Pytania wszelakie ... ;)
Moderator: JarekK
- Kedziorson
- Masakrator
Re: Pytania wszelakie ... ;)
pytanie i sprawa jest ważna bo chodzi o paczkę orzeszków!!
dajcie mi proszę podstawę w zasadach, RB, faq czy jakąś erratę do tego, że nasi hero na dyskach będąc w kawalerii nie mogą wtedy latać, ergo kawaleria ma taki Mv jak dysk czyli 1.
bo będę paczkę w plecy na rzecz Buszmana.
pozdro Kędziorson
dajcie mi proszę podstawę w zasadach, RB, faq czy jakąś erratę do tego, że nasi hero na dyskach będąc w kawalerii nie mogą wtedy latać, ergo kawaleria ma taki Mv jak dysk czyli 1.
bo będę paczkę w plecy na rzecz Buszmana.
pozdro Kędziorson
Jestem totalnie zielony dopiero zaczynam przygodę z WFB i takie pytanie. Ma wyjść nowy AB dla wojowników chaosu gdzieś tak w grudniu. 1. Co sie zmienia przy aktualizacji AB (proszę zrozumiałym językiem) 2. czy warto kupić juz teraz battalion itd czy czekać na nowy AB a powiem szczerze ze nie chce mi sie czekać. 3. Kumpel kupił wyspę krwi i gra HE czy moja armia tj 12 warriorsow 5 knightow 5 piesków 20 maruderow, mag i jakiś bohater dadzą radę HE z podstawki? (Jakiego bohatera kupić?)
Nowy ab zazwyczaj zmienia wiele. Jednak jest to trudno przewidzieć. Tendencje innych ab wskazują na to że sporo się zmieni a armia będzie w przebudowie, jednak nie jest to pewne. Ja bym się na Twoim miejscu wstrzymał, wg mnie jedyny aspekt to aspekt finansowy, bo może się okazać że kupisz xx warriorów a będą niegrywalni. jednak może się okazać że standard armii się nie zmienił i będzie się grało podobnie. Plotki są na razie nie jasne i ciężko cokolwiek wywnioskować.
Co do grania przeciwko HE ciężko mi się wypowiedzieć, nie wiem co zawiera "starter". Generalnie polecam poczytać dział z rozpiskami, zobaczysz co jest grane aktualnie, poczytać ogólne forum. Na pewno podjąłeś dobrą decyzję zaprzedając swoją duszę w słudze Mrocznym Lordom
co dokupić w kontekstcie nowego booka to też trudne pytanie. Standardowo gra się na 2-3 magach, 2-3 bohaterach do walki, piechocie złożonej z maruderów/warriorów, piechocie w postaci chosenów lub knightach chaosu. Ale ostatecznie każdy gra czym lubi 
Polecam wytrzymałość w oczekiwaniu na nowego ab.
Co do grania przeciwko HE ciężko mi się wypowiedzieć, nie wiem co zawiera "starter". Generalnie polecam poczytać dział z rozpiskami, zobaczysz co jest grane aktualnie, poczytać ogólne forum. Na pewno podjąłeś dobrą decyzję zaprzedając swoją duszę w słudze Mrocznym Lordom

Polecam wytrzymałość w oczekiwaniu na nowego ab.
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!
"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22
"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22
Wydaje mi się że w jednostkach podstawowych nic się nie zmieni. Więc zarówno pieszych maruderów jak i wojowników nigdy za dużo
Jeśli przeciwnik dysponuje tylko zestawem ze startera to powinieneś z nim dobrze sobie radzić.
Jako bohatera sugeruję maga na dysku
Aczkolwiek to na tę edycję - z nadejściem nowego booka wszystko może się zmienić.

Jako bohatera sugeruję maga na dysku

Skąd będę wiedział co się zmieni nie kupując nowego AB? GW informuje co sie zmieniło, dobrze myśle? SYsek mówisz by sie wstrzymać - łatwo mówić, bo nic pewnego czy wyjdzie w tym grudniu czy tez pózniej. No i najważniejsze dla mnie by AB był po polsku, a zanim go wydadzą i spolszcza no to
. A tyle co słyszałem o GW śmiem stwierdzić, że to najgorsza firma jezeli chodzi o politykę dla graczy. Sluchajcie, może dobrym rozwiązaniem było by kupno starteru wyspy krwi? (He tez mi sie podobają)

oj, kupienie he to grzech, jeśli już napisałeś na forum wochu 
generalnie to nam ciężko coś stwierdzić. Dołączyłeś do forum w przełomowym okresie a my nie chcemy Cię okłamać mówiąc że to i to i tamto będzie na 100% grywalne. Wydanie booka po polsku to jakieś dodatkowe opóźnienie ale pewnie ktoś coś będzie wrzucał z tłumaczeniem. ja polecam cierpliwość, ale rób jak uważasz.

generalnie to nam ciężko coś stwierdzić. Dołączyłeś do forum w przełomowym okresie a my nie chcemy Cię okłamać mówiąc że to i to i tamto będzie na 100% grywalne. Wydanie booka po polsku to jakieś dodatkowe opóźnienie ale pewnie ktoś coś będzie wrzucał z tłumaczeniem. ja polecam cierpliwość, ale rób jak uważasz.
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!
Szczur22
Szczur22
- Infernal Puppet
- Masakrator
Oczywiscie, ze czempion, niby dlaczego ma się dzielić chwałą ?
Ach te uroki bycia ciągle głodnymMad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.

Tylko czempion niezależnie co ubije.trll0343 pisze:Ale jak ubiją duży cel to dla całości?
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454
Podałby ktoś link do angielskiego skrótu wszystkich domen magii (nie tych z RB)?
"Nie pytaj cóż za Istota Krzyczy nocą.Nie pytaj kto czeka na ciebie w cieniu.
To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."
REŻIM.DYKTATURA,TOTALITARYZM

To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."

http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=3&t=24349
o to chodziło?
o to chodziło?
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę (), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
![]()
Dokładnie niech ci Bóg w dzieciach wynagrodzi! 

"Nie pytaj cóż za Istota Krzyczy nocą.Nie pytaj kto czeka na ciebie w cieniu.

- Pedrodilgur
- Chuck Norris
nietrll0343 pisze:można korzystać z magicznej ochrony albo regeneracji, jeśli na siłę wrót piekieł wypadnie 11 albo 12?
- sorinmarkov
- Chuck Norris
Jak na lordzie mam warda na 3+ to cały model ma? Chodzi mi np o mantysię albo dragona.
Gdzieś na jakimś brytyjskim forum wyczytałem głupotę, że ma.
Gdzieś na jakimś brytyjskim forum wyczytałem głupotę, że ma.
Kupię:
Thunder Canon
Giant
4x Sabertusk
Thunder Canon
Giant
4x Sabertusk