Pytania wszelakie ... ;)
Moderator: JarekK
1. MożeXier pisze:1 Dyskowiec może dołączyć do Knightów? 2 Ma od nich losa? 3 Jeśli nie to od czego ma? To samo pytanie jeśli chodzi o mount slaanesha
2. Ma
3. -
4. Mały steed ma. A nawet jest lepszy bo ma podstawkę 25/50.
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl
Może, ale wtedy rycerze poruszają się z szybkością dysku, czyli mają ruch 1 (nie można latać jeśli reszta nie lata). LOS jest normalnie. Przy mouncie slaanesha wszystko 2x tak.Xier pisze:1 Dyskowiec może dołączyć do Knightów? 2 Ma od nich losa? 3 Jeśli nie to od czego ma? To samo pytanie jeśli chodzi o mount slaanesha
Złomowisko: https://goo.gl/photos/xRMRQZGkEgCpcHcx5
Ok dzięki, a czy mag z markiem Nurgla może dołączyć np do warriorów z markiem Khorna czy nie można mieć różnych marków w 1 oddziale? Jeśli może to jeżeli przeciwnik strzela do tego oddziału lub jest w combacie ma minusy (-1hit, -1ws)?
nieregulaminowy podpis usunięty - administracja
W sumie to jeśli chodzi o strzelanie ok, ale co jeśli mam w oddziale Khorna maga Nurgla ten oddział walczy i mag jest w styku z wrogą jednostką? Cytat z Pol AB "Każda jednostka stykająca się z podstawką modelu z Piętnem Nurgla ma obniżony o -1 współczynnik Walka Wręcz". Jakim prawem ta zasada ma nie działać, jest jakieś faq? 

nieregulaminowy podpis usunięty - administracja
Co ile wychodzi WD?
"Nie pytaj cóż za Istota Krzyczy nocą.Nie pytaj kto czeka na ciebie w cieniu.
To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."
REŻIM.DYKTATURA,TOTALITARYZM

To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."
REŻIM.DYKTATURA,TOTALITARYZM

- Infernal Puppet
- Masakrator
Wystarczało by spojrzeć na erratę :Cytat z Pol AB "Każda jednostka stykająca się z podstawką modelu z Piętnem Nurgla ma obniżony o -1 współczynnik Walka Wręcz". Jakim prawem ta zasada ma nie działać, jest jakieś faq?
Więc tylko ataki idące w bohatera z markiem miały by karę.Change the second paragraph to “A model with the Mark of
Nurgle is difficult to target. Ranged attacks that target him are
at -1 To Hit. Models that target him in close combat are at -1
WS.”
Ach te uroki bycia ciągle głodnymMad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.

- rudobrody79
- Falubaz
niestety sędziowie nie uznają na turniejach dodatkowego ataku wierzchowców, bo się nie znająGórken pisze:czemu z marka nie dostają? w ubiegłej edycji tak było, a w tej zawsze grałem na konikach z 10 atakami;o