Psy Wojny - ogólnie.
Moderator: esgaroth
No według zasad limited można go wystawiać. A co do organizatorów turniejów, to mogą oni zabronić niemalże wszystkiego, co widać na przykładzie banowania dział DoW w innych armiach na części turniejów.
Wg limited, armie inne niż DoW nie mogą wystawiać ani Dark Emissary, ani Thruthsayera, ani Asarnila (jeśli dobrze zrozumiałem).
Wg limited, armie inne niż DoW nie mogą wystawiać ani Dark Emissary, ani Thruthsayera, ani Asarnila (jeśli dobrze zrozumiałem).
- GreatTaurus
- Chuck Norris
- Kontakt:
Nordri, dobrze zrozumiałeś
. Armie inne niż DoW nie mogą wystawiać nic z DoW i RoR, co zabiera slota hero lub lord.

nie ufaj army buiderowiPedros pisze:Czy Asarnil zajmuije hero i rare w armii DoW?
Mam to pytanie, gdyz wedlug Army Buildera dodaje 1 slota herosa do armii i mozna mimo to miec jego + 4 herosow

- GreatTaurus
- Chuck Norris
- Kontakt:
Asarnil zajmuje hero i rare. w Army Builderze robiąc rozpiskę poniżej 2000 musisz zaznaczyć: "Roster"> "Composition Rule Set"> ">2000"Pedros pisze:Czy Asarnil zajmuije hero i rare w armii DoW?
Mam to pytanie, gdyz wedlug Army Buildera dodaje 1 slota herosa do armii i mozna mimo to miec jego + 4 herosow
- GreatTaurus
- Chuck Norris
- Kontakt:
czy posiada ktoś w wersji cyfrowej zasady dla Gotreka i Felixa, a także dla Witch Hunterów (Johan Van Hal & Wilhelm Hasburg)? wiem, że oryginalnie dostępne były w Warhammer Annual 2002, ale czy GW wrzuciło to może gdzieś kiedyś na swoje www?
pozdr
pozdr
Witam.
Gdzieś słyszałem, że jeśli bohater lub lord ma mieć np magiczną tarczę to musi mieć zaznaczone w rozpisce, że dostał normalną tarczę. Jeśli tak jest, a wydaj mi się, że tak, to nawiązując do wcześniejszego pytania:
W AL do DoW jest napisane:
"If a Captain or Paymaster is mounted, he may have a spear (+2 pts), or a lance (+4 pts)"
Nie miałem 6 z angielskiego, ale wiem, że spear czy lance to nie to samo co pike.
Gdzieś słyszałem, że jeśli bohater lub lord ma mieć np magiczną tarczę to musi mieć zaznaczone w rozpisce, że dostał normalną tarczę. Jeśli tak jest, a wydaj mi się, że tak, to nawiązując do wcześniejszego pytania:
nie może on używać tej broni.Orris pisze:Czy Paymaster na koniu może korzystać z Pike of Remas?
"If a Captain or Paymaster is mounted, he may have a spear (+2 pts), or a lance (+4 pts)"
Nie miałem 6 z angielskiego, ale wiem, że spear czy lance to nie to samo co pike.
- GreatTaurus
- Chuck Norris
- Kontakt:
na turniejach zawsze grałem, że może używać pike of remas i nikt się tego nie czepiał.
- Temple Guard
- Falubaz
Wedle mojej wiedzy nie są fastem, nic nie wiem o erracie to zmieniającej.Cresus pisze:Czy tichi huichi są fast cavalry?
w zasadach tego nie ma, ake przeczytałem tak w jakiejś erracie
więc pewności nie mam
Gwardia umiera, ale się nie poddaje
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!
Sam do końca nie wiem, jak to jest. Radzę w opcji Szukaj wpisać Pike of Remas i powinien Ci wyszukać mój temat, gdzie pytałem czy modele wierzchem mogą używać piki.
(...)
nie może on używać tej broni.
Odpowiedź brzmiała tak.
Więcej nie wnikałem

Albo poszukaj tej erraty w necie, albo po prostu zapytaj w Kwestii Zasad.Czy tichi huichi są fast cavalry?
w zasadach tego nie ma, ake przeczytałem tak w jakiejś erracie
więc pewności nie mam
Gwarantuję wam, że tam lepiej wam odpowiedzą bo każdy tam zagląda, a do tematu DoW tylko mały procent ludności Border Princes.
Bum...!
Tichi Huichi's Raiders has been updated in the Conquest of the New World soursebook - The RoR now has the Fast Cavalry rule. They also have a lustria rules as well.
http://support.wolflair.com/index.php?n ... 5ade7608d8
http://support.wolflair.com/index.php?n ... 5ade7608d8

SZARŻAAA!!!
new steggie has super huge multi fire high strength big blowguns
jak znajdziesz mi choć jednego bohatera, który ma napisane, że może używać piki, to masz u mnie piwoKokesz pisze:Witam.
Gdzieś słyszałem, że jeśli bohater lub lord ma mieć np magiczną tarczę to musi mieć zaznaczone w rozpisce, że dostał normalną tarczę. Jeśli tak jest, a wydaj mi się, że tak, to nawiązując do wcześniejszego pytania:nie może on używać tej broni.Orris pisze:Czy Paymaster na koniu może korzystać z Pike of Remas?

Powstal problem jezeli chodzi o jednostke "Leadbelchers" poniewaz moj znajomy chce miec tylko i wylacznie armie z figurkami ludzi wiec czy macie jakies propozycje co do stworzenia odpowiadajacej figurki? W chwili obecnej najlepszym pomyslem jest zbudowanie na podstawce 4x4 mini wiezy oblezniczej z kolami po bokach. Na pietrze ma sie znajdowac jedna czesc od hellblastera (te 3 male armatki polozone na plask) na dole (parter) ma byc otwor przez ktory maja wystawac halabardy zeby odzwierciedlic sile 4 modelu. Calosc ma byc drewniana zeby ukazac T 4, maszyna jest obslugiwana przez 3 ludkow (3W i 3A). Co o tym sadzicie chyba ze macie inne ciekawe pomysly.
No cóż...
Pierwsza rzecz jaka mi przyszła do głowy. Bardzo trudna w wykonaniu ale fajna jak dla mnie.
Przedstawiłbym to jako kolesia obładowanego beczkami z prochem, takiego samobójce, po bokach dwóch innych ludków którzy czekają na swoją kolej.
Ale to by troche nie odzwierciedlalo ręcznej armatki.
Druga myśl to oczywiście takie działko... No cóż. Mógłbyś spróbować zrobić coś na kształt działka przyczepionego do konia a za nim biegnie dwóch ludzi.
Cóż.. Więcej pomysłów na razie nie mam, może jutro coś głupiego mi wpadnie do głowy....
Pierwsza rzecz jaka mi przyszła do głowy. Bardzo trudna w wykonaniu ale fajna jak dla mnie.
Przedstawiłbym to jako kolesia obładowanego beczkami z prochem, takiego samobójce, po bokach dwóch innych ludków którzy czekają na swoją kolej.
Ale to by troche nie odzwierciedlalo ręcznej armatki.
Druga myśl to oczywiście takie działko... No cóż. Mógłbyś spróbować zrobić coś na kształt działka przyczepionego do konia a za nim biegnie dwóch ludzi.
Cóż.. Więcej pomysłów na razie nie mam, może jutro coś głupiego mi wpadnie do głowy....

Bum...!
Tylko te kucyki, obsługę i samo działko trzeba by jakoś zmieścić na podstawce 40x40mm. Może zrobić po prostu małą armatkę (z jednej z luf od hellki) i trzech od obsługi. Ewentualnie jak ktoś ma bardziej szalony pomysł na armię to mogą to być jakieś halflingi z wyrzutniami jabłek albo coś w ten deseń. 

To orginalna figurka.
http://uk.games-workshop.com/dogsofwar/ ... un-big.jpg
Spróbuj się na niej wzorować, tzn umieść coś w tym stylu na podstawce i wyjdzie ci mój pomysł...
http://uk.games-workshop.com/dogsofwar/ ... un-big.jpg
Spróbuj się na niej wzorować, tzn umieść coś w tym stylu na podstawce i wyjdzie ci mój pomysł...

Bum...!