8 edycja - Pytania 3

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

Zablokowany
Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator
Posty: 7831
Lokalizacja: Warszawa

Re: 8 edycja - Pytania 3

Post autor: Grolshek »

Dziękuję. \:D/
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy
Posty: 13986
Lokalizacja: Ordin Warszawa

Post autor: Shino »

Afro pisze:No jak wali snajperkę w samotny dzwon bez seera, to i tak nie dostaje on liderki oddziału przecież.
dostaje przeciez.

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator
Posty: 7831
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: Grolshek »

Już wiem że żeby mieć 0 Ld musi być bez oddziału i bez seera. Z seerem dostaje jako jeden z nim model a od oddziału jako najwyższą w oddziale.
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów
Posty: 3720
Lokalizacja: Kielce/Kraków

Post autor: kubencjusz »

Dostaje ? Przecież jest napisane niemodyfikowana. Skoro tak to powinno się brać pod uwagę ld modelu, a nie najwyższą w oddziale :?

panterq
Masakrator
Posty: 2461
Lokalizacja: Legion

Post autor: panterq »

Też mnie to rozwala, ale panowie z LS postanowili że niemodyfikowane LD na potrzeby snajperek to najwyższa wartość LD w oddziale uzyskane bez inspiring presence. Żeby dodać rumieńców całej sytuacji, niemodyfikowane LD dla brzytwy to według nich LD danego modelu. Chyba że coś pomieszałem?
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Posty: 3007
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Post autor: Azurix »

Tak, ale niestety FAQ od GW przedstawia to tak, więc nie chodzi o LS:

Q: When taking a Leadership test, sometimes you have to take it on
your unmodified leadership. What is your unmodified leadership?
(p10)
A: Your unmodified Leadership is the highest Leadership
characteristic in the unit. Do not include any modifiers from
any source, for example, Strength in Numbers, Inspiring
Presence or the Doom and Darkness spell.
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity
Posty: 5674

Post autor: Afro »

nie rozumiem już tej gry ;)
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów
Posty: 3720
Lokalizacja: Kielce/Kraków

Post autor: kubencjusz »

Szukanie w battlu logiki jest jak .... szukanie w battlu logiki, bo nic innego równie bezsensowego nie znalazłem :roll:

Aseoks
Chuck Norris
Posty: 403
Lokalizacja: Gdańsk

Post autor: Aseoks »

ktoś słusznie kiedyś napisał tu na forum, że tam gdzie kończy się logika tam zaczyna się wfb, więc pozdrawiam :)
_______________________________

JaSzczuras
Chuck Norris
Posty: 484
Lokalizacja: "Zad Trolla" Koszalin

Post autor: JaSzczuras »

Takie pytanko:

Jaką podstawkę powinien mieć smok chaosu, według naszych uściśleń odpowiadającej ostatniej figurce wydanej przez GW.
U nas ostatni jest gargulcz czy jakoś tak na 50x50, ale na turnieju usłyszałem, że wszystkie smoki mają mieć 50x100.

misha
Wielki Nieczysty Spamer
Posty: 6586
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: misha »

zielony smok ma 50x50, smok zombie ostatni model 100x150, DE smok ma 50x50, HE smok 50x100
Smok Chaosu ? jak producent podaje :) sprawdź sobie na stronie GW
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy
Posty: 13986
Lokalizacja: Ordin Warszawa

Post autor: Shino »

misha pisze:DE smok ma 50x50
niebardzo. ma 50x100.

JaSzczuras
Chuck Norris
Posty: 484
Lokalizacja: "Zad Trolla" Koszalin

Post autor: JaSzczuras »

Smok DE ostatni model 50x100 a co do Chałasu to nie ma informacji przy Galrauchu ( bo to ostatni smok chałasu ),
na zdjęciu jest nadal na podstawce 50x50, czyli co nadal na starej można grać?

Awatar użytkownika
przelas
Falubaz
Posty: 1099
Lokalizacja: Gdańsk

Post autor: przelas »

zapytam tu aby nie śmiecić, jaką podstawkę ma orzeł, np. he (oczywiście chodzi o rozmiar a nie to, ze jest czarna i plastikowa)?

Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Posty: 4764
Lokalizacja: Warszawa - Drobne Wałeczki
Kontakt:

Post autor: Semi »

40x40 mm
Obrazek
Highborn Elves Only!

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Posty: 3007
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Post autor: Azurix »

W boxie jest 50x50mm.
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Thain
Chuck Norris
Posty: 526

Post autor: Thain »

Shino pisze:
misha pisze:DE smok ma 50x50
niebardzo. ma 50x100.
Smoki dark elfów są dwa. Stary z Malekithem (prawdopodobnie, bo strona o tym milczy) ma podstawkę 50x50, a nowy ze SoM - 50x100.

misha
Wielki Nieczysty Spamer
Posty: 6586
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: misha »

a ok to nie wiedziałem, że nowy smok DE jest 50x100 :) to wychodzi, że ten jest aktualny według uściśleń i taki powinien być
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

JaSzczuras
Chuck Norris
Posty: 484
Lokalizacja: "Zad Trolla" Koszalin

Post autor: JaSzczuras »

misha pisze:a ok to nie wiedziałem, że nowy smok DE jest 50x100 :) to wychodzi, że ten jest aktualny według uściśleń i taki powinien być
To w końcu jak pozwolą mi grać tym chaosowym na podstawce 50x50?

Gremlin
Masakrator
Posty: 2428
Lokalizacja: Szczawnica/Kraków
Kontakt:

Post autor: Gremlin »

ano powinno przejść :) - ale zapytaj lepiej organizatorów.
xYz

Zablokowany