Re: Warsztat Magdy UP :21.11.2012 Imperium c.d.

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Re: Warsztat Magdy UP : 07.05.2012 Imperium

Post autor: Klafuti »

O, dawno Cię nie było.
Przejścia są ekstremalnie miękkie, o ile bardzo dobrze wygląda to na metalu, to na twarzy i szmatce mogłaś zachować nieco większy kontrast. Poza tym krew mogła być ciemniejsza i bardziej błyszcząca. Generalnie jest natomiast super.
Wiewior-lbn pisze:Jak zwykle prosimy (przynajmniej Ja) o więcej fotek
A ja pamiętam, co zrobiłeś kiedyś w tym temacie.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: quidamcorvus »

Fajny styl malowania. Podoba mi się =D>

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Post autor: Dębek »

Kacper, ogarnij się, niedługo uczeń przescignie mistrza. :wink:
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Magda
Wałkarz

Post autor: Magda »

Klafuti pisze:O, dawno Cię nie było.
Przejścia są ekstremalnie miękkie, o ile bardzo dobrze wygląda to na metalu, to na twarzy i szmatce mogłaś zachować nieco większy kontrast. Poza tym krew mogła być ciemniejsza i bardziej błyszcząca. Generalnie jest natomiast super.
teraz widzę, że skóra rzeczywiście trochę blada, a co do krwi to za bardzo nie wiedziałam co z nią zrobić bo moim zdaniem wyrzeźbiona jest trochę tandetnie. Tak się zastanawiałam czy by jej nie polakierować....

Dębek pisze:Kacper, ogarnij się, niedługo uczeń przescignie mistrza. :wink:
bez przesady :) chyba jestem zbyt niecierpliwa żeby malować z taką starannością jak Kacper,założę się, że jak był mały to nie wyjeżdżał kredką poza linie przy kolorowankach :D

A tak ogółem miło, że tęskniliście :D Wiem, że ostatnio mało figurek wrzucam ale praktycznie cały czas maluje skaveny, więc ile można je oglądać. Jak mi się trafi coś innego to wrzucam. Do tego sesja i tego typu pierdoły zabierają mi czas. Ale na szczęście idą wakacje więc wkrótce moja galeria się nieco powiększy :)
Obrazek

dziop
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: dziop »

Wiewior-lbn pisze:Jak zwykle prosimy (przynajmniej Ja) o więcej fotek
Koleś jest twardy nie odpuści :D Owszem koleżanka jest bardzo ładna ale sądzę, że to nie miejsce na podryw.

Co do pracy zastanawia się tylko jak uzyskujesz taką czystość malowania szczególnie bieli. Jak zrobić biały w trój wymiarze? Maże o pomalowaniu kiedyś rycerza templariusza. Więc jakiś fajny przepis by się przydał. Może ktoś inny coś podpowie najlepiej tutek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Lakierowane elementy (a propos krwi) istotnie uzyskują błysk, myślę, że najpierw warto by na próbę pociągnąć półmatem. Lakier błyszczący daje dosyć widoczny połysk - lakieruję nim gemy - całkiem niezły efekt. Połysk na pewno jest dobry do krwi z flakami, ale do tak "odpustowo" wyrzeźbionej krwi może być zbyt błyszczący...

Awatar użytkownika
Magda
Wałkarz

Tak sobie siedzę i maluje łuczników w ten piękny słoneczny dzień...i nagle przypomniało mi się, że jeszcze nie wrzucałam tych gości :)
Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Wypasiony regiment :!: =D> .
Interesuj ą mnie dwie kwestie:
- jak malowałaś pancerze - mieszanka czarnego z boltgunem, czy co?
- czemu na siłę próbowałaś zrobić łysolom fryzury? Oni chyba powinni być łysi? O ile od przodka jest ok, to od zadka wygląda to jakoś średnio, jakby czepki jakieś mieli...

Awatar użytkownika
Magda
Wałkarz

smiejagreg pisze:Wypasiony regiment :!: =D> .
Interesuj ą mnie dwie kwestie:
- jak malowałaś pancerze - mieszanka czarnego z boltgunem, czy co?
- czemu na siłę próbowałaś zrobić łysolom fryzury? Oni chyba powinni być łysi? O ile od przodka jest ok, to od zadka wygląda to jakoś średnio, jakby czepki jakieś mieli...

pancerze to tylko boltgun+badab black ;p, a co do tych łysolców to wcale nie byli tak do końca łysi. Moim zdaniem mieli włochy opadające na czoło. Właściwie to nie wiem co oni mają na tych łbach , starałam się jakoś wybrnąć z tej sytuacji :)
Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Jednak nie ma to jak metalowe figsy. A malowanie super :!:

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Bardzo fajny oddział. Muszą się świetnie prezentować na żywo ;)

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

Bardzo przyjemna gromadka. Dwie drobne uwagi, troszkę brak zróżnicowania kolorów włosów, dwa odcienie to zdecydowanie za mało, drugie marudzenie w sprawie sztandaru dobry choć zbyt komiksowy, obramowanie+wypełnienie przydałoby się nieco cienia wrzucić. Wybacz czepialstwo, poziom masz bardzo wysoki a to takie lekkie marudzenie na siłę.

Awatar użytkownika
MARDUK
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: MARDUK »

Grabz pisze:Bardzo przyjemna gromadka. Dwie drobne uwagi, troszkę brak zróżnicowania kolorów włosów, dwa odcienie to zdecydowanie za mało, drugie marudzenie w sprawie sztandaru dobry choć zbyt komiksowy, obramowanie+wypełnienie przydałoby się nieco cienia wrzucić. Wybacz czepialstwo, poziom masz bardzo wysoki a to takie lekkie marudzenie na siłę.
Bo po jednym łojcu som, widać przecie , że są do siebie podobni :D Czasami się tak zdarza, że we wsi rodzi się taki jebaka. Znam z życia chłopa co ma już 10tkę, do pełnego składu brakuje mu jednego zawodnika + ma jeszcze 4rech rezerwowoych :lol2: Samego czorta się mniej ludzie boją na wiosce niż jego, bo wystarczy chwila nieuwagi a pojawia sie nowy potomek hehe :)

Fajny odział ci wyszedł, rzadko widzę sztandary Taala, ale cóż się dziwić chłopakom. Ładnie się komponuję ciemne pancerze z tą intensywną czerwienią. Pytanie takie jest o tą czerwień, jaka mieszanka kolorów na tym sztandarze jest? (najciemniejszy mnie interesuje i ten kolor najbardziej jasny jak uzyskać, proporcje bym prosił).

Pozdro.

Awatar użytkownika
Magda
Wałkarz

MARDUK pisze: Fajny odział ci wyszedł, rzadko widzę sztandary Taala, ale cóż się dziwić chłopakom. Ładnie się komponuję ciemne pancerze z tą intensywną czerwienią. Pytanie takie jest o tą czerwień, jaka mieszanka kolorów na tym sztandarze jest? (najciemniejszy mnie interesuje i ten kolor najbardziej jasny jak uzyskać, proporcje bym prosił).

Pozdro.
ten najciemniejszy czerwony to scab red z odrobiną czarnego. A najjaśniejszy to czysty blood red chyba że chodzi ci o krawędzie to wtedy blood red i biały w proporcji 1:3 ( oczywiście dochodziłam do niego stopniowo, żeby warstwy za bardzo się nie wybijały)
Obrazek

Awatar użytkownika
Magda
Wałkarz

Hej, wrzucam figurkę, którą zabrałam na tegorocznego Hussara. Muszę przyznać, że mój kapitan nie mógł mieć lepszego towarzystwa zważywszy na to, że stał obok prac najlepszych polskich malarzy :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Myślę, że Twój figs wcale nie ustępował pozostałym pracom =D> =D> =D> . Jedyne, do czego bym się przyczepił, to podstawka - za bardzo widać, że to korek i miejscami widać ranty podstawki. Przede wszystkim jednak cieszę się, że coś wrzuciłaś do galerii, bo bardzo lubię ją odwiedzać. Już myślałem, że zarzuciłaś to zajęcie ...

Awatar użytkownika
Magda
Wałkarz

smiejagreg pisze:Myślę, że Twój figs wcale nie ustępował pozostałym pracom =D> =D> =D> . Jedyne, do czego bym się przyczepił, to podstawka - za bardzo widać, że to korek i miejscami widać ranty podstawki. Przede wszystkim jednak cieszę się, że coś wrzuciłaś do galerii, bo bardzo lubię ją odwiedzać. Już myślałem, że zarzuciłaś to zajęcie ...
Cieszę się, że Ci się podoba ;). Cały czas coś maluje, ale jakoś nie miałam okazji powrzucać, postaram się zebrać w najbliższym czasie i porobić foty tego co mi się nazbierało.
Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Dawaj fotki, dziewczę hoże :!: :wink:

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Karlito »

Twoją Galerię znam praktycznie na pamięć i już nie mogę się doczekać kolejnych prac, szczególnie że długo nic nie wrzucałaś. Imperialny kapitan rewelacyjny choć nie przepadam za NMM generalnie.
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

Awatar użytkownika
Equos
Chuck Norris

Post autor: Equos »

miecz kapitana jest naprawdę mocnym elementem Twojego malowania, na wejściu daje po gałach ale na + rzecz jasna :P

ODPOWIEDZ