Zestawy Startowe

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
dybos
Wałkarz

Zestawy Startowe

Post autor: dybos »

Witam przeglądając internet cały czas obserwuję ceny różnych figurek.
I myślę, że wielu początkujących battlowcow odrzuca cena.
Ostatnio pojawiła się propozycja osławiona Bitwa o Przełęcz Czaszki"
Jest to według wielu zestaw, który przez wiele osób jest uważany za wspaniałom propozycję na start.
Uważam, że gdyby GW wydało więcej podobnych zestawów to byłoby by o wiele. Np żeby w takim zestawie były rózne konfiguracje armii. N.P.
Chaos i Dwarfy, DwarFy i Imperium , HE i DE, Imperium i O&G itd.
Dlaczego bo np.
Dwóch przyjaciół chce zacząć bawić się warhammerem. No i zdacydowali się na armie, jeden na Dwarfy drugi na Imperium. No i co tu zrobić oczywiście moga kupic zestaw Bitwy o PC no i kolega z dwarfami bedzie zadowolony ale ten co chce zbierać imperium juz nie bo : wyda 100 na armie której niechciał. A co do tego że można je sprzedać: Oni zaczynają i nie umieją robić konwersji a za armie klonow za duzo nie dostanie.

P.S. Co do fabuły. To uważam, że tak małe bitwy można usadowić lokalnie np. jakis pomniejszy Lord Zebral kupke ludzi i ruszyl na kopalnie zlota Dwarfow.
Czekam na komentarze
Pozdro.
Dybos
Wiem, że nic nie wiem!!!
(ale szybko sie ucze) :D :D :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Kornik
Wałkarz

Post autor: Kornik »

Zwróć uwagę że np box wojowników chaosu to wydatek jakiś 110 złotych a to już połowa ceny przełęczy. A co do dogodzenia każdemu to też mało realne bo musiało by być z 60 zestawów startowych a z ekonomicznego punktu widzenia jest to nieopłacalne ( weźmy chociaż transport czy sprzedaż w sklepie...) Ja tylko czekam na batalion do chaosu którego raczej nigdy nie wydadzą :( :(

Awatar użytkownika
dybos
Wałkarz

No właśnie zgadzam się z tobą ale na moje jak któs kupi przełecz czy taki przykładowy zestaw startowy to raczej na nim nie skończy. No jeszcze się taki nie urodził co by wszystkim dogodził no ale żeby chociaż pare takich zestawow było a kupować mozna by było przez sklep internetowy.
Wiem, że nic nie wiem!!!
Obrazek

Lord MC
Wałkarz

Post autor: Lord MC »

Warhammer to drogi sport, a przełęcz czaszki to, że tak powiem, cisza przed burzą podwyżek GW. To co proponujesz nigdy się nie wydarzy więc daruj, ale muszę przyznać rację przedmówcy.

Nehan
Masakrator

Post autor: Nehan »

Chaos i Dwarfy, Dwarfy i Imperium , HE i DE, Imperium i O&G itd.
raczej Chaos Dwarfy, bez i :wink:

Awatar użytkownika
dybos
Wałkarz

musi byc "i" bo chodzi o chaos army i dwarf army 8) 8)
Wiem, że nic nie wiem!!!
Obrazek

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

nie musi, bo moze chodzic o chaos dwarf army ;]

Budda
Chuck Norris

Post autor: Budda »

sa przeciez army deal'e i bataliony...

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

Kornik pisze: A co do dogodzenia każdemu to też mało realne bo musiało by być z 60 zestawów startowych
żeby być dokładnym to z moich wyliczeń wychodzi że przy 14 armiach obecnie dostępnych (nie liczę ChD i DoW) tak żeby były wszystkie możliwe kombinacje powinno być 91 zestawów startowych (120 wliczając ChD i DoW)

ODPOWIEDZ