TUMSKIE WZGÓRZE VI - PŁOCK - 20.09.2008 - Cztery Pory Roku

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Drakar Dociekliwy
Mudżahedin

Post autor: Drakar Dociekliwy »

Gobo pisze:a aktualna tendencja w wfb powoduje, ze niedlugo bedziemy mieli 95% armii VC i demonow na turniejach...
Aktualna tendencja? Jakos nie widze Cie na turniejach procz Plocka. Na ostatnich turniejach w Poznaniu, Toruniu i Plocku nie zauwazylem takiej tendencji i nie zanosi sie na to zwlaszcza, ze wychodza nowe podreczniki do reszty armii.
koral pisze:1. Jesień: Jesień Średniowiecza
Jak mówi pradawne przysłowie "prasłowiańska grusza..." nie to nie to. "Zrobić komus z dupy jesień sredniowiecza", więc zróbmy to! Za zabicie wszystkich wrogich bohaterów gracz otrzymuje premie +300 pkt

2. Zima: Nagłe zlodowacenie
Po wielkich jesiennych ulewach przyszło nagłe ochłodzenie. Wynikiem tego jest pojawienie się wszędzie lodowej powłoki. Na poczatku kazdej tury kazda jednostka wykonuje test Inicjatywy. nieudany test powoduje kare -1 do wszystkich testów oraz czynności ( ruch, strzał, walka, magowie/liche - 1 do casta itp)

3. Wiosna: Burza stulecia.
Pogoda w tym roku jest wyjatkowo intensywna. Bitwa zastala graczy w czasie niespotykanych w tym wieku opadów. Deszcz jest tak intensywny, że ogranicaa widoczność. Wszystkie jednostki otrzymuja modyfikator -1/8
do testów zasięgu wzroku (wliczając szarze, zasięg strzału, zasiegi czarów itp).

4. Lato: Czas urlopów
Lato to czas urlopowy. Po kaprysnej zimie i wiośnie nastało bardzo upalne i pogodne lato. Jeden z twoich bohaterów postanowił udać się na zaległy, długooczekiwany urlop. W czasie tej bitwy gracz wystawia o jednego bohatera mniej (z wykluczeniem generała). Pkty za tego bohatera odejmowane są od puli pktów.
O wiele lepsze scenariusze niz te wymyslone przez Gobo, choc nad tym 4 bym jeszcze pomyslal, bo nie kazdy bohater kosztuje tyle samo pkt. Jezeli turniej bedzie na 4xpitched battle lub scenariusze korala mozliwe, ze przyjade. Decyzje podejme jak zwykle w ostatniej chwili jak spojrze w portfel ;)
Klub Fantasy "FENIX" ('Stara Remiza', ul. Żabia 8, Włocławek)
Gry bitewne, RPG, karciane, planszowe.
Każdy poniedziałek od 15.oo do 19.oo. ZAPRASZAMY :!: :!: :!:

Awatar użytkownika
koral
Mudżahedin

Post autor: koral »

Drakar Dociekliwy pisze:4. Lato: Czas urlopów
Lato to czas urlopowy. Po kaprysnej zimie i wiośnie nastało bardzo upalne i pogodne lato. Jeden z twoich bohaterów postanowił udać się na zaległy, długooczekiwany urlop. W czasie tej bitwy gracz wystawia o jednego bohatera mniej (z wykluczeniem generała). Pkty za tego bohatera odejmowane są od puli pktów.

O wiele lepsze scenariusze niz te wymyslone przez Gobo, choc nad tym 4 bym jeszcze pomyslal, bo nie kazdy bohater kosztuje tyle samo pkt. Jezeli turniej bedzie na 4xpitched battle lub scenariusze korala mozliwe, ze przyjade. Decyzje podejme jak zwykle w ostatniej chwili jak spojrze w portfel ;)
mozna ewentualnie przyjac ze urlop jest bezplatny i nieujmowac pkt od puli :)

Awatar użytkownika
Wilqu
Falubaz

Post autor: Wilqu »

Zajebioza!!!! Zrównoważone pod wszystkich kawe lataczy piechotę magie strzelanie..4 faktycznie trochę nie teges zróbcie 4 walna bitwa i ok będzie moje poparcie 100% nikomu nieszkodzące scenariusze a dające zabawę ...4 wypad i jest ok :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

Post autor: Gobo »

Drakar - zapomanillem, ze Ty taki swiatowy jestes ;) ciekawe czemu najglosniej krzycza Ci co graja demonami i VC? ;p

Koral - turniej jest 4 x piched...jak jzu Ci powiedzialem, nie musiales sie wysilac... a poza tym, jesli chcesz cos zmieniac/ulepszac/itp to poraz kolejny pisze najpierw prosze poinformowac mnie... wczesniej jakos potrafilismy sie dogadac...a teraz zaczales dzials na wlasna reke? z reszta... koniec tego watku an forum...trzeba o tym pogadac osobiscie...

ps.... jak chcesz ograniczac LOS o 12,5%? jak dla mnie nie wykonalne ;P przy zasiegasz czarow owszem...przy calej reszcie nie mozliwe...

Awatar użytkownika
koral
Mudżahedin

Gobo pisze:Koral - turniej jest 4 x piched...jak jzu Ci powiedzialem, nie musiales sie wysilac... a poza tym, jesli chcesz cos zmieniac/ulepszac/itp to poraz kolejny pisze najpierw prosze poinformowac mnie... wczesniej jakos potrafilismy sie dogadac...a teraz zaczales dzials na wlasna reke? z reszta... koniec tego watku an forum...trzeba o tym pogadac osobiscie...
nie przypominam sobie zebysmy konsultowali poprzednie scenariusze (dotyczące tego turnieju), zawsze dawaliśmy graczom możliwość wypowiedzenia się i zadecydowania o formacie turnieju, może zróbmy taki i tym razem.

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

moze wlacz telefon, bo probuje sie dodzwonic do Ciebie od paru dobrych minut...pusc sygnal jak juz wlaczysz ;)

ps. dales mi wolna reke w tworzeniu scenariuszow... chyba ze tego tez nie pamietasz... ale to juz niewazne... grunt to ustalic 1 spojna i jednolita wersje...

Awatar użytkownika
koral
Mudżahedin

Gobo pisze:ps.... jak chcesz ograniczac LOS o 12,5%? jak dla mnie nie wykonalne ;P przy zasiegasz czarow owszem...przy calej reszcie nie mozliwe...
dlaczego niewykonalne??
standardowy zasięg ogranicza się o 3'' na max zasięgu
łatwo też obliczyć pozostałe: 36'' - minus 4,25'', 16'' - minus 2'' itd. wcale nie jest takie trudne

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

zasieg LOS jest nieograniczalny...Ty tu chcesz szarze ograniczac, czytaj M...a nie los jak napisales ;) bo los to mam od krawedzi do krawedzi... nawet 72 cale...albo po przekotnej ponad 90 ;]

ps. niech sie wiekszosc wypowie co ze scenariuszami... ale i tak te sa do kontroli i poprawek... a ja osobiscie bym zostal przy 4x picz

Drakar Dociekliwy
Mudżahedin

Gobo pisze:Drakar - zapomanillem, ze Ty taki swiatowy jestes ;) ciekawe czemu najglosniej krzycza Ci co graja demonami i VC? ;p
Kto krzyczy, to spojrz sie na swoj posty wyzej ;) Ja swiatowy? Nie. Po prostu zauwazam fakt, ze jedyne Twoje turnieje w lidze to te w Plocku i to na dodatek 2. Demonami gram fakt, ale chociaz klimatycznie samym nurglem.

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

super...mieskzasz w duzym meiscie gdzie amsz turniej co chwile...mozesz sobie chodzi...ja gdzie kolwiek pojade to mam dzien z glowy i do przejechania 120km... i to minimum...

a pzoa tym nie samym wfb czlowiek zyje... a jak chce turniej w plocku to sam sobie msuze go zrobic... Ty w poznianiu idziesz na gotowe...

z reszta odechciewa mi sie jzu bawic w wfb...

Nehan
Masakrator

Post autor: Nehan »

średnio mi się te scenariusze podobają.
drugi premiuje elfy wszelkiego autoramentu (wysoka I), wampirów i demonów specjalnie nie tnie, a rzucanie co turę jest dość upierdliwe.
trzeci też jest przekombinowany
czwarty wbrew pozorom jest ok, bo kroi armie, które najbardziej polegają na bohaterach - vc i demony

szczerze mówiąc, bardziej mi się już podobały poprzednie scenariusze

Drakar Dociekliwy
Mudżahedin

Gobo chill out. Prawda jest taka, ze odwalasz swietna robote organizujac turnieje. Przeciez w tym temacie dopiero teraz zabralem glos i nie w zadnym zdaniu Cie nie skrytykowalem. Po prostu uwazam, ze Korala scenariusze sa bardziej zbalansowane.
Co do tego, ze mieszkam w duzym miescie to prawda, ale nie ma i nie bedzie sytuacji gdzie 90% turnieju to DL i VC. Teraz wyszly nowe DElfy i rowniez sporo widac ich na stolach turniejowych. Pozniej wyjda wojownicy chaosu i tez bedzie ich duzo. I tak sytuacja bedzie sie powtarzac przy kazdym nowym podreczniku, az wyjdzie cala 7 edycja.

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

luzik... co do scenariuszy ja sie juz nie wypowiadam ;)

a widzisz...w 6ed tak nei bylo... nikt sie na nowa armie nie rzucal bo byla wyjebana w kosmos ;/ a teraz...wybacz... gdybym nieznal ludzi, ktorzy tak robia to bym tak nie mowil... co do 90% to byla hiperbola ;D ...ale z kumpelm liczylismy ilka turniejow po wyjscu nowych demonow...tak do 2 miechow po kodexie...i naliczylsimy ogrom turniejow gdzie bylo 75% Demony+VC, wiec to co psize stwierdzam na podstawie obserwacji (biernych bo biernych, ale zawsze)

vex
Wałkarz

Post autor: vex »

Witam.

Osmielam sie zglosic swoja kandydature na turniej. Ja i moi szlachetni wasale postanowilismy udowodnic, iz nie tylko armiami rodem z 40 milenium dowodzic potrafimy.

Totez prosze o wziecie pod uwage zbieraniny wagabundow i raubriterow z ksiestw granicznych.

:wink:

Awatar użytkownika
koral
Mudżahedin

vex pisze:Witam.

Osmielam sie zglosic swoja kandydature na turniej. Ja i moi szlachetni wasale postanowilismy udowodnic, iz nie tylko armiami rodem z 40 milenium dowodzic potrafimy.

Totez prosze o wziecie pod uwage zbieraniny wagabundow i raubriterow z ksiestw granicznych.

super :)

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

milo powitac nowego gracza ;] co do spraw zwiazanych z klubem to sie jakos zgadamy...najlepiej podaj mi gg ;]

Awatar użytkownika
Wilqu
Falubaz

vex pisze:

Co Un za armie zgłasza??? :shock:
Obrazek

Awatar użytkownika
koral
Mudżahedin

Wilqu pisze:
vex pisze:

Co Un za armie zgłasza??? :shock:
bretonia

Awatar użytkownika
Wilqu
Falubaz

Mniam to będą wspaniałe szranki dla 2 księstw bretońskich + 2 prowincje Imperium ..Ludzie muszą ponownie zatriumfować..
Obrazek

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

Twoje empire jest prawie jak bretonnia... nie oszukujmy sie... moze czas opowiedziec sie po prawidlowej stronie? ;] :P

jestem bardzo ciekaw coz za armijka bretonska bedzie mi po pietach deptac? ;D az sie rozpiski doczekac nie moge ;]

ODPOWIEDZ