Pytania i odpowiedzi

Empire

Moderator: #helion#

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kordelas
Masakrator

Re: Pytania i odpowiedzi

Post autor: Kordelas »

Sam mam zamiar go testować za jakiś czas. Chcę nim pograć z Runefag-iem

Ostatnio grałem też na takim panu:
Generał
-gryf
-The white cloak of Urlic
-pełna zbroja płytowa
-Enchanted shield
-Miecz +2 Ataki albo +2 Siły

Muszę przyznać ,ze sprawdzał się naprawdę dobrze. Dodam ,że The white cloak of Urlic to genialny przedmiot ,skoro daje bonuy też gryfowi. Właściwie tylko dzieki niemu jest jakis sens tej bestii :)
Nieważne gdzie patrzy inkwizytor... i tak widzi wszystko!

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: #helion# »

ale gryf ma jedną podstawową wadę; jest drogi i nie jest uniwersalny; trafiasz na lizaki i jest kaplica po prostu, więcej się go chowa po kontach niż rozdaje LD tak naprawdę; zakute pały są o tyle lepsze, że po lizakach to praktycznie przejeżdżają , szkoda tylko, że tak mało unitów jest, ale i tak dają radę, a pestki praktycznie nic nie robią; death na slannie też nie jest straszny, bo można się ustawić dość daleko od przeciwnika, tak żeby nie miał zasięgu, przy heavenie w grę wchodzi jeszcze posadzenie kometki, wtedy lizaki uciekają w gigantycznej panice :mrgreen:
"(...)Imperium raz zaatakowane, zawsze kontratakuje(...)"
Kajus C+, Misja Kleopatra
Obrazek
GALERIA

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

#helion# pisze:a to się zgadza, przydatny facet za rozsądne punkty, który coś robi a nie tylko rozdaje LD za 140-180 pts.

otóż właśnie to - Arcypapa nic innego nie robi a zabija go champion murfangów...
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

PiotrB pisze:
#helion# pisze:a to się zgadza, przydatny facet za rozsądne punkty, który coś robi a nie tylko rozdaje LD za 140-180 pts.
otóż właśnie to - Arcypapa nic innego nie robi a zabija go champion murfangów...
właśnie to mnie wkurza w takim papciu; sporo punktów, które przychodzi co do czego to ginie, trochę drogo :roll:
Obrazek
GALERIA

Awatar użytkownika
Byro
Niszczyciel Światów

Post autor: Byro »

Gienio na gryfie doskonale się sprawdza w dopadaniu klocków słabych piechot trzymanych na tyłach. Krytyczne, by nie miały wysokiej siły. Spokojnie sam rozkręca takie klocki (mega ważny jest thunderstomp) - niemniej jednak, to co pisał Helion to prawda, czasem się trafi na coś z silnym strzelaniem lub poisonami i już mamy problem. Acz i to idzie jakoś rozgryźć. Największą zaletą gryfa jest to, że jest niedoceniany, zwłaszcza jeśli dać mu Bloodroar.
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.

vampire1308
Wałkarz

Post autor: vampire1308 »

pytanko. czy wy do rozpisek używacie może battlescrible?? jeżeli tak to mam prośbę,nie mogę znaleśc nigdzie bibliotek do empire,albo zwyczajnie nie umiem tego zrobić. pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc.

tilt112
Mudżahedin

Post autor: tilt112 »

Ponoc nie ma jeszcze 8ed empire

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

Jest do emp 8 i ma sie dobrze,koszta punktowe zgadzaja sie i jest naprawde ok,u mnie na S Plus smiga jak wariat ta aplikacja,co do zasobow,musisz wejsc na strone BS,zarejestrowac sie na forum i tam gdzies w jednym dziale sa podane linki z bibliotekami,sciagasz na telefon adres,wklejasz w aplikacji i sciagasz,potem musisz je jeszcze zaladowac w aplikacji i to wszystko...polecam bo naprawde jest pomocne
Obrazek
GALERIA

Gerald
Mudżahedin

Post autor: Gerald »

w tej aplikacji nie mozna tylko wybrac kto ma byc generalem i kiedy da sie 2 takie same magiczne przedmioty to nie ma sygnalu o bledzie.
''Three things make The Empire great – faith, steel and gunpowder!"

Legionowski Klub Miłośników Fantastyki

http://www.facebook.com/pages/Legionows ... 0549447769

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

Gerald pisze:w tej aplikacji nie mozna tylko wybrac kto ma byc generalem i kiedy da sie 2 takie same magiczne przedmioty to nie ma sygnalu o bledzie.
A czy to tak naprawde przeszkadza? w moim wyskakuje blad jak jest ten sam item,ale prawde powiedziawszy mamy tyle tych itemow w rozpiskach ze na pewno sie zdubluja...ja robie rozpe w robocie,metrze,tramwaju czy czyms innym a potem i tak zasiadam przed kompem przy AB ze jakos jeszcze to oblookac,sama aplikacja jest genialna bo nie musisz wozic papierow na sparing, a wszystko jest w telefonie,nawet erraty i faq-i
Obrazek
GALERIA

Gerald
Mudżahedin

Post autor: Gerald »

ja tylko dopisalem dwa male bledy aplikacji :). Samemu jej uzywam na tablecie. U mnie tylko ona sie wolno laduje :( .
''Three things make The Empire great – faith, steel and gunpowder!"

Legionowski Klub Miłośników Fantastyki

http://www.facebook.com/pages/Legionows ... 0549447769

Awatar użytkownika
Lechu
Kretozord

Post autor: Lechu »

Mam pytanko. Demisie z halabardami w cc korzystają z bonusa tarczy i z bonusa halabardy? Wydaje mi się, że nie powinny ale już sam nie wiem. x|

Awatar użytkownika
Kordelas
Masakrator

Z tarcz tylko przy strzelaniu do nich ,w walce nei korzystają z tarcz

Awatar użytkownika
Szymon
Kretozord

Post autor: Szymon »

Czy modlitwy arcylektora na koniu też działają w 6'
Kocitz pisze:Aha i nie jedziemy jakimkolwiek wehikułem z którym miał coś wspólnego: Solo, jego rodzina, jego przyjaciele/znajomi, jego najbliższe otoczenie [w tym SS] czy jakakolwiek osoba mająca styczność z Kiełbasą :lol:

Awatar użytkownika
Kordelas
Masakrator

Nie ,taki bajer ,ze na 6 cali daje tylko War Altar :wink:

Awatar użytkownika
Brushlicker
Falubaz

Post autor: Brushlicker »

są gdzieś zasady do okołoimperialnych zabawek od Forge Worlda ?
Obrazek

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

W TAMURKHAN-ie .
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Awatar użytkownika
Brushlicker
Falubaz

Post autor: Brushlicker »

OK.

Grywa się tym ? Bo kminię , czy manaamów sobie nie sprawić :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
Macias
Kretozord

Post autor: Macias »

W domu możesz grać, na turniejach nie.
Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( :shock: ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki :)
Imperialna moc!

Awatar użytkownika
Bizim
Falubaz

Post autor: Bizim »

JochnyWalker pisze:OK.

Grywa się tym ? Bo kminię , czy manaamów sobie nie sprawić :wink:

Użyj do konwersji lub używaj jako zwykłych mieczników, zasady tej piechoty z tamurkana imo są słaaaabe, hand gunnersi po 11 pkt (bo w heavy armourze).... jacyś mega drodzy swordsmeni z jakimś słabym bannerkiem....
Caius Ceplus pisze: Zaatakowane imperium kontratakuje.

ODPOWIEDZ