0 Pts
Shield, Armour of Destiny [50.0]

1 Wargor @ 191.0 Pts
Heavy Armour; Shield; Battle Standard, Beast Banner [75.0]

49 Gor Herd @ 425.0 Pts
2ndWeapon; Standard;FCG

4x5 Ungor Raiders @ 120 Pts
Short Bow

1 Tuskgor Chariot @ 80.0 Pts

38 Bestigor Herd @ 513.0 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; FCG, Standard of Discipline [15.0]

5 Harpies @ 70.0 Pts
Scout

5 Harpies @ 70.0 Pts
Scout

Models in Army: 123

Total Army Cost: 2498.0

Przeciwnik mial horde sperow, luki, lorda na moon dragonie, dyche dragon princow, klocek white lionow, dwoch magow i dwa bolce, bsb na kucu

Ogolnie wszystkie minosy mnie w tej bitwie zawiodly... Maly minos szedl w kierunku bolca i lucznikow, i prawde powiedziawszy zlekcewazylem ich, wpadla mi szarza jakos 15 lukow, gorka, sztandar, szarza, szereg i pogonily mi minosa. Drugi maly dostal w koncowce wjazd od smoka wiec tez niewiele zrobil, troche spearow pokroil a doombull pokroil troche dragon priencow az zostal sam z bsb i nie wbilem zadnej rany, on mial sztandar i pogonil mi kolesia... Jakas farsa ;)

Bestigory faktycznie, jesli 40 w hordzie to musza miec beastlorda z korona. Kumpel zaryzykowal, udalo mu sie kulnac bodaj 9 i doszedl mnie wloczniami i kawaleria ktora miala klatwe anarheiry czy jak to tam sie zwie(kawe chcialem przyjac, zblokowalem harpami WL, wiec tylko mialem nadzieje ze to dojdzie). Niestety, zlamal ale o dziwo nie dogonil. Gory oberwaly z ifki z deatha -1 T i S, bily sie z pozostaloscia wloczni i na bok wjechaly luki, steadfast ld na 8 z rerollem nie wlazlo (stracilem sztandar na bestigorkach) i tez ucieklo...

Ogolne wnioski sa takie: fajnie miec jednego minoska z as 4+ i ward 4+ (jesli gnarled jest gdzies indziej), jednak czasem ten save sie przydawal, ale beastlord z korona u bestigorkow dla ld 10 i stubborna to od wczoraj dla mnie muss, inaczej jak nie wypala dwa kluczowe rzuty, cala armia idzie do piachu. I przekonalem sie troche do lore beast, calkiem fajny jest, zwlaszcza ze niemal zawsze ten jeden do casta mniej potrzebujemy ;)

edit: najlepszy mialem poczatek: rzucam dla dwoch piatek ungorow na ambush, i oczywiscie dwa razy 1... I sie zaczelo :)

wynik: 10:10, wszystko szlo po mysli dopoki nie zaczalem nie zdawac LD

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

@Magnus - Rozpiska wydaje sie być OK z tym że na HE ja bym starał sie mieć dużo rydwanów :wink:

Ja już wiem że jak grać na 2xBestigorach to 2xStubborn i z korony podręcznikowej i z korony z giftów (i penis z tym że kosztuje 75 p.)
Skoro BSB z Banerem może biegać bez Sv2+ i być nadal OK opcją to Duży shaman może biegać z koroną i scrollem i robić swoje. A jak przeciwnik ma snajperki to mówi się trudno :roll: W Krakowie mody na Deatha nie ma i oby nie było wiec uważam że częściej się to sprawdza niż nie sprawdza.

1 Beastlord @ 254.0 Pts
General; Heavy Armour; Shield
Biting Blade [10.0]
Dragonhelm [10.0]
Talisman of Preservation [45.0]
Crown of Command [35.0]

1 Great Bray-Shaman @ 339.0 Pts (Stoi w rogu Bestigorów i uważa na siebie)
Lore of Beasts; Magic Level 4; 2ndWeapon; Braystaff
Crown of Horns [75.0]
Dispel Scroll [25.0]

1 Wargor @ 206.0 Pts (bez komentarza)
Heavy Armour; Shield; Battle Standard
Beast Banner [75.0]
Gnarled Hide [15.0]

49 Gor Herd @ 417.0 Pts
FCG

10 Ungor Raiders @ 69.0 Pts (Uwaga uwaga nowość w moich rozpiskach)
Musician; Champion

10 Ungor Raiders @ 69.0 Pts
Musician; Champion

7 Ungor Raiders @ 51.0 Pts
Musician; Champion

7 Ungor Raiders @ 51.0 Pts
Musician; Champion

36 Bestigor Herd @ 477.0 Pts
FCG
Standard of Discipline [15.0]

35 Bestigor Herd @ 455.0 Pts
FCG
Gleaming Pendant [5.0] (jakbym jednak był za daleko o BSB a 5p. dupy nie ma więc nie szkoda)

5 Harpies @ 70.0 Pts
Scout

5 Harpies @ 70.0 Pts
Scout

5 Harpies @ 70.0 Pts
Scout

Models in Army: 165
Total Army Cost: 2598.0

Jak wspomniałem 2x stubborn musi być! Troszke mam inny styl grania (bardziej agresywny) niż Klops więc u mnie to ma rację bytu.
1 przerzut ze sztandaru na Bestigorach - no tak jak napisałem wyżej, przy 3 hordach BSB nie może mieć zasięgu wszędzie. A poza tym co lepszego/użyteczniejszego można dać ?
Napisałem ze nowością są Ungor Raidersi - nie stykło punktów na świniaki. Mało tego ! 2x 7 ida do ambusha :wink: czasem karkołomne akcje partyzantów jak pingwinów z magagaskaru dają rade w imię świętej zasady "im bardziej niemożliwe tym bardziej sie uda", tylko trzeba pamiętać że Chempion idzie z przodu i gdzie ten przód jest :oops:
I trzeba uwierzyć że jak odział przeciwnika ma nie zdać Ld to zrobi to właśnie po bezczelnej szarży 7 koziołków na plecy (tył, szarża, rana lub 2, - 1 za rane nabitą na naszym czempionie i gonimy!) Polecam test ! A jak sie nie uda .. to trudno .. po prostu tym razem nie będzie epicko.
Czcij Koze !!

Awatar użytkownika
Magnus
Chuck Norris

@ Dibo

rydwan byl jeden dlatego ze nie wiedzialem z kim bede gral, kumpel ma 3 armie wiec nie chcialem ryzykowac i przygotowac sie na HE masa rydwanych, a tu nagle breta mi wyjezdza. Poza tym mam tylko dwa rydwany, na wiecej jakos szkoda mi pkt ;p

A ungorki to piekny oddzial. Kiedys zaszrazowalem na szostke grali golych od boku, ubilem jednego, on mi zabil tylko jednego ungorka, mialem szarze, bok, zabity i zlamalem, dogonilem i zniszczylem oddzial ;D Mina kumpla jak wjezdza mu 30-pkt gowno i rozjezdza jego elite grali-bezcenne ;)

Awatar użytkownika
rudobrody79
Falubaz

Post autor: rudobrody79 »

=D>
jak kolega ma 3 armie to polecam ćwiczyć na kazdej jego armii po kolei, z tą różnicą żeby otwarcie powiedział czym bedzie grał. przecież to jest nieuczciwe wobec Ciebie. on przecież wiedział ze bedziesz grał bestiami. jakoś nie rozumiem, dlaczego dałeś się w to wciągnąc. ja bym poweidzial ze zagram np lizakami a tu niespodzianka i wychodzi 9 minotaurow ze stubborn-em i miażdzy małe elfki :lol2:

ale mnie poniosło....nie gniewaj się
pzdrwm

Awatar użytkownika
Magnus
Chuck Norris

@ rudobrody79

Ja tez mam 3 armie ;) bestie, EMP, DE

przeciwnik: HE, Chaos, Breta.

Umawiamy sie na jakis limit pkt i nie wiemy z kim bedziemy walczyc, zeby uniknac robienia rozpiski pod konkretna armie, just for fun ;)

ODPOWIEDZ