Troche inne krasie - JochnyWalker
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Re: Galeria Jasia - Imperium
a te małe punkciki na których jest srebro/biel to celowy zabieg, czy Ci się skrobnęło ?
- Brushlicker
- Falubaz
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Wrzucaj fotki na bp, ew. więcej fotek trzymaj na blogu. Tak robi Arbaal, czy Quidamcorvus. Generalnie komentowanie na blogu figsów jest upierdliwe, bo trza się logować, a logowania to ja mam dosyć w pracy . Jak będzie co komentować - się skomentuje...
- Brushlicker
- Falubaz
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Temat maga, bo 40k to nie moja działka :
żółta szatka ok,chociaż przydałoby się trochę bardziej zdecydowanego kontrastu na niektórych fragmentach. Jednak rękaw chyba nie skończony jeszcze , widać linię podziału na rękawie - ja bym to jeszcze zeszlifował... skóra całkiem fajnie wyszła .
żółta szatka ok,chociaż przydałoby się trochę bardziej zdecydowanego kontrastu na niektórych fragmentach. Jednak rękaw chyba nie skończony jeszcze , widać linię podziału na rękawie - ja bym to jeszcze zeszlifował... skóra całkiem fajnie wyszła .
- Brushlicker
- Falubaz
tak, rękaw do zrobienia (nadlewkę też dopiero na fotografii zauważyłem)
nie wiem, jak mam zrobić, żeby było widać kontrasty.... te rozjaśnienia to :
-iyanden darksun (najlepsza farba świata)
-gryphone sepia
-iyanden
-iyanden + skull white -> layering prawie do białego
a aparat tego nie chwyta ni uja
nie wiem, jak mam zrobić, żeby było widać kontrasty.... te rozjaśnienia to :
-iyanden darksun (najlepsza farba świata)
-gryphone sepia
-iyanden
-iyanden + skull white -> layering prawie do białego
a aparat tego nie chwyta ni uja
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Nie bierz do głowy, u mnie to samo jest. Takich farbek ulubionych jak iyanden to mam kilka .
- Brushlicker
- Falubaz
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Po pierwsze - mało widać. Za ostre światło spowodowało głębokie cienie i ostatecznie dobrze nie widać wiele. Ale co widać:
model jest nie tyle nudny, co dosyć "puszkowaty", a co za tym idzie mniej masz okazji do wykazania się, niż na szmaciarzach... Pierwsze, co się rzuca w oczy, to jednolitość kolorystyczna pancerza i broni. A przecież opancerzenie wcale takie jednolite nie jest. Są fragmenty kolczugi, są płyty pancerza, są naramienniki, na brzuchu jest jakiś ornament.... Coś tam można z tym zrobić. Ja się staram w przypadku puszek oddzielać pancerz główny, kolczugę i ozdobniki pod względem kolorystycznym. Wprowadza to pewne - niewielkie, ale zawsze - ożywienie kolorystyczne, a także przede wszystkim lepiej uwidacznia poszczególne elementy opancerzenia. Cała zbroja mniej się zlewa.
Sam kolor zbroi ok, trochę brakuje ostrzejszych rozjaśnień, np. na nakolannikach. Niewiele też widać fragmentów skóry orka, to co widać może być mylące. A nade wszystko brakuje fotki zadka
model jest nie tyle nudny, co dosyć "puszkowaty", a co za tym idzie mniej masz okazji do wykazania się, niż na szmaciarzach... Pierwsze, co się rzuca w oczy, to jednolitość kolorystyczna pancerza i broni. A przecież opancerzenie wcale takie jednolite nie jest. Są fragmenty kolczugi, są płyty pancerza, są naramienniki, na brzuchu jest jakiś ornament.... Coś tam można z tym zrobić. Ja się staram w przypadku puszek oddzielać pancerz główny, kolczugę i ozdobniki pod względem kolorystycznym. Wprowadza to pewne - niewielkie, ale zawsze - ożywienie kolorystyczne, a także przede wszystkim lepiej uwidacznia poszczególne elementy opancerzenia. Cała zbroja mniej się zlewa.
Sam kolor zbroi ok, trochę brakuje ostrzejszych rozjaśnień, np. na nakolannikach. Niewiele też widać fragmentów skóry orka, to co widać może być mylące. A nade wszystko brakuje fotki zadka
- Brushlicker
- Falubaz
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Nie raz tak miałem... Jak cykam, to zawsze min. 2 szt. tego samego ujęcia, a czasem więcej. Potem wybieram w miarę ostre... ale na baterie nie ma rady, tzn. jest - zapasowy komplet. Wtedy nie traci się światła...
PS - a gdzie skończony mag WTF
PS - a gdzie skończony mag WTF
- Brushlicker
- Falubaz
nie ma
ten ognia leży niekochany ( do gry jest zbędny, a mam sporo pilniejszej roboty) a światła czeka na nową dyszę do aerografu (pod warunkiem że uda mi się wyjąc z aero reztki starej- nie pytajcie )
Teraz moje myśli błądzą bliżej wh40k a nie WFB, ale postaram się równolegle wykańczać armię, za pieniążki z tego zamówienia robie zakupy na Gamezone
ten ognia leży niekochany ( do gry jest zbędny, a mam sporo pilniejszej roboty) a światła czeka na nową dyszę do aerografu (pod warunkiem że uda mi się wyjąc z aero reztki starej- nie pytajcie )
Teraz moje myśli błądzą bliżej wh40k a nie WFB, ale postaram się równolegle wykańczać armię, za pieniążki z tego zamówienia robie zakupy na Gamezone
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
What? A co tam ciekawego kupujesz, jeśli można wiedzieć? Pojedyncze figsy na półkę, czy uzupełniasz jakąś armięJochnyWalker pisze:... robie zakupy na Gamezone
- Brushlicker
- Falubaz
- Brushlicker
- Falubaz
Zarombisty lorkas mi sie podoba :d
edit: mym skromnym zdaniem mozna zbrojke rozjasnic ale to tylko me zdanie bo widze ze wi;
edit: mym skromnym zdaniem mozna zbrojke rozjasnic ale to tylko me zdanie bo widze ze wi;
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
A co mam Ci powiedzieć? Bo teorii malowania nie znam bom samouk, a praktykę masz lepszą odemnie ?
- Brushlicker
- Falubaz
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Kubencjusz - w komentarzach nie chodzi o chwalenie i już - cenne są zwłaszcza uwagi krytyczne odnośnie malowania. Coś, co nam się podoba, jakiś szczegół, czy wręcz odwrotnie. Wtedy malarz - jeśli jakaś liczba komentarzy się powtarza - widzi, nad czym trza podziałać jeszcze, a co jest ok... I nie trzeba być mistrzem malowania, aby widzieć niedoróbki, czy też świetnie pomalowanego figsa, tak jak nie trzeba być piłkarzem, żeby się znać na futbolu ...
Ząbki jeśli skończone to do poprawy, co innego dla siebie a co innego na zamówienie. Tutaj wyglądają na pociągnięte jedynie białym, super mag.JochnyWalker pisze: mógłbym prosić o feedback? Bo naprawdę chciałbym doskonalic moje malowanie (!) / posłuchać komplementów w miły sposób łechczących moją próżność "malarza"