Pytania wszelakie ... ;)

Warriors of Chaos

Moderator: JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kedziorson
Masakrator

Re: Pytania wszelakie ... ;)

Post autor: Kedziorson »

pytanie i sprawa jest ważna bo chodzi o paczkę orzeszków!!

dajcie mi proszę podstawę w zasadach, RB, faq czy jakąś erratę do tego, że nasi hero na dyskach będąc w kawalerii nie mogą wtedy latać, ergo kawaleria ma taki Mv jak dysk czyli 1.

bo będę paczkę w plecy na rzecz Buszmana.
pozdro Kędziorson

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Post autor: Siweusz »

str 99.
GrimgorIronhide pisze:
Ziemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony :(
Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupności :mrgreen:

Awatar użytkownika
Xier
Falubaz

Post autor: Xier »

Czy jeśli postać z bloodcurdling roar'em jest w combacie to mimo to może użyć tego gifta (jeśli ma losa i wróg nie jest w combacie)
nieregulaminowy podpis usunięty - administracja

Waldi
Masakrator

Post autor: Waldi »

Tak. To jest atak w fazie strzelania a nie atak strzelecki sensu stricte.

config
Warzywo

Post autor: config »

Jestem totalnie zielony dopiero zaczynam przygodę z WFB i takie pytanie. Ma wyjść nowy AB dla wojowników chaosu gdzieś tak w grudniu. 1. Co sie zmienia przy aktualizacji AB (proszę zrozumiałym językiem) 2. czy warto kupić juz teraz battalion itd czy czekać na nowy AB a powiem szczerze ze nie chce mi sie czekać. 3. Kumpel kupił wyspę krwi i gra HE czy moja armia tj 12 warriorsow 5 knightow 5 piesków 20 maruderow, mag i jakiś bohater dadzą radę HE z podstawki? (Jakiego bohatera kupić?)
Obrazek Obrazek

sYsek
Kretozord

Post autor: sYsek »

Nowy ab zazwyczaj zmienia wiele. Jednak jest to trudno przewidzieć. Tendencje innych ab wskazują na to że sporo się zmieni a armia będzie w przebudowie, jednak nie jest to pewne. Ja bym się na Twoim miejscu wstrzymał, wg mnie jedyny aspekt to aspekt finansowy, bo może się okazać że kupisz xx warriorów a będą niegrywalni. jednak może się okazać że standard armii się nie zmienił i będzie się grało podobnie. Plotki są na razie nie jasne i ciężko cokolwiek wywnioskować.

Co do grania przeciwko HE ciężko mi się wypowiedzieć, nie wiem co zawiera "starter". Generalnie polecam poczytać dział z rozpiskami, zobaczysz co jest grane aktualnie, poczytać ogólne forum. Na pewno podjąłeś dobrą decyzję zaprzedając swoją duszę w słudze Mrocznym Lordom ;) co dokupić w kontekstcie nowego booka to też trudne pytanie. Standardowo gra się na 2-3 magach, 2-3 bohaterach do walki, piechocie złożonej z maruderów/warriorów, piechocie w postaci chosenów lub knightach chaosu. Ale ostatecznie każdy gra czym lubi ;)

Polecam wytrzymałość w oczekiwaniu na nowego ab.
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!

"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22

Waldi
Masakrator

Wydaje mi się że w jednostkach podstawowych nic się nie zmieni. Więc zarówno pieszych maruderów jak i wojowników nigdy za dużo ;) Jeśli przeciwnik dysponuje tylko zestawem ze startera to powinieneś z nim dobrze sobie radzić.
Jako bohatera sugeruję maga na dysku :) Aczkolwiek to na tę edycję - z nadejściem nowego booka wszystko może się zmienić.

config
Warzywo

Post autor: config »

Skąd będę wiedział co się zmieni nie kupując nowego AB? GW informuje co sie zmieniło, dobrze myśle? SYsek mówisz by sie wstrzymać - łatwo mówić, bo nic pewnego czy wyjdzie w tym grudniu czy tez pózniej. No i najważniejsze dla mnie by AB był po polsku, a zanim go wydadzą i spolszcza no to :D. A tyle co słyszałem o GW śmiem stwierdzić, że to najgorsza firma jezeli chodzi o politykę dla graczy. Sluchajcie, może dobrym rozwiązaniem było by kupno starteru wyspy krwi? (He tez mi sie podobają)
Obrazek Obrazek

sYsek
Kretozord

Post autor: sYsek »

oj, kupienie he to grzech, jeśli już napisałeś na forum wochu :)

generalnie to nam ciężko coś stwierdzić. Dołączyłeś do forum w przełomowym okresie a my nie chcemy Cię okłamać mówiąc że to i to i tamto będzie na 100% grywalne. Wydanie booka po polsku to jakieś dodatkowe opóźnienie ale pewnie ktoś coś będzie wrzucał z tłumaczeniem. ja polecam cierpliwość, ale rób jak uważasz.
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!

"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22

Waldi
Masakrator

Krążą plotki, że HE mają być wydane zaraz po Wochu więc to także nie jest pewny zakup. A z tego co można się zorientować to w tej armii sporo może się zmienić.

trll0343
Warzywo

Post autor: trll0343 »

Jak to jest z Warshrinem i okiem bogów, jak czempion z oddziału wygra pojedynek to dostaje cały oddział czy tylko czempion?

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

Oczywiscie, ze czempion, niby dlaczego ma się dzielić chwałą ?
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

trll0343
Warzywo

Ale jak ubiją duży cel to dla całości?

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Karlito »

trll0343 pisze:Ale jak ubiją duży cel to dla całości?
Tylko czempion niezależnie co ubije.
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

Awatar użytkownika
Robert.P
Wodzirej

Post autor: Robert.P »

Podałby ktoś link do angielskiego skrótu wszystkich domen magii (nie tych z RB)?
"Nie pytaj cóż za Istota Krzyczy nocą.Nie pytaj kto czeka na ciebie w cieniu.
To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."

REŻIM.DYKTATURA,TOTALITARYZM
Obrazek

Awatar użytkownika
Macias
Kretozord

Post autor: Macias »

Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( :shock: ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki :)
Imperialna moc!

Awatar użytkownika
Robert.P
Wodzirej

Post autor: Robert.P »

Dokładnie niech ci Bóg w dzieciach wynagrodzi! :)
"Nie pytaj cóż za Istota Krzyczy nocą.Nie pytaj kto czeka na ciebie w cieniu.
To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."

REŻIM.DYKTATURA,TOTALITARYZM
Obrazek

trll0343
Warzywo

można korzystać z magicznej ochrony albo regeneracji, jeśli na siłę wrót piekieł wypadnie 11 albo 12?

Awatar użytkownika
Pedrodilgur
Chuck Norris

Post autor: Pedrodilgur »

trll0343 pisze:można korzystać z magicznej ochrony albo regeneracji, jeśli na siłę wrót piekieł wypadnie 11 albo 12?
nie

Awatar użytkownika
sorinmarkov
Chuck Norris

Post autor: sorinmarkov »

Jak na lordzie mam warda na 3+ to cały model ma? Chodzi mi np o mantysię albo dragona.
Gdzieś na jakimś brytyjskim forum wyczytałem głupotę, że ma.
Kupię:
Thunder Canon
Giant
4x Sabertusk

ODPOWIEDZ