DMP - Polcon 2007, 1-2.09.2007, Warszawa

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

Zablokowany
Awatar użytkownika
Piotr P.
Falubaz

Post autor: Piotr P. »

Noclegi kosztują 5 złotych. Zarówno z czwartku na piątek jak i z piątku na sobote i z soboty na niedzielę.

Ja mam rospiski:

Bastion Alfa.
Draconis Sexy Action Team
Legion Kraków Alfa
Kiełbasy Lubelskie.
+
42-200 Alfa
Strefa Zero Alfa
3 x Rogatos Ratos
+
Szejker Legionowski

DZiś od godziny 16 mogę być nie osiągalny. Jeśli macie pytania to dzwońcie: 515 460 264.
Ostatnio zmieniony 29 sie 2007, o 14:37 przez Piotr P., łącznie zmieniany 3 razy.
Skupuje 5 edycyjne modele Bretończyków.

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

nie wiem czy ktos juz tu pisal, eentualnie powtorze:

Squad Stref Zero Gamma sie rozpadl

pozdrawiam
Furion

Awatar użytkownika
szafa
Niszczyciel Ligi
Kontakt:

Post autor: szafa »

Meter pisze:@Szafa
od kiedy w czwartek będą kursować te autobusy z dworca bo ja z kumplem przyjedziemy jakoś po 6 rano

jeśli nie zgłosiłem rezerwacji na nocleg to z własna karimatą i śpiworem będe miał zapewniony?
Rozklad jazdy autobusow podalem.

Klikanie w linki nie boli.

Zapewniony to mocne slowo, wciaz z tym walczymy, najwyzej przenocuje Cie u mnie.
Dimmu pisze:mam pytanko czy nocleg z piątku na sobote tez jest mozliwy i czy to cos wiecej kosztuje czy zawiera sie w tych 50zł
Nocleg (zaden) nie zawiera sie w wejsciowce.

Noclegi sa mozliwe od dzisiaj.

Coz moge dodac, im wczesniej ktos sie zarejestruje tym wieksza szansa na nocleg.
"Ktokolwiek ośmieli się podnieść rękę na Stowarzyszenie Bazyliszek,
niech ma świadomość, że Stowarzyszenie mu tę rękę odrąbie..."

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

juz zostalo tylk o220 zgloszonych osob :) czy jeszcze moze ktos sie zamierza wycofac? przdalo by sie dzis info o tym bo znacznie pomoglo by to na w ustawianiu stolow... ;)

Awatar użytkownika
Leśnik
Mudżahedin

Post autor: Leśnik »

Klub Woja Wciska nie przyjedzie również...

Awatar użytkownika
pelcu
Chuck Norris

Post autor: pelcu »

Czy na DMP obowiązują uściślenia Luty 2007, czy też jeszcze coś do zasad doszło?

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Uściślenia są już z czerwca bodajrze ;)

Jak wygląda sprawa z parkowaniem aut ?? czy jakieś koszty dodatkowe są, czy parking udostępniony nieodpłatnie ?
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Piotr P.
Falubaz

Najaktualniejsze uściśleia są z lipca. Tak a 99%. Właśnie one obowiązuja.

Parking pod samym hotelem nie wiem jak wyglada. Ale w okolicach można bezproblemowo parkować za free. Jak dowiem się czegoś więcej o parkingu pod samą graomada to dam znać.

DaBoss
Chuck Norris

Post autor: DaBoss »

A czy rozpiski z Zadu Trola dotarły??

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Scimitar pisze: Uściślenia są już z czerwca bodajrze ;)
Scimitar pisze:Najaktualniejsze uściśleia są z lipca. Tak a 99%. Właśnie one obowiązuja.
Panowie, ja przepraszam za OT, ale trzeba to zmienić, póki jest czasu trochę. Na BP jest temat "aktualizacja uściśleń sędziowskich" i są tam te z lutego jako aktualne, co wprowadza pewien zamęt informacyjny. Lipcowe sobie wysznupałem przez przypadek, zaglądając na zlustrowane forum LS.
Proszę o wzięcie tego głosu pod uwagę.
Pozdrawiam,
Krzysiek

EDIT: Z tego co czytam w tym temacie, to lipcowe miały przy braku sprzeciwów podane do wiadomości ogółowi battlowemu.
Ostatnio zmieniony 29 sie 2007, o 14:06 przez KrzysiekW, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

Green Knight pisze: Parking pod samym hotelem nie wiem jak wyglada.
# parking strzeżony płatny - 2 PLN/godzina, 15-40 PLN/doba
ze strony hotelu, moglbys sie dowiedziec co oznacza 15-40 za dobe? czy jest to 15 czy 40... i ile jest miejsc.. z samego Pomorza jedzie z tego co wiem na samo DMP 6 fur, wiec jak tak zewszad bedzie to miejsc moze zabraknac..
Green Knight pisze: Ale w okolicach można bezproblemowo parkować za free. Jak dowiem się czegoś więcej o parkingu pod samą graomada to dam znać.
generalnie chodzi o to zeby bylo blisko i zeby samochod tam stał nastepnego poranka... wiec podwojna prosba o wywiedzenie sie w spr hotelowego parkingu

Awatar użytkownika
Piotr P.
Falubaz

Zaraz śmigam zbierać stoły po warszawie. Wieczorem bede w Gromadzie i wszystkiego dopytam. Wieczorkiem póznym wrzuce jakieś info,

Awatar użytkownika
Piotr P.
Falubaz

KrzysiekW pisze:....
Tak jak napisałem. Obowiązuja uściślenia z LIPCA.

http://strony.aster.pl/barbaros/uscislenia0707.pdf

Pod tym linkiem dostępne.

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Hmm, może niejasno napisałem. Nie chodzi że Wy macie zmienić które obowiązują uściślenia, tylko żeby ktos poprawił (Barbarossa w domyśle chyba, skoro założył ten temat ) odesłanie z działu zasad, żeby tam były aktualne,skoro obowiązują, bo się niejakie zamieszanie robi.
LS przegłosowała te lipcowe czy nie? Widać przeglosowała, skoro są aktualne - więc mogłyby trafić we właściwe miejsce i jest ładnie i przejrzyście. Howgh.

Awatar użytkownika
Christos
Kretozord
Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)

Post autor: Christos »

Już dawno apelowałem żeby uaktualnić temat ""aktualizacja uściśleń sędziowskich", ale jak widać mój głos zaginął w gąszczach forum.

Awatar użytkownika
Dastor
Masakrator

Post autor: Dastor »

Pilne!

Pożyczę 5 flagellantów!

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

pilne !
pozycze od kogos 2x steam tanki i war altar
piwo albo 2 gwarantowane :twisted:

Awatar użytkownika
pingus
Oszukista

Post autor: pingus »

Tak jak mówiłem opiszę sprawę na forum:

Uważam, że jeśli jest regulamin bardzo poważnej imprezy jaką jest niewątpliwie DMP to nienależy go zmieniać:
Regulamin DMP pisze:Dopuszczone listy armii: wszystkie AB
Chaos Dwarves
SoC - (z wyjątkiem Slayerów, ArdBoyz, Middenheim, )
Garnizon
Southlands
Lustria
Dopuszczone są również wszystkie jednostki które weszły w kanon Limited, oznaczone przez GW jako Official ( Demonetki na rumakach).

Imienni bohaterowie: Poza Lustria niedopuszczeni. Dopuszczone za to RoR.

Ograniczenia kompozycyjne: Zabronione armaty DoW w innych armiach niż DoW, poza tym brak
Z powyższego tekstu dość jasno wynika (żeby nie było to nie tylko z pierwszego posta ale też z oficjalnej strony DMP) nie banowanie RoR, bo jasno jest napisane, że wyjątkowo (o czym świadczy zwrot "za to") takie oddziały są dopuszczone. Niestety dla Shino i Green_Knighta regulamin to za słaby argument, moja rozpiska z Asarnilem została odrzucona przez Green_Knighta co skwitował stwierdzeniem "normalnie się nie dopuszcza" i "to by było przegięcie", Shino natomiast zaczął mnie pytać czy za Asarnil Shadowblade się może przebrać. ;)

Moje zdziwienie jest tym większe, że w pierwszej rozmowie dowiedziałem się od Green_Knighta, że "raczej będzie dopuszczony", wiem że odczucia w rozmowie są moją prywatną sprawą, ale czułem się naprawdę uspokojony i pewny swego.

Jako ciekawostkę dorzucam fakt, że gdy Szafę pytałem o to kilka dni temu dając mu cytat z regulaminu dał mi do zrozumienia, że jego zdaniem jest dopuszczony (mówił to tylko na podstawie regulaminu) i dodał że nie jest taki przegięty na 2k+. Jako ciekawostkę, bo wiem, że szafa nie zastanawiał się nad tym dogłębnie tylko powiedział mi jak uważa na ten moment.

Szkoda, że muszę na ostatnią chwilę kombinować figurki, koncepcja drużyny do teamu zmienia się o 360 stopni. Uważam, że jest to niepoważne, oczywiście organizatorzy zostali z regulaminem, którego nie są autorami, ale moim zdaniem nie zwalnia to od jego przestrzegania, nie wyobrażam sobie sytuacji, w której ktoś przyjeżdża na tur z asarnilem (z miejscowości daleko położonej od Warszawy) nie przesyłając wcześniej rozpy i dowiaduje się, że jest to zbanowane (chociaż na podstawie regulaminu jest dokładnie na odwrót). Chciałbym chociaż wierzyć, że zostałby potraktowany inaczej niż ja czyli: zmień xxx na xxx to Ci wyjdzie na to samo. A nawet jakby został to to by był szowinizm anty-warszawski.

Wiem, że to mój błąd, że tak późno o to pytam, swoją zwłokę tłumaczę informacjami o tym, że mój kapitan miał umówione pokazanie rozpy dzisiaj, a dzisiaj słyszę, że nasza wina bo termin do wczoraj.

Rozumiem też jaki macie sajgon, ale nie zmienia to ani trochę mojego podejścia Rules are rules i basta.

Pozdrawiam.
Obrazek
Obrazek

Maciek P.
Falubaz

Post autor: Maciek P. »

Eee..tam. Wydaje mi się, że regulamin DMP jest tylko lekką modyfikacją uściśleń sędziowskich (niedopuszczone działa), i za taki go wziąłem.
Czyli można ROR za wyjątkiem tych zajmujących sloty HERO. Czyli Asarnil out.
Po prostu organizatorzy za dużo chcieli powpisywać do regulaminu (zamiast zdac się na uściślenia) i narazili się na niepotrzebne spekulacje. tak to jest jak się chce przedobrzyć. Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu.

Awatar użytkownika
Marek G
Kretozord

Post autor: Marek G »

Eeee jest tez napisane dopuszczone wszystkie jednostki, ktore weszly w kanon limited, a tam asarnila nie ma.

No i jakby nie patrzec jest to imienny bohater, a ci dopuszczeni tez nie sa :).

Jak dla mnie z regulaminu nie wynika, ze mozna brac asarnila. Choc tez mogloby byc po prostu 'limited' i by bylo przejrzysciej :).

Choc w sumie z checia zagralbym przeciwko Asarnilowi :P.

Zablokowany