Piłka nożna

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Re: Piłka nożna

Post autor: smiejagreg »

Siweusz pisze:
smiejagreg pisze: Piszę, jak to widzę. ...
Po raz setny? Po co? :P

PS.Stepniewski nieraz temperował komentatorów. To żaden wyznacznik. :wink:
Bo takie numery trzeba piętnować :!:
Nie napisałem, że to jakiś wyznacznik - tylko że nie tylko ja mam takie odczucia.... Może nie aż po raz setny :wink: , ale zdecydowanie zbyt częsty...

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Post autor: Siweusz »

Dobra Grzesiu, kończymy ten czat. :mrgreen:
Stępniewski się nie wypowiedział na ten temat. Poczekamy do wtorku, chociaż tam nie ma żadnego sedziego. :(
Pozdro i do nastepnego. :P
GrimgorIronhide pisze:
Ziemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony :(
Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupności :mrgreen:

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

smiejagreg pisze: A wystarczyłoby wprowadzić challenge, jak w tenisie. Założę się, że Czerwone Diabły miałyby na KAŻDY koniec sezonu jakieś kilkanaście punktów mniej :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Na to samo cierpiała Barcelona - az w końcu przestali im gwizdac nawet realne faule ^^ a przecież takich fotek jak słynny "bobas" to jednak MU nie zalicza ; )

Dobra obejrzałem sytuację - lekki żal z tym karnym ^^
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

generalnie - Rawowo karny się należał - lekko popchnął go ręką:)
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Gdyby za takie zagrania dyktować karne, to bym stawiał tak na po 15 karnych w meczu po obu stronach :wink:

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

gdyby używali powtórek, zabiliby piękno tego sportu - a tak sędzia ma się prawo pomyllić (to tylko człowiek przecież) - taki sport, życie.
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Dla mnie z kolei właśnie takie wybryki sedziów zabijają piękno tego sportu.a jak już się niektórzy panowie zaczynają bawić w pana życia i śmierci i korygować wyniki meczów przez popełnianie kolejnych knotów (Webb np. w meczu Polaków z austrią) to już w ogóle jest parodia, a nie futbol... Wypaczanie wyników meczów przez panów z gwizdkiem ma stanowić o pięknie futbolu... Hm... A że życie - fakt, w życiu więksi zjadają mniejszych - prawo przyrody :wink:

Ingen175
Kradziej

Post autor: Ingen175 »

Dobra, skończcie już. Są przyjemniejsze rzeczy niż kłótnia na temat karnego. Wątpliwych sytuacji mamy na pęczki w całym sezonie.

Lepiej przejść nad tym.

BTW. Bardzo podoba mi się zachowanie Ikera : http://www.youtube.com/watch?v=Ne7KE9Pv ... r_embedded
Jeden z bardziej czułych na różne zdarzenia/krzywdy piłkarzy. Na prawdę piłkarz z klasą.

Awatar użytkownika
Pieta
Chuck Norris

Post autor: Pieta »

W tej kolejce przed każdym meczem Ekstraklasy była minuta ciszy a potem skandowanie na cześć właśnie tego zmarłego dziecka Dawida Zapiska.

A co do tej kolejki jeszcze to:
W tym sezonie 40 spotkań ekstraklasy oglądało na żywo 369 475 sympatyków piłki nożnej. To wynik o niespełna 70 tys. lepszy od ubiegłorocznego na tym etapie zmagań.
Trzeba dodać, że poprzedni rok też był rekordowy odkąd ligą rządzi spółka. Dodatkowo, na trzech stadionach trwa gruntowna przebudowa (będą kolejne nowoczesne obiekty) i ilość miejsc na razie jest mocno ograniczona. Na kolejnym stadionie tylko remont, ale też spore ograniczenia frekwencyjne.

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

GrimgorIronhide pisze:

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Właśnie oglądam powtórke Polonia- Wdzew. Kolejne gratz Wszołek. :mrgreen:
Teodorczyk też. "Dzieciakom Mroczkowskiego" gratz za to co było i życzenia wytrwałości. :D
GrimgorIronhide pisze:

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

+1
Może w końcu włodarze innych klubów wezmą przykład i postawią na naszych młodziaków - jak widać warto. W Polonii obecnie właśnie młode chłopaki decydują o wynikach meczów. Wiadomo, że nie zawsze, ale już po raz któryś... Myślę, że to właściwa droga...

Ingen175
Kradziej

Kolejna pomyłka na rzecz Barcy:
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/ ... 9594_n.jpg

A sędzia był tak blisko ...

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Sevilla zasłużyła na minimum 1 punkt w tym meczu. Grali dobrze, póki Medel nie dostał czerwonej kartki. Potem to już Barca miała z górki, pomyłek sędziego było sporo w tym meczu...

Ingen175
Kradziej

Za dużo sędziowie ostatnio pomyłek popełniają. Za dużo.

Swoją drogą z Fabregasa się zrobił niezły aktor.

Awatar użytkownika
Stormtrooper
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Stormtrooper »

Wszyscy w Barcelonie to aktorzy...
podpis był nieregulaminowy

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

Gdzie są fani Barcy?, czekam na komentarz do ostatniego meczu ligowego i popisu sędziów i Fabregasa ;)
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Barcelona w niemieckim stylu - gra do końca :P
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Vallarr
Falubaz

Post autor: Vallarr »

A co tu komentowac? Sedzia byl do bani, w obie strony. Fatalni Sanchez i Alves, znow Fabs dal rade, reka byla, ale sedzia byl odwrocony, choc metr od Thiago. Sevilla stala i krzyczala zamiast grac. Fabs oczywiscie od siebie dodal, ale w twarz oberwal - czerwona i tak niezaleznie od aktorstwa. Remontada i dalej -8. Villa zamiast Sancheza i chce juz klasyk :]

Z innej beczki - Ramos na prawej zagral duzo lepiej niz Arbeloa, a Varane i Albiol daja rade... ciekawe czy zostanie na prawej. Kaka zrobil co mogl, a Mou wreszcie stosuje rotacje - mecz bez Xabiego w wyjsciowej? Coraz ciekawszy sezon sie zapowiada.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Mourinho na razie osiągał sukcesy w krótkim terminie - imo nie stosując rotacji wypalał piłkarzy, którzy jak ćmy się starali, docierali gdzie mieli (CL, mistrzostwa kraju itd) - jeżeli będzie pracował w Madrycie dłużej to bez rotacji się nie obejdzie - co, nawet przy świetnej ławce Realu, (s)powoduje stratę punktów.

Podsumowując w El Clasico stawiałbym na Real ale Primera Division wygra Barcelona.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

ODPOWIEDZ