DE - ETC.

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Żuczek
"Nie jestem powergamerem"

DE - ETC.

Post autor: Żuczek »

ETC - Poor Beetle2400 Pts - Dark Elves Army

Lord

Dreadlord 240
General, Soulrender, Dawnstone,
Armour of Darkness, Crown of Command

Supreme Sorceress 345
Magic Level 4; Lore of Shadow,
Lifetaker, Seal of Ghrond, Sacrificial Dagger

Hero

Cauldron of Blood 225
Death Hag, Battle Standard

Core

2 x5 Harpies 110

35 Black Ark Corsairs 390
Musician, Reaver, Standard: Lichebone Pennant

20 Dark Elf Repeater Crossbowmen @ 210
Musician, Guardmaster

Special

30 Witch Elves 340
Musician, Standard: Banner of Murder

10 Cold One Knights 335
Musician, Standard: Banner of Eternal Flame
Dread Knight: Luckstone, Ironcurse Icon, Charmed Shield

2 x Cold One Chariot 200

Total Army Cost: 2395

Co o tym sądzicie?
Obrazek

Awatar użytkownika
Lucyfer
Chuck Norris

Post autor: Lucyfer »

Ja się pytam: gdzie 3 chariot?
Obrazek

Awatar użytkownika
Żuczek

Lucyfer pisze:Ja się pytam: gdzie 3 chariot?
Są na razie tylko 2. Jak bym nie miał cold one, to były by 3 rydwany. :D
Obrazek

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Wiesz ze Generał szczegolnie z T3 bez warda jest bardzo miękki? Każda armia z KB lub z dużą siłą może go z anihilować dość szybko.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

Dobre Garga pytanie - byle WL jest realnym dla lorda zagrożeniem. Zwlaszcza w liczbie 30
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Dobre Garga pytanie - byle WL jest realnym dla lorda zagrożeniem. Zwlaszcza w liczbie 30
Akurat na S6 1+ z rerol jest taki sam, jak 1+ i ward. A na S5 i mniejszą jest już dużo lepszy.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

ale na death jest duzo słabszy a wtej rozpie nie ma nawet mr 2 żeby ward z kotła jakos wyglądał. a death na euro nie jest jakos mega rzadkim lorem
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Żuczek

GarG pisze:Wiesz ze Generał szczegolnie z T3 bez warda jest bardzo miękki? Każda armia z KB lub z dużą siłą może go z anihilować dość szybko.
To prawda. Więc będzie mu wystarczać ward z kotła na 5+.
Dymitr pisze:Dobre Garga pytanie - byle WL jest realnym dla lorda zagrożeniem. Zwlaszcza w liczbie 30
Sądzę, że przeciwko WL lord nie jest taki miękki. Tzn. ma 2 x save na 4+ i ward na 5.
Jankiel pisze:Akurat na S6 1+ z rerol jest taki sam, jak 1+ i ward. A na S5 i mniejszą jest już dużo lepszy.
True.
-Qc- pisze:ale na death jest duzo słabszy a wtej rozpie nie ma nawet mr 2 żeby ward z kotła jakos wyglądał. a death na euro nie jest jakos mega rzadkim lorem
Masz rację, death na euro nie jest rzadkim lorem, choć troszkę go przycięli. Generał będzie stał w korsarzach, którzy mają MR (1), następnie rzucę z kotła warda na 5+ co razem da ward na 4+. Może, to karkołomne zadanie ale da się zrobić. Fakt, że trudna może być 1 tura kiedy nie zacznę gry.
Obrazek

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

IMO nie widze tego by Kocioł musiał nianczyć lorda przez poł gry dawajac mu warda. Cokom bedziesz musiał dawać warda lub +1A. Korsarzą i wiedzmą KB lub +1A. Kusznikom też sie ward przyda czasami. Wszystko zalezy od sytłacji. Tak wiec pilnowanie Lorda by nie dostał ze sniperki lub innego czaru i nie spadł jest słabym pomysłem.
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.

Awatar użytkownika
Żuczek

GarG pisze:IMO nie widze tego by Kocioł musiał nianczyć lorda przez poł gry dawajac mu warda.
Kocioł nie będzie dawał ward tylko generałowi, ale również całej jednostce korsarzy, do póki nie wejdą do walki.
GarG pisze:Cokom bedziesz musiał dawać warda lub +1A. Korsarzą i wiedzmą KB lub +1A. Kusznikom też sie ward przyda czasami. Wszystko zalezy od sytłacji. Tak wiec pilnowanie Lorda by nie dostał ze sniperki lub innego czaru i nie spadł jest słabym pomysłem.
Generał będzie pilnowany, ale tylko na początku gry.
Obrazek

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Pograj i raport jakis daj ;)

Awatar użytkownika
Żuczek

GarG pisze:Pograj i raport jakis daj :wink:
Być może w tą niedzielę będę grał z krasnalami, więc spodziewaj się raportu.

Bardziej się obawiam pancernych armii (z dużym save) niż tym, że mój generał nie ma ward.
Np. nie widzę się z Empire, WoC i z Bretką. Nie mam magii z domeny metalu, nie mam też bolców.
Obrazek

ODPOWIEDZ