Psy Wojny - ogólnie.

Dogs of War

Moderator: esgaroth

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Nordri
Chuck Norris

Post autor: Nordri »

No według zasad limited można go wystawiać. A co do organizatorów turniejów, to mogą oni zabronić niemalże wszystkiego, co widać na przykładzie banowania dział DoW w innych armiach na części turniejów.
Wg limited, armie inne niż DoW nie mogą wystawiać ani Dark Emissary, ani Thruthsayera, ani Asarnila (jeśli dobrze zrozumiałem).

Awatar użytkownika
GreatTaurus
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: GreatTaurus »

Nordri, dobrze zrozumiałeś :). Armie inne niż DoW nie mogą wystawiać nic z DoW i RoR, co zabiera slota hero lub lord.

Pedros
Oszukista

Post autor: Pedros »

Czy Asarnil zajmuije hero i rare w armii DoW?

Mam to pytanie, gdyz wedlug Army Buildera dodaje 1 slota herosa do armii i mozna mimo to miec jego + 4 herosow :)

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Pedros pisze:Czy Asarnil zajmuije hero i rare w armii DoW?

Mam to pytanie, gdyz wedlug Army Buildera dodaje 1 slota herosa do armii i mozna mimo to miec jego + 4 herosow :)
nie ufaj army buiderowi :)
Obrazek

Awatar użytkownika
GreatTaurus
Chuck Norris
Kontakt:

Pedros pisze:Czy Asarnil zajmuije hero i rare w armii DoW?

Asarnil zajmuje hero i rare. w Army Builderze robiąc rozpiskę poniżej 2000 musisz zaznaczyć: "Roster"> "Composition Rule Set"> ">2000"

Pedros
Oszukista

Post autor: Pedros »

Ehh, wiesz. Umiem poslugiwac sie AB. Naprawde ...

I odrozniam co to jest >2000 czy <2000 ...

Chodzi o to ze na 2500 NP moglbym wtedy wystawic asarnila, lorda z pika, 2 caddych i paymastera ;/

Awatar użytkownika
GreatTaurus
Chuck Norris
Kontakt:

czy posiada ktoś w wersji cyfrowej zasady dla Gotreka i Felixa, a także dla Witch Hunterów (Johan Van Hal & Wilhelm Hasburg)? wiem, że oryginalnie dostępne były w Warhammer Annual 2002, ale czy GW wrzuciło to może gdzieś kiedyś na swoje www?
pozdr

Awatar użytkownika
Kokesz
Kretozord

Post autor: Kokesz »

Witam.

Gdzieś słyszałem, że jeśli bohater lub lord ma mieć np magiczną tarczę to musi mieć zaznaczone w rozpisce, że dostał normalną tarczę. Jeśli tak jest, a wydaj mi się, że tak, to nawiązując do wcześniejszego pytania:
Orris pisze:Czy Paymaster na koniu może korzystać z Pike of Remas?
nie może on używać tej broni.

W AL do DoW jest napisane:
"If a Captain or Paymaster is mounted, he may have a spear (+2 pts), or a lance (+4 pts)"

Nie miałem 6 z angielskiego, ale wiem, że spear czy lance to nie to samo co pike.

Awatar użytkownika
GreatTaurus
Chuck Norris
Kontakt:

na turniejach zawsze grałem, że może używać pike of remas i nikt się tego nie czepiał.

Awatar użytkownika
Cresus
Mudżahedin

Post autor: Cresus »

Czy tichi huichi są fast cavalry?
w zasadach tego nie ma, ake przeczytałem tak w jakiejś erracie
więc pewności nie mam
Obrazek
SZARŻAAA!!!
new steggie has super huge multi fire high strength big blowguns

Awatar użytkownika
Temple Guard
Falubaz

Post autor: Temple Guard »

Cresus pisze:Czy tichi huichi są fast cavalry?
więc pewności nie mam
Wedle mojej wiedzy nie są fastem, nic nie wiem o erracie to zmieniającej.
Gwardia umiera, ale się nie poddaje

www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!

Awatar użytkownika
Husiat
Wodzirej

Post autor: Husiat »

(...)

"If a Captain or Paymaster is mounted, he may have a spear (+2 pts), or a lance (+4 pts)"

Nie miałem 6 z angielskiego, ale wiem, że spear czy lance to nie to samo co pike.
Sam do końca nie wiem, jak to jest. Radzę w opcji Szukaj wpisać Pike of Remas i powinien Ci wyszukać mój temat, gdzie pytałem czy modele wierzchem mogą używać piki.
Odpowiedź brzmiała tak.
Więcej nie wnikałem :wink: :lol2:
Czy tichi huichi są fast cavalry?
więc pewności nie mam
Albo poszukaj tej erraty w necie, albo po prostu zapytaj w Kwestii Zasad.

Gwarantuję wam, że tam lepiej wam odpowiedzą bo każdy tam zagląda, a do tematu DoW tylko mały procent ludności Border Princes.
Bum...!

Awatar użytkownika
Cresus
Mudżahedin

Post autor: Cresus »

Tichi Huichi's Raiders has been updated in the Conquest of the New World soursebook - The RoR now has the Fast Cavalry rule. They also have a lustria rules as well.

http://support.wolflair.com/index.php?n ... 5ade7608d8
Obrazek
SZARŻAAA!!!
new steggie has super huge multi fire high strength big blowguns

Nehan
Masakrator

Post autor: Nehan »

Kokesz pisze:Witam.

Gdzieś słyszałem, że jeśli bohater lub lord ma mieć np magiczną tarczę to musi mieć zaznaczone w rozpisce, że dostał normalną tarczę. Jeśli tak jest, a wydaj mi się, że tak, to nawiązując do wcześniejszego pytania:
Orris pisze:Czy Paymaster na koniu może korzystać z Pike of Remas?

jak znajdziesz mi choć jednego bohatera, który ma napisane, że może używać piki, to masz u mnie piwo :shock2:

Awatar użytkownika
Kokesz
Kretozord

Post autor: Kokesz »

Przecież właśnie o to mi chodziło. Chciałem się upewnić, że bohaterowie, którzy jeżdżą na czymś, mogą używać jedynie włóczni lub lansy. A to powodowałoby, że nie mogą oni użyć Pike of Remas.

Attar
Wałkarz

Post autor: Attar »

Powstal problem jezeli chodzi o jednostke "Leadbelchers" poniewaz moj znajomy chce miec tylko i wylacznie armie z figurkami ludzi wiec czy macie jakies propozycje co do stworzenia odpowiadajacej figurki? W chwili obecnej najlepszym pomyslem jest zbudowanie na podstawce 4x4 mini wiezy oblezniczej z kolami po bokach. Na pietrze ma sie znajdowac jedna czesc od hellblastera (te 3 male armatki polozone na plask) na dole (parter) ma byc otwor przez ktory maja wystawac halabardy zeby odzwierciedlic sile 4 modelu. Calosc ma byc drewniana zeby ukazac T 4, maszyna jest obslugiwana przez 3 ludkow (3W i 3A). Co o tym sadzicie chyba ze macie inne ciekawe pomysly.

Awatar użytkownika
Husiat
Wodzirej

No cóż...
Pierwsza rzecz jaka mi przyszła do głowy. Bardzo trudna w wykonaniu ale fajna jak dla mnie.
Przedstawiłbym to jako kolesia obładowanego beczkami z prochem, takiego samobójce, po bokach dwóch innych ludków którzy czekają na swoją kolej.
Ale to by troche nie odzwierciedlalo ręcznej armatki.

Druga myśl to oczywiście takie działko... No cóż. Mógłbyś spróbować zrobić coś na kształt działka przyczepionego do konia a za nim biegnie dwóch ludzi.

Cóż.. Więcej pomysłów na razie nie mam, może jutro coś głupiego mi wpadnie do głowy.... :wink:
Bum...!

Attar
Wałkarz

Post autor: Attar »

Dobre Panie Husiat tylko moze zamiast koni jakos pobawic sie z 2 kucykami (tymi z zestawu startowego) tachajacymi cosik na grzbiecie, tylko czy one wejda na orginalna podstawke ogrow??

Awatar użytkownika
Nordri
Chuck Norris

Post autor: Nordri »

Tylko te kucyki, obsługę i samo działko trzeba by jakoś zmieścić na podstawce 40x40mm. Może zrobić po prostu małą armatkę (z jednej z luf od hellki) i trzech od obsługi. Ewentualnie jak ktoś ma bardziej szalony pomysł na armię to mogą to być jakieś halflingi z wyrzutniami jabłek albo coś w ten deseń. :wink:

Awatar użytkownika
Husiat
Wodzirej

To orginalna figurka.
http://uk.games-workshop.com/dogsofwar/ ... un-big.jpg
Spróbuj się na niej wzorować, tzn umieść coś w tym stylu na podstawce i wyjdzie ci mój pomysł... :wink:
Bum...!

ODPOWIEDZ